Munckhof KIA

Munckhof investeert in verduurzaming wagenpark

Foto: persbericht Munckhof

Met de aanschaf van twintig elektrische voertuigen zet Munckhof een volgende stap in de verduurzaming van het eigen wagenpark. De taxi’s zullen vooral worden ingezet voor het wmo-vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen, waar duurzaamheid een onderdeel van de aanbesteding was.

Het doelgroepenvervoer onder de vlag van Avan werd in het afgelopen jaar opnieuw aanbesteed en de onlangs gestarte contracten lopen uiterlijk over tien jaar weer af. Dat biedt voor de winnende inschrijvers dus ruimte om te investeren in uitstootvrije voertuigen en zo invulling te geven aan de duurzaamheid die de opdrachtgever vraagt. Munckhof won één van de vier percelen in het vraagafhankelijke vervoer en is één van de vijf vervoerders die het routevervoer van Avan mag verzorgen.

Steeds meer opdrachtgevers vragen duurzaamheid

Vorige week werden er twintig nieuwe KIA e-souls geleverd aan Munckhof, dat recent ook al vijftien e-Niro’s aanschafte van hetzelfde merk. Daarvoor wordt samengewerkt met leverancier KIA VDNS uit Venlo. Sinds begin augustus worden de 35 voertuigen vooral gebruikt in het wmo-vervoer van Avan. Munckhof geeft aan dat verduurzaming een speerpunt is in de eigen bedrijfsvoering, maar ook dat steeds meer opdrachtgevers verlangen dat er met uitstootvrije taxi’s wordt gereden.

“In de aanbesteding voor het personenvervoer van Avan was duurzaamheid een belangrijke pijler”, vertelt Eric van den Munckhof in zijn rol als directeur Techniek. “We hebben toen gezocht naar een duurzame mobiliteitsoplossing, wat heeft geresulteerd in de aanschaf van de nieuwe elektrische voertuigen. Dankzij deze investering kunnen wij nu en in de toekomst voorzien in 100 procent elektrisch vervoer.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Munckhof investeert in verduurzaming wagenpark”

John Van Wissen|12.08.20|20:08

Misschien zie ik iets over het hoofd in deze virus tijd nieuwe auto’s aanschaffen ……dat betekend 1 ding subsidie opstrijken en je zelf een top slaris geven waarom zou een aanbieder mij!!! Verplichten schoon te rijden???het draait om een ding subsidie geld en na 1 jaar de auto export dan hoeft de subsidie niet terug zo kan ik ook uitbreiden het is maar hoe iemand het leest