GOAN!-app MaaS Twente

Twentse GOAN!-app na succesvolle proef nu voor iedereen beschikbaar

Foto: persbericht Qarin Tranzer

In Twente is in juni de GOAN!-app gelanceerd: een Mobility as a Service (MaaS)-pilot. Regiotaxi-reizigers konden de app vanaf toen al uitproberen. Na een succesvolle proefperiode kan de app vanaf vandaag in het hele land gebruikt worden om een reis te plannen met verschillende soorten deelmobiliteit. 

Wethouder Anja Prins van de gemeente Losser is voorzitter van het pilotproject MaaS Twente, één van de zeven landelijke MaaS-pilots. Prins was al enthousiast over de Twentse MaaS-pilot en is tevreden dat de app nu in heel Twente beschikbaar is, met reismogelijkheden naar de rest van Nederland.

De coronaperiode heeft wel gezorgd voor een verlate start van het project. “Maar uiteindelijk is het nu zover”, aldus Prins. Qarin Tranzer voert als MaaS-dienstverlener de Twentse pilot uit. Paul Pietersen van Qarin Tranzer vertelde samen met Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, alles over de pilot op het Nationaal Congres Contractvervoer 2021.

Extra aandacht voor AutoMaatje en nog meer mobiliteit

Zo ook over het verloop van de proefperiode, waarin Regiotaxi-gebruikers ervaring konden opdoen met de app. Van de 5.500 actieve Regiotaxi-gebruikers maakten meer dan 700 mensen een profiel aan. Van de ritaanvragen was 80 procent voor de Regiotaxi en 20 procent voor het openbaar vervoer.

Andere inzichten die uit de proefperiode voortkwamen waren onder meer dat de vraag via GOAN! naar AutoMaatje nog extra aandacht verdient en er vraag is om meer soorten mobiliteit te koppelen. Momenteel is het openbaar vervoer met de bus, trein en buurtbus al in de app opgenomen, evenals de deelfiets, deelscooter, AutoMaatje en Regiotaxi. Later dit jaar zullen er nog meer opties voor deelmobiliteit bijkomen.

Tekst loopt door onder de foto.

Deelfiets, deelscooter, GOAN!
Deelfiets en deelscooter.

Ontwikkelingen blijven doorgaan

Volgens Prins is de app nooit echt af, want de ontwikkelingen gaan altijd door. “Zo zitten we nog om tafel met verschillende deelmobiliteitsaabieders. Een nieuwe deeltaxi, de Noaberhopper, wordt de komende maanden al aangesloten op de GOAN!-app.” Ook worden er andere aansluitingen met aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en e-stepjes voorbereid.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Twentse GOAN!-app na succesvolle proef nu voor iedereen beschikbaar | TaxiPro
GOAN!-app MaaS Twente

Twentse GOAN!-app na succesvolle proef nu voor iedereen beschikbaar

Foto: persbericht Qarin Tranzer

In Twente is in juni de GOAN!-app gelanceerd: een Mobility as a Service (MaaS)-pilot. Regiotaxi-reizigers konden de app vanaf toen al uitproberen. Na een succesvolle proefperiode kan de app vanaf vandaag in het hele land gebruikt worden om een reis te plannen met verschillende soorten deelmobiliteit. 

Wethouder Anja Prins van de gemeente Losser is voorzitter van het pilotproject MaaS Twente, één van de zeven landelijke MaaS-pilots. Prins was al enthousiast over de Twentse MaaS-pilot en is tevreden dat de app nu in heel Twente beschikbaar is, met reismogelijkheden naar de rest van Nederland.

De coronaperiode heeft wel gezorgd voor een verlate start van het project. “Maar uiteindelijk is het nu zover”, aldus Prins. Qarin Tranzer voert als MaaS-dienstverlener de Twentse pilot uit. Paul Pietersen van Qarin Tranzer vertelde samen met Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, alles over de pilot op het Nationaal Congres Contractvervoer 2021.

Extra aandacht voor AutoMaatje en nog meer mobiliteit

Zo ook over het verloop van de proefperiode, waarin Regiotaxi-gebruikers ervaring konden opdoen met de app. Van de 5.500 actieve Regiotaxi-gebruikers maakten meer dan 700 mensen een profiel aan. Van de ritaanvragen was 80 procent voor de Regiotaxi en 20 procent voor het openbaar vervoer.

Andere inzichten die uit de proefperiode voortkwamen waren onder meer dat de vraag via GOAN! naar AutoMaatje nog extra aandacht verdient en er vraag is om meer soorten mobiliteit te koppelen. Momenteel is het openbaar vervoer met de bus, trein en buurtbus al in de app opgenomen, evenals de deelfiets, deelscooter, AutoMaatje en Regiotaxi. Later dit jaar zullen er nog meer opties voor deelmobiliteit bijkomen.

Tekst loopt door onder de foto.

Deelfiets, deelscooter, GOAN!
Deelfiets en deelscooter.

Ontwikkelingen blijven doorgaan

Volgens Prins is de app nooit echt af, want de ontwikkelingen gaan altijd door. “Zo zitten we nog om tafel met verschillende deelmobiliteitsaabieders. Een nieuwe deeltaxi, de Noaberhopper, wordt de komende maanden al aangesloten op de GOAN!-app.” Ook worden er andere aansluitingen met aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en e-stepjes voorbereid.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.