Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Omzet taxibedrijven met bijna 30 procent gestegen

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

De omzet van taxibedrijven is in het tweede kwartaal van 2021 flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020, maar blijft nog wel achter bij de situatie van voor de pandemie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet in de gehele transportsector was in het tweede kwartaal 21,5 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2020, meldt het CBS. Als de cijfers echter worden vergeleken met de totale omzet in het tweede kwartaal van 2019, is een daling te zien van ruim 4 procent.

Als er specifiek wordt gekeken naar de taxibranche is er ook een positieve trend terug te zien ten opzichte van vorig jaar. Bij de meting van de omzet werden de cijfers uit 2015 als referentiepunt genomen. In 2019 lag de omzet 20,1 procent hoger dan in 2015. Vervolgens was er in 2020 een flinke omzetdaling van 58,8 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Dit is in het tweede kwartaal van dit jaar met 29,7 procent opgekrabbeld naar een omzetdaling van 29,1 procent ten opzichte van 2019.

Versoepelingen van dit jaar

De verbeterde cijfers van dit jaar zijn grotendeels te verklaren doordat de situatie in het tweede kwartaal van 2020 heel anders was dan in 2021. Het land ging vorig jaar rond die tijd vanwege de coronacrisis namelijk op slot, terwijl dit jaar de coronamaatregelen in april juist werden versoepeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Omzet taxibedrijven met bijna 30 procent gestegen | TaxiPro
Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Omzet taxibedrijven met bijna 30 procent gestegen

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

De omzet van taxibedrijven is in het tweede kwartaal van 2021 flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020, maar blijft nog wel achter bij de situatie van voor de pandemie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet in de gehele transportsector was in het tweede kwartaal 21,5 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2020, meldt het CBS. Als de cijfers echter worden vergeleken met de totale omzet in het tweede kwartaal van 2019, is een daling te zien van ruim 4 procent.

Als er specifiek wordt gekeken naar de taxibranche is er ook een positieve trend terug te zien ten opzichte van vorig jaar. Bij de meting van de omzet werden de cijfers uit 2015 als referentiepunt genomen. In 2019 lag de omzet 20,1 procent hoger dan in 2015. Vervolgens was er in 2020 een flinke omzetdaling van 58,8 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Dit is in het tweede kwartaal van dit jaar met 29,7 procent opgekrabbeld naar een omzetdaling van 29,1 procent ten opzichte van 2019.

Versoepelingen van dit jaar

De verbeterde cijfers van dit jaar zijn grotendeels te verklaren doordat de situatie in het tweede kwartaal van 2020 heel anders was dan in 2021. Het land ging vorig jaar rond die tijd vanwege de coronacrisis namelijk op slot, terwijl dit jaar de coronamaatregelen in april juist werden versoepeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.