Touringcar Pouw Vervoer

Connexxion gaat ondanks kritiek door met leerlingenvervoer in touringcars

Foto: Pouw Vervoer – Martijn van der Kroef

Het leerlingen- en jeugdwetvervoer in de gemeente Waddinxveen wordt door een gebrek aan chauffeurs bij Connexxion tijdelijk uitgevoerd met twee touringcars van Pouw. Uit verschillende hoeken kwam kritiek op het besluit en er werden vraagtekens gezet bij het tekort. De vervoerder stelt echter zelfs buiten gebaande paden te zijn gegaan om voldoende chauffeurs te werven voor de opdracht en geeft niet op. 

Connexxion is sinds 1 augustus verantwoordelijk voor het leerlingen- en jeugdvervoer in Midden-Holland. Dit vervoer werd eerder door Wegman Personenvervoer uitgevoerd. In een brief aan het college van B&W vraagt de raadsfractie van het CDA zich af of elk personeelslid van de vorige vervoerder die dat wilde door Connexxion is overgenomen, zoals vorig jaar is toegezegd.

Als dit het geval is, zijn zij benieuwd hoe er een personeelstekort heeft kunnen ontstaan bij Connexxion, zo schrijft het AD. Zij vinden de inzet van touringcars een kwalijke zaak omdat de ervaringen uit eerdere jaren volgens hen leren dat dit grote gevolgen heeft voor kinderen en hun ouders.

Ook volgens het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken Waddinxveen en Zuidplas zijn de veranderingen in het leerlingenvervoer ’totaal onacceptabel’. Reden is volgens hen dat deze kinderen gebaat zijn bij structuur in een veilige omgeving, met veelal zo min mogelijk prikkels.

Contracten aangeboden aan Wegman

In een reactie stelt Connexxion dat het probleem helaas het gevolg is van de krapte op de arbeidsmarkt. “De schaarste van potentiële arbeidskrachten is niet nieuw, maar bij de start van een nieuw contract is het extra vervelend. Wij hebben er alles aan gedaan en blijven er alles aan doen om mensen te vinden.”

Daarbij stelt de vervoerder dat alle chauffeurs van Wegman een contract aangeboden hebben gekregen en dat er contracten gesloten zijn met lokale taxibedrijven. “Maar ook daar heerst deze problematiek. Om toch de leerlingen naar school te brengen, juist na dit coronajaar, zijn we daarom in overleg gegaan met de opdrachtgever. Om juist hier ook buiten de gebaande paden, maar binnen de mogelijkheden van het contract, voor een oplossing te zorgen.”

Tijdelijk en zo kort mogelijk

Deze oplossing is volgens Connexxion tijdelijk en hopelijk zo kort mogelijk. “Op de touringcars is naast een chauffeur ook begeleiding aanwezig. Dit is niet ideaal en we hopen daarom nog steeds dat potentiële kandidaten komen solliciteren voor dit mooie en dankbare vak als taxichauffeur.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Connexxion gaat ondanks kritiek door met leerlingenvervoer in touringcars | TaxiPro
Touringcar Pouw Vervoer

Connexxion gaat ondanks kritiek door met leerlingenvervoer in touringcars

Foto: Pouw Vervoer – Martijn van der Kroef

Het leerlingen- en jeugdwetvervoer in de gemeente Waddinxveen wordt door een gebrek aan chauffeurs bij Connexxion tijdelijk uitgevoerd met twee touringcars van Pouw. Uit verschillende hoeken kwam kritiek op het besluit en er werden vraagtekens gezet bij het tekort. De vervoerder stelt echter zelfs buiten gebaande paden te zijn gegaan om voldoende chauffeurs te werven voor de opdracht en geeft niet op. 

Connexxion is sinds 1 augustus verantwoordelijk voor het leerlingen- en jeugdvervoer in Midden-Holland. Dit vervoer werd eerder door Wegman Personenvervoer uitgevoerd. In een brief aan het college van B&W vraagt de raadsfractie van het CDA zich af of elk personeelslid van de vorige vervoerder die dat wilde door Connexxion is overgenomen, zoals vorig jaar is toegezegd.

Als dit het geval is, zijn zij benieuwd hoe er een personeelstekort heeft kunnen ontstaan bij Connexxion, zo schrijft het AD. Zij vinden de inzet van touringcars een kwalijke zaak omdat de ervaringen uit eerdere jaren volgens hen leren dat dit grote gevolgen heeft voor kinderen en hun ouders.

Ook volgens het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken Waddinxveen en Zuidplas zijn de veranderingen in het leerlingenvervoer ’totaal onacceptabel’. Reden is volgens hen dat deze kinderen gebaat zijn bij structuur in een veilige omgeving, met veelal zo min mogelijk prikkels.

Contracten aangeboden aan Wegman

In een reactie stelt Connexxion dat het probleem helaas het gevolg is van de krapte op de arbeidsmarkt. “De schaarste van potentiële arbeidskrachten is niet nieuw, maar bij de start van een nieuw contract is het extra vervelend. Wij hebben er alles aan gedaan en blijven er alles aan doen om mensen te vinden.”

Daarbij stelt de vervoerder dat alle chauffeurs van Wegman een contract aangeboden hebben gekregen en dat er contracten gesloten zijn met lokale taxibedrijven. “Maar ook daar heerst deze problematiek. Om toch de leerlingen naar school te brengen, juist na dit coronajaar, zijn we daarom in overleg gegaan met de opdrachtgever. Om juist hier ook buiten de gebaande paden, maar binnen de mogelijkheden van het contract, voor een oplossing te zorgen.”

Tijdelijk en zo kort mogelijk

Deze oplossing is volgens Connexxion tijdelijk en hopelijk zo kort mogelijk. “Op de touringcars is naast een chauffeur ook begeleiding aanwezig. Dit is niet ideaal en we hopen daarom nog steeds dat potentiële kandidaten komen solliciteren voor dit mooie en dankbare vak als taxichauffeur.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.