Cibatax opnieuw failliet

Taxibedrijf Cibatax uit Eindhoven is door de rechter failliet verklaard. Onlangs kreeg het bedrijf nog uitstel van betaling toegekend. In 2015 ging Cibatax ook al failliet.

Formeel gaat het om het faillissement van CombiNet Personenvervoer BV. Daaronder vallen de handelsnamen Taxibedrijf Cibatax, CombiNet Personenvervoer, Zorgvervoer Zuid-Oost Brabant en Cabs Zero Emission Taxi. Vorige week werd kreeg het bedrijf uitstel van betaling om zijn schulden weg te kunnen werken, maar dat heeft de uitspraak van het faillissement begin deze week niet kunnen voorkomen.

Ook in 2015 kreeg het toenmalige Taxibedrijf Cibatax surseance van betaling en toen werd dat eveneens niet veel later omgezet in een faillissement. In de verslagen van de curator valt onder meer te lezen dat Cibatax destijds zo’n 200 personeelsleden had. Uiteindelijk bracht alleen een holding van de eigenaren van het failliete bedrijf een bieding uit, zodat zij ook de doorstart realiseerden.

Lastige markt

Tegenover het Eindhovens Dagblad willen de eigenaren van CombiNet en Cibatax niet uitweiden over het nieuwe faillissement, al benadrukken ze wel dat de omstandigheden in de taximarkt nog altijd lastig zijn. Curator Floris Dix laat aan het ED weten dat het werk van het bedrijf in principe zal worden voortgezet terwijl hij de mogelijkheden voor een overname of doorstart verkent. Door het huidige bankroet zouden een kleine honderd medewerkers getroffen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

6 reacties op “Cibatax opnieuw failliet”

Mark Berentssen|23.09.19|10:29

Een schande voor de branche als ze op de markt mogen blijven…..

Ton Van Dalfsen|23.09.19|13:51

Schorriemorrie van de bovenste plank.
Maanden geleden moest ik klanten ophalen vliegveld eindhoven. Ik stond voorheen altijd in een zijstraat op parkeerplaatsen. Wat ik niet wist dat die parkeerplaatsen nu ineens TTO plaatsen waren geworden. Ik werd in niet mis verstane grove woorden toe geroepen om op te rotten want dat zijn TTO plaatsen, en anders werd ik wel weg geslagen. En dat waren CIBATAX chauffeurs die gewoon de aankomst-vertrekhal in gingen om koffie e.d.te drinken.dat zijn je collega’s

Ton Van Dalfsen|23.09.19|13:53

Voordat de klanten er zijn parkeer ik altijd even elders want luchthaven Eindhoven heeft ook een hekel aan taxi’s vanuit het hele land. En de parkeertarieven ook opdrijven.

Danny Kastelijn|23.09.19|17:17

Ton, daar staat dus nooit een Cibatax op die parkeerstrook, ….

Ton Van Dalfsen|23.09.19|21:42

Dat was zeker CIBATAX chauffeurs.

Wim Faasse|05.10.19|07:40

Het is niet te volgen waar ik nu moet wezen voor de regiotaxi alle berichten komen terug ik heb nieuwe papieren gekregen wil je hier van gebruik maken geen enkele reactie hoe nu verder

Cibatax opnieuw failliet | TaxiPro

Cibatax opnieuw failliet

Taxibedrijf Cibatax uit Eindhoven is door de rechter failliet verklaard. Onlangs kreeg het bedrijf nog uitstel van betaling toegekend. In 2015 ging Cibatax ook al failliet.

Formeel gaat het om het faillissement van CombiNet Personenvervoer BV. Daaronder vallen de handelsnamen Taxibedrijf Cibatax, CombiNet Personenvervoer, Zorgvervoer Zuid-Oost Brabant en Cabs Zero Emission Taxi. Vorige week werd kreeg het bedrijf uitstel van betaling om zijn schulden weg te kunnen werken, maar dat heeft de uitspraak van het faillissement begin deze week niet kunnen voorkomen.

Ook in 2015 kreeg het toenmalige Taxibedrijf Cibatax surseance van betaling en toen werd dat eveneens niet veel later omgezet in een faillissement. In de verslagen van de curator valt onder meer te lezen dat Cibatax destijds zo’n 200 personeelsleden had. Uiteindelijk bracht alleen een holding van de eigenaren van het failliete bedrijf een bieding uit, zodat zij ook de doorstart realiseerden.

Lastige markt

Tegenover het Eindhovens Dagblad willen de eigenaren van CombiNet en Cibatax niet uitweiden over het nieuwe faillissement, al benadrukken ze wel dat de omstandigheden in de taximarkt nog altijd lastig zijn. Curator Floris Dix laat aan het ED weten dat het werk van het bedrijf in principe zal worden voortgezet terwijl hij de mogelijkheden voor een overname of doorstart verkent. Door het huidige bankroet zouden een kleine honderd medewerkers getroffen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

6 reacties op “Cibatax opnieuw failliet”

Mark Berentssen|23.09.19|10:29

Een schande voor de branche als ze op de markt mogen blijven…..

Ton Van Dalfsen|23.09.19|13:51

Schorriemorrie van de bovenste plank.
Maanden geleden moest ik klanten ophalen vliegveld eindhoven. Ik stond voorheen altijd in een zijstraat op parkeerplaatsen. Wat ik niet wist dat die parkeerplaatsen nu ineens TTO plaatsen waren geworden. Ik werd in niet mis verstane grove woorden toe geroepen om op te rotten want dat zijn TTO plaatsen, en anders werd ik wel weg geslagen. En dat waren CIBATAX chauffeurs die gewoon de aankomst-vertrekhal in gingen om koffie e.d.te drinken.dat zijn je collega’s

Ton Van Dalfsen|23.09.19|13:53

Voordat de klanten er zijn parkeer ik altijd even elders want luchthaven Eindhoven heeft ook een hekel aan taxi’s vanuit het hele land. En de parkeertarieven ook opdrijven.

Danny Kastelijn|23.09.19|17:17

Ton, daar staat dus nooit een Cibatax op die parkeerstrook, ….

Ton Van Dalfsen|23.09.19|21:42

Dat was zeker CIBATAX chauffeurs.

Wim Faasse|05.10.19|07:40

Het is niet te volgen waar ik nu moet wezen voor de regiotaxi alle berichten komen terug ik heb nieuwe papieren gekregen wil je hier van gebruik maken geen enkele reactie hoe nu verder