Shell

Shell stopt met eigen taxi-app

Bron: media library shell.com

Shell ziet af van zijn plan om een op Uber lijkende taxidienst te lanceren in Londen. De app is de laatste tijd getest, maar het concept bleek onvoldoende geld op te leveren om er mee door te gaan.

Dat meldt de Financial Times, dat anderhalf jaar geleden ook al het nieuws bracht dat het olieconcern een eigen taxidienst wilde starten in de Engelse hoofdstad. Het gaat om een app genaamd FarePilot, die taxichauffeurs laat zien op welke momenten en locaties het druk is met potentiƫle klanten, zodat ze daar kunnen zijn waar de kans op werk het grootst is. Shell en de Boston Consulting, dat voor een kwart in de taxidienst investeerde, vroegen bij Transport for Londen een vergunning aan om in de taximarkt te mogen werken.

Waar en wanneer werk

Nadien werd de app getest met een groep chauffeurs. Dat hiervoor Londen werd gekozen is niet vreemd: enerzijds wemelt het er van de toeristen die volop van taxi’s gebruik willen maken en anderzijds zijn er heel veel taxichauffeurs die vooral graag willen weten waar en wanneer ze moeten zijn voor werk. Desondanks wees de test uit dat het taxiplatform voor Shell niet voor de opbrengsten zorgden waarop was gerekend. Daarom heeft Shell nu besloten de strategie op dit gebied te wijzigen.

Lees ook: Shell wil taxidienst starten in Londen

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.