Sociaal Fonds Taxi wordt Sociaal Fonds Mobiliteit

Sociaal Fonds Taxi (SFT) krijgt per 1 januari 2020 een andere naam. De organisatie gaat dan verder als Sociaal Fonds Mobiliteit, een naam die beter de lading dekt van de bezigheden.

“Die activiteiten veranderen namelijk niet maar het bestuur van Sociaal Fonds Taxi is van mening dat het woord ‘taxi’ in steeds mindere mate de lading dekt van de bedrijven en werknemers waar Sociaal Fonds Taxi zich op richt.” Het woord in kwestie wordt namelijk vaak gebruikt voor de opstap- en bestelmarkt, ook wel de consumentenmarkt genoemd. Maar het meeste vervoer betreft dat van doelgroepen met een mobiliteitsbeperking.

Alle vormen van vervoer

Deze bedrijven met personeel in loondienst “houden zich voornamelijk bezig met zorgvervoer, zoals leerlingenvervoer, wmo-vervoer en ziekenvervoer. Maar ook aanvullend OV, huisartsenpostvervoer en zakelijk vervoer. Onder de term ‘mobiliteit’ vinden alle vormen van vervoer een plek”, meent het bestuur van SFT/SFM.

Tevens speelt de naamswijziging in op toekomstige ontwikkelingen, zoals Mobility as a Service, en op de verdere integratie van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer. De naamswijziging leidt ertoe dat de werknemers en werkgevers in de taxibranche voortaan Sociaal Fonds Mobiliteit als afzender vermeld zien staan op de communicatie-uitingen die voorheen door Sociaal Fonds Taxi werden verzorgd. De naamswijziging krijgt ook volop aandacht tijdens Taxi Expo 2019, waar SFT/SFM donderdag 10 oktober één van de exposanten is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Sociaal Fonds Taxi wordt Sociaal Fonds Mobiliteit”

Holland Taxi Peter Walgreen|09.10.19|11:53

Misschien ook nog een A voor de naam zetten?
Ik kreeg door een vergissing van ongeveer € 65.00 een boete van € 960.00 te krankzinnig voor woorden natuurlijk, zelfs bij de belastingdienst kan je maar 50% boete krijgen als er iets niet klopt.

Sociaal Fonds Taxi wordt Sociaal Fonds Mobiliteit | TaxiPro

Sociaal Fonds Taxi wordt Sociaal Fonds Mobiliteit

Sociaal Fonds Taxi (SFT) krijgt per 1 januari 2020 een andere naam. De organisatie gaat dan verder als Sociaal Fonds Mobiliteit, een naam die beter de lading dekt van de bezigheden.

“Die activiteiten veranderen namelijk niet maar het bestuur van Sociaal Fonds Taxi is van mening dat het woord ‘taxi’ in steeds mindere mate de lading dekt van de bedrijven en werknemers waar Sociaal Fonds Taxi zich op richt.” Het woord in kwestie wordt namelijk vaak gebruikt voor de opstap- en bestelmarkt, ook wel de consumentenmarkt genoemd. Maar het meeste vervoer betreft dat van doelgroepen met een mobiliteitsbeperking.

Alle vormen van vervoer

Deze bedrijven met personeel in loondienst “houden zich voornamelijk bezig met zorgvervoer, zoals leerlingenvervoer, wmo-vervoer en ziekenvervoer. Maar ook aanvullend OV, huisartsenpostvervoer en zakelijk vervoer. Onder de term ‘mobiliteit’ vinden alle vormen van vervoer een plek”, meent het bestuur van SFT/SFM.

Tevens speelt de naamswijziging in op toekomstige ontwikkelingen, zoals Mobility as a Service, en op de verdere integratie van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer. De naamswijziging leidt ertoe dat de werknemers en werkgevers in de taxibranche voortaan Sociaal Fonds Mobiliteit als afzender vermeld zien staan op de communicatie-uitingen die voorheen door Sociaal Fonds Taxi werden verzorgd. De naamswijziging krijgt ook volop aandacht tijdens Taxi Expo 2019, waar SFT/SFM donderdag 10 oktober één van de exposanten is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Sociaal Fonds Taxi wordt Sociaal Fonds Mobiliteit”

Holland Taxi Peter Walgreen|09.10.19|11:53

Misschien ook nog een A voor de naam zetten?
Ik kreeg door een vergissing van ongeveer € 65.00 een boete van € 960.00 te krankzinnig voor woorden natuurlijk, zelfs bij de belastingdienst kan je maar 50% boete krijgen als er iets niet klopt.