Brookhuis Groep

Brookhuis over ondernemen in coronatijd: ‘uit alle uithoeken van Twente gebeld’

Foto: aangeleverd door Erwin Brookhuis

Een vervoerder ziet zijn voertuigen het liefst rijden. Daarom is Brookhuis in de coronacrisis verschillende samenwerkingen aangegaan waarmee het bedrijf niet alleen zichzelf, maar ook andere ondernemers helpen in deze zware tijd. Daarbij zit het bedrijf ook op het gebied van innovatie niet stil. 

Hierover werd gesproken in TaxiPro TV met Erwin Brookhuis, mede-eigenaar van het Twentse vervoersbedrijf. Brookhuis biedt zowel taxi- als touringcarvervoer aan. Vooral de touringcartak van het bedrijf kreeg direct klappen met de uitbraak van corona in Nederland, vertelt Brookhuis. 

Om in leven te blijven heeft Brookhuis daarom afscheid moeten nemen van medewerkers en andere maatregelen getroffen. “We hebben auto’s geschorst, verzekeringen gebeld en overeenkomsten gesloten met leasemaatschappijen.” Volgens hem heeft het feit dat iedereen bereid was om mee te werken, het bedrijf gebracht waar het nu staat. “We zijn er nog steeds.” 

Vervoer van twee- à drieduizend medewerkers per dag

Om de medewerkers van het vervoersbedrijf bezig te houden en de voertuigen niet stil te laten staan, is Brookhuis verschillende samenwerkingen met andere Twentse bedrijven aangegaan. Een hiervan, met schoonmaakbedrijf Asito, loopt nog steeds. “Zij kregen als landelijke organisatie door corona compleet andere klanten, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen. Het gaat doordeweeks om zo’n twee- à drieduizend medewerkers per dag.” 

Om alle medewerkers te vervoeren heeft Brookhuis eerst veel busjes geregeld zodat zij ruim uit elkaar vervoerd konden worden. “Dit kon omdat ons vervoer grotendeels stilstond.” Vervolgens heeft de vervoerder het gedeelte in Twente opgepakt en zijn er onderaannemers ingeschakeld om in de rest van het land het vervoer te verzorgen. Ook mocht het bedrijf het vervoer voor twee Twentse uitzendbureaus verzorgen. 

Deze samenwerkingen zijn volgens Brookhuis een voorbeeld van het ‘naoberschap’ dat heerst in Twente, waarbij je elkaar helpt en steunt. “Je wil niet weten hoeveel reacties ik kreeg toen het wagenpark stil kwam te staan. Uit alle uithoeken van Twente werd ik gebeld.” 

Een geheel groen wagenpark

In de hoop dat de coronacrisis snel voorbij is en met een blik op de toekomst is Brookhuis in ieder geval al volop aan het innoveren en verduurzamen. Zo rijdt de eerste elektrische taxi en is het bedrijf bezig met het realiseren van een groot laadstation. In afwachting van de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch busvervoer hoopt Brookhuis over vijf tot zes jaar een geheel groen wagenpark te hebben.

Bekijk hieronder het volledige interview met Erwin Brookhuis: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Brookhuis over ondernemen in coronatijd: ‘uit alle uithoeken van Twente gebeld’”

Ruud Dusseldorp|04.05.21|15:00

Goed verhaal : getuigd van echt ondernemerschap, niet bij de pakken neer laten zitten !Complimenten !

Brookhuis over ondernemen in coronatijd: ‘uit alle uithoeken van Twente gebeld’ | TaxiPro
Brookhuis Groep

Brookhuis over ondernemen in coronatijd: ‘uit alle uithoeken van Twente gebeld’

Foto: aangeleverd door Erwin Brookhuis

Een vervoerder ziet zijn voertuigen het liefst rijden. Daarom is Brookhuis in de coronacrisis verschillende samenwerkingen aangegaan waarmee het bedrijf niet alleen zichzelf, maar ook andere ondernemers helpen in deze zware tijd. Daarbij zit het bedrijf ook op het gebied van innovatie niet stil. 

Hierover werd gesproken in TaxiPro TV met Erwin Brookhuis, mede-eigenaar van het Twentse vervoersbedrijf. Brookhuis biedt zowel taxi- als touringcarvervoer aan. Vooral de touringcartak van het bedrijf kreeg direct klappen met de uitbraak van corona in Nederland, vertelt Brookhuis. 

Om in leven te blijven heeft Brookhuis daarom afscheid moeten nemen van medewerkers en andere maatregelen getroffen. “We hebben auto’s geschorst, verzekeringen gebeld en overeenkomsten gesloten met leasemaatschappijen.” Volgens hem heeft het feit dat iedereen bereid was om mee te werken, het bedrijf gebracht waar het nu staat. “We zijn er nog steeds.” 

Vervoer van twee- à drieduizend medewerkers per dag

Om de medewerkers van het vervoersbedrijf bezig te houden en de voertuigen niet stil te laten staan, is Brookhuis verschillende samenwerkingen met andere Twentse bedrijven aangegaan. Een hiervan, met schoonmaakbedrijf Asito, loopt nog steeds. “Zij kregen als landelijke organisatie door corona compleet andere klanten, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen. Het gaat doordeweeks om zo’n twee- à drieduizend medewerkers per dag.” 

Om alle medewerkers te vervoeren heeft Brookhuis eerst veel busjes geregeld zodat zij ruim uit elkaar vervoerd konden worden. “Dit kon omdat ons vervoer grotendeels stilstond.” Vervolgens heeft de vervoerder het gedeelte in Twente opgepakt en zijn er onderaannemers ingeschakeld om in de rest van het land het vervoer te verzorgen. Ook mocht het bedrijf het vervoer voor twee Twentse uitzendbureaus verzorgen. 

Deze samenwerkingen zijn volgens Brookhuis een voorbeeld van het ‘naoberschap’ dat heerst in Twente, waarbij je elkaar helpt en steunt. “Je wil niet weten hoeveel reacties ik kreeg toen het wagenpark stil kwam te staan. Uit alle uithoeken van Twente werd ik gebeld.” 

Een geheel groen wagenpark

In de hoop dat de coronacrisis snel voorbij is en met een blik op de toekomst is Brookhuis in ieder geval al volop aan het innoveren en verduurzamen. Zo rijdt de eerste elektrische taxi en is het bedrijf bezig met het realiseren van een groot laadstation. In afwachting van de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch busvervoer hoopt Brookhuis over vijf tot zes jaar een geheel groen wagenpark te hebben.

Bekijk hieronder het volledige interview met Erwin Brookhuis: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Brookhuis over ondernemen in coronatijd: ‘uit alle uithoeken van Twente gebeld’”

Ruud Dusseldorp|04.05.21|15:00

Goed verhaal : getuigd van echt ondernemerschap, niet bij de pakken neer laten zitten !Complimenten !