Amaze Mobility, MaaS, MaaS-app

Amsterdamse MaaS-app van Amaze Mobility landelijk actief

Foto: persbericht Amaze Mobility

Met de lancering van de Amaze Mobility-app in heel Nederland is de MaaS-pilot van Amaze Mobility gestart. Op de app zijn TCA-taxi’s, deelfietsen en deelauto’s te boeken. Ook zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten. 

De Amaze Mobillity app is één van de zeven MaaS-pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met als doel autogebruik terugdringen en het woon-werkverkeer verduurzamen. De pilot is opgezet in samenwerking met de gemeente Amsterdam en hoewel het zich focust op de regio rondom de Amsterdamse Zuidas, is de app in heel Nederland te gebruiken. De Twentse MaaS-pilot, de GOAN!-app, werd vorige week ook al gelanceerd voor heel het land.

Momenteel zijn de deelauto’s van Amber, de deelfietsen van Urbee en de taxi’s van TCA te boeken. Daarnaast zijn ook de dichtstbijzijnde OV-fietsen en deelscooters van Felyx te vinden in de app. Door aanbieders gezamenlijk onder te brengen in een platform, kunnen reizigers een vervoersoptie kiezen naar wens. Het kan hierbij ook om een combinatie van vervoerssoorten gaan. Het bedrijf werkt momenteel aan het toevoegen van nog meer vervoersaanbieders.

Ambitie: dé mobiliteitsapp van heel Nederland

Frank van Tussenbroek van Amaze Mobility stelt dat het bedrijf de app onder andere heeft ontwikkeld om reisopties van A naar B overzichtelijk te maken. Ook kunnen met deze app altijd kiezen voor het vervoersmiddel dat op dat moment het beste bij hen past. “Bijvoorbeeld een deelfiets wanneer de zon schijnt, of een elektrische deelscooter wanneer je duurzaam wilt reizen.” Nadat de reis wordt geboekt, kan deze via de app afgerekend worden.

Gemak staat hierbij voorop, stelt Van Tussenbroek. “Alles overzichtelijk in één app, van het vinden van het dichtstbijzijnde vervoersmiddel en het boeken van je reis, tot het afrekenen en het overzicht van al je reizen. Onze ambitie is om van Amaze Mobility dé mobiliteitsapp van heel Nederland te maken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amsterdamse MaaS-app van Amaze Mobility landelijk actief | TaxiPro
Amaze Mobility, MaaS, MaaS-app

Amsterdamse MaaS-app van Amaze Mobility landelijk actief

Foto: persbericht Amaze Mobility

Met de lancering van de Amaze Mobility-app in heel Nederland is de MaaS-pilot van Amaze Mobility gestart. Op de app zijn TCA-taxi’s, deelfietsen en deelauto’s te boeken. Ook zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten. 

De Amaze Mobillity app is één van de zeven MaaS-pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met als doel autogebruik terugdringen en het woon-werkverkeer verduurzamen. De pilot is opgezet in samenwerking met de gemeente Amsterdam en hoewel het zich focust op de regio rondom de Amsterdamse Zuidas, is de app in heel Nederland te gebruiken. De Twentse MaaS-pilot, de GOAN!-app, werd vorige week ook al gelanceerd voor heel het land.

Momenteel zijn de deelauto’s van Amber, de deelfietsen van Urbee en de taxi’s van TCA te boeken. Daarnaast zijn ook de dichtstbijzijnde OV-fietsen en deelscooters van Felyx te vinden in de app. Door aanbieders gezamenlijk onder te brengen in een platform, kunnen reizigers een vervoersoptie kiezen naar wens. Het kan hierbij ook om een combinatie van vervoerssoorten gaan. Het bedrijf werkt momenteel aan het toevoegen van nog meer vervoersaanbieders.

Ambitie: dé mobiliteitsapp van heel Nederland

Frank van Tussenbroek van Amaze Mobility stelt dat het bedrijf de app onder andere heeft ontwikkeld om reisopties van A naar B overzichtelijk te maken. Ook kunnen met deze app altijd kiezen voor het vervoersmiddel dat op dat moment het beste bij hen past. “Bijvoorbeeld een deelfiets wanneer de zon schijnt, of een elektrische deelscooter wanneer je duurzaam wilt reizen.” Nadat de reis wordt geboekt, kan deze via de app afgerekend worden.

Gemak staat hierbij voorop, stelt Van Tussenbroek. “Alles overzichtelijk in één app, van het vinden van het dichtstbijzijnde vervoersmiddel en het boeken van je reis, tot het afrekenen en het overzicht van al je reizen. Onze ambitie is om van Amaze Mobility dé mobiliteitsapp van heel Nederland te maken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.