Leerlingenvervoer 3

Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent

Foto: still video NCC Jeroen de Groot / ProMedia

Panteia heeft berekend dat de kosten voor taxivervoer in 2021 met 1 procent zullen stijgen. In de nieuwe NEA-index is 1,5 procent loonsverhoging in de nieuwe cao meegenomen.

De afspraken in die cao moeten trouwens nog wel definitief worden. De leden van de vakbonden en KNV stemmen er momenteel over. Maar de kans op groen licht is groot en de loonsverhoging is daarmee meteen de belangrijkste ontwikkeling voor het toenemen van de kosten voor taxivervoer in 2021. Door deze en enkele andere ontwikkelingen zouden de kosten met 1,9 procent toenemen. Maar de brandstofkosten vielen in 2020 0,9 procent lager uit. Daardoor komt de NEA-index voor 2021 op 1 procent uit. Panteia stelt deze index jaarlijks op in opdracht van het Sociaal Fonds Mobiliteit.

Meerkosten en impact corona

Hoewel de coronacrisis een grote impact op de taxisector heeft, is dat niet meegenomen in de NEA-index. Een groot deel van die impact betreft namelijk de omzet van taxibedrijven, en daar gaat de index niet over. Daarnaast heeft de crisis natuurlijk wel degelijk invloed op kostenontwikkelingen in de taxibranche. Denk aan de meerkosten voor de schoonmaak van voertuigen en voor solo-vervoer, maar ook aan meer ziekteverzuim omdat iedereen met lichte klachten nu ook thuis moet blijven. Die kosten variëren echter zodanig per bedrijf en soort taxivervoer dat Panteia geen mogelijkheid zag om de effecten van corona in één cijfer uit te drukken en dit mee te nemen in de NEA-index.

Onderstaand het volledige overzicht van ontwikkelingen en ramingen voor de NEA-index 2021:

NEA 2021

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent”

Clash Royale|19.10.20|11:53

Door deze en enkele andere ontwikkelingen zouden de kosten met 1,9 procent toenemen. Maar de brandstofkosten vielen in 2020 0,9 procent lager uit. Daardoor komt de NEA-index voor 2021 op 1 procent uit.
Omdat de brandstof kosten 0,9% zijn halen we die maar rechtstreeks van de 1,9%.
Denk dat ze opnieuw moeten gaan rekenen.
Vorig jaar ook te weinig met de bpm afschaffing.
Dat ze het wergeversdeel van het pensioen schrappen.
Wat dat is absurd hoog.
Geen enkele tak heeft 30% pensioen inleg.

Clash Royale|19.10.20|11:57

Betaal liever het personeel netto meer salaris.
Dan aan het te dure pf vervoer.
Salaris is toch al zo weinig.

Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent | TaxiPro
Leerlingenvervoer 3

Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent

Foto: still video NCC Jeroen de Groot / ProMedia

Panteia heeft berekend dat de kosten voor taxivervoer in 2021 met 1 procent zullen stijgen. In de nieuwe NEA-index is 1,5 procent loonsverhoging in de nieuwe cao meegenomen.

De afspraken in die cao moeten trouwens nog wel definitief worden. De leden van de vakbonden en KNV stemmen er momenteel over. Maar de kans op groen licht is groot en de loonsverhoging is daarmee meteen de belangrijkste ontwikkeling voor het toenemen van de kosten voor taxivervoer in 2021. Door deze en enkele andere ontwikkelingen zouden de kosten met 1,9 procent toenemen. Maar de brandstofkosten vielen in 2020 0,9 procent lager uit. Daardoor komt de NEA-index voor 2021 op 1 procent uit. Panteia stelt deze index jaarlijks op in opdracht van het Sociaal Fonds Mobiliteit.

Meerkosten en impact corona

Hoewel de coronacrisis een grote impact op de taxisector heeft, is dat niet meegenomen in de NEA-index. Een groot deel van die impact betreft namelijk de omzet van taxibedrijven, en daar gaat de index niet over. Daarnaast heeft de crisis natuurlijk wel degelijk invloed op kostenontwikkelingen in de taxibranche. Denk aan de meerkosten voor de schoonmaak van voertuigen en voor solo-vervoer, maar ook aan meer ziekteverzuim omdat iedereen met lichte klachten nu ook thuis moet blijven. Die kosten variëren echter zodanig per bedrijf en soort taxivervoer dat Panteia geen mogelijkheid zag om de effecten van corona in één cijfer uit te drukken en dit mee te nemen in de NEA-index.

Onderstaand het volledige overzicht van ontwikkelingen en ramingen voor de NEA-index 2021:

NEA 2021

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent”

Clash Royale|19.10.20|11:53

Door deze en enkele andere ontwikkelingen zouden de kosten met 1,9 procent toenemen. Maar de brandstofkosten vielen in 2020 0,9 procent lager uit. Daardoor komt de NEA-index voor 2021 op 1 procent uit.
Omdat de brandstof kosten 0,9% zijn halen we die maar rechtstreeks van de 1,9%.
Denk dat ze opnieuw moeten gaan rekenen.
Vorig jaar ook te weinig met de bpm afschaffing.
Dat ze het wergeversdeel van het pensioen schrappen.
Wat dat is absurd hoog.
Geen enkele tak heeft 30% pensioen inleg.

Clash Royale|19.10.20|11:57

Betaal liever het personeel netto meer salaris.
Dan aan het te dure pf vervoer.
Salaris is toch al zo weinig.