Taxiwerq, wmo-vervoer

Taxiwerq speelt met nieuwe vacaturesite in op chauffeurstekort

Oudere dame stapt in de taxi. Foto: Taxiwerq

Taxiwerq heeft zijn vacaturewebsite vernieuwd. Bezoekers komen via Taxivacatures nu sneller bij de juiste functie terecht. Bovendien wordt er ingespeeld op het chauffeurstekort door creatiever te kijken naar wat een chauffeur wél kan betekenen met zijn of haar beschikbaarheid. 

Grote taxibedrijven hebben over het algemeen een eigen recruitmentafdeling, in tegenstelling tot kleinere bedrijven. Voor hen is het werven van mensen meer bijzaak, legt Rutger Smale van Taxiwerq uit. “Met de aantrekkende markt kan dit problemen opleveren. Wij willen de werving en opleiding daarom graag uit handen nemen, zodat zij zich kunnen richten op de dagelijkse praktijk van het plannen en organiseren van het vervoer.”

Op Taxivacatures.nl plaatst Taxiwerq de vacatures van de partijen waar zij mee samenwerken, zoals taxibedrijven en het UWV. “Momenteel gaat het om zo’n 300 vacatures, een verdriedubbeling ten opzichte van voor de coronacrisis.” Om het wervingsproces nog beter te laten verlopen, is de vacaturesite vernieuwd. “Werkzoekenden kunnen op de nieuwe site hun woonplaats en provincie invullen, waarna ze terechtkomen op een pagina met vacatures in deze regio. Hierbij wordt duidelijk aangegeven om wat voor taxivervoer het gaat.”

Chauffeurs koppelen om planning rond te krijgen

Zodra werkzoekenden op een vacature klikken zien zij de vacature-eisen en kunnen zij direct solliciteren. Deze eisen zijn iets bijgesteld. “Deze keuze hebben wij gemaakt omdat het in deze periode, waarin er sprake is van een groot chauffeurstekort, goed is om mensen niet te snel af te wijzen. Er wordt meer gekeken naar wat wél mogelijk is in plaats van iemand standaard af te wijzen wanneer diegene niet het gewenste aantal uren of dagen beschikbaar is.”

Taxiwerq ‘puzzelt’ nu meer met verschillende chauffeurs om ervoor te zorgen dat aangesloten taxibedrijven hun planning makkelijker rond kunnen krijgen. “Als een chauffeur drie dagen in de week het leerlingenvervoer wil rijden en de andere chauffeur twee dagen, maken we hier vaker een ‘koppel’ van. We proberen hier dus met een creatieve blik te kijken.”

Aandeel afvallers of ongeschikte kandidaten minder groot

Smale stelt dat klanten blij zijn met chauffeurs die voor een paar dagen een oplossing bieden, hoe graag Taxiwerq het ook voor elkaar wil krijgen dat een busje de hele week door één persoon wordt bemand. “We worden de laatste tijd heel veel benaderd voor specifieke vacatures. Om deze reden is er voor werkgevers op onze website een formulier aangemaakt waar zij hun wens kunnen invullen. Wij kunnen geen gouden bergen beloven maar zijn zeker in staat om samen met onze klanten te kijken hoe we de druk bij hen iets weg kunnen nemen.”

Taxiwerq hoopt dat er met de vernieuwde website meer geschikte kandidaten reageren op de vacatures. “Waar eerder op meerdere plekken vacatures te vinden waren en iedereen hier zomaar op reageerde, is er nu een centrale plaats waar duidelijk benoemd staat wat de functie inhoudt. Dit moet voorkomen dat mensen met verkeerde verwachtingen solliciteren en dan later toch afhaken.” Het aantal sollicitanten ligt hierdoor volgens Smale lager, maar het aandeel afvallers of ongeschikte kandidaten is ook minder groot.

1250 kandidaten alleen via UWV

Afgelopen week is ook de samenwerkingsovereenkomst van Taxiwerq met UWV opnieuw verlengd voor 36 maanden. “Veel werkzoekenden melden zich bij het UWV, maar zij kunnen niet iedereen bedienen. Daarom werken we samen. Op het moment dat zij iemand hebben die geschikt is voor taxiwerk of specifiek interesse heeft in de branche, gaat deze persoon bij ons de molen in.” Van 2014 tot 2021 zijn er op die manier 1250 kandidaten opgeleid, aldus Smale. “De verwachting is dat hier komende drie jaar opnieuw jaarlijks 200 mensen bijkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxiwerq speelt met nieuwe vacaturesite in op chauffeurstekort | TaxiPro
Taxiwerq, wmo-vervoer

Taxiwerq speelt met nieuwe vacaturesite in op chauffeurstekort

Oudere dame stapt in de taxi. Foto: Taxiwerq

Taxiwerq heeft zijn vacaturewebsite vernieuwd. Bezoekers komen via Taxivacatures nu sneller bij de juiste functie terecht. Bovendien wordt er ingespeeld op het chauffeurstekort door creatiever te kijken naar wat een chauffeur wél kan betekenen met zijn of haar beschikbaarheid. 

Grote taxibedrijven hebben over het algemeen een eigen recruitmentafdeling, in tegenstelling tot kleinere bedrijven. Voor hen is het werven van mensen meer bijzaak, legt Rutger Smale van Taxiwerq uit. “Met de aantrekkende markt kan dit problemen opleveren. Wij willen de werving en opleiding daarom graag uit handen nemen, zodat zij zich kunnen richten op de dagelijkse praktijk van het plannen en organiseren van het vervoer.”

Op Taxivacatures.nl plaatst Taxiwerq de vacatures van de partijen waar zij mee samenwerken, zoals taxibedrijven en het UWV. “Momenteel gaat het om zo’n 300 vacatures, een verdriedubbeling ten opzichte van voor de coronacrisis.” Om het wervingsproces nog beter te laten verlopen, is de vacaturesite vernieuwd. “Werkzoekenden kunnen op de nieuwe site hun woonplaats en provincie invullen, waarna ze terechtkomen op een pagina met vacatures in deze regio. Hierbij wordt duidelijk aangegeven om wat voor taxivervoer het gaat.”

Chauffeurs koppelen om planning rond te krijgen

Zodra werkzoekenden op een vacature klikken zien zij de vacature-eisen en kunnen zij direct solliciteren. Deze eisen zijn iets bijgesteld. “Deze keuze hebben wij gemaakt omdat het in deze periode, waarin er sprake is van een groot chauffeurstekort, goed is om mensen niet te snel af te wijzen. Er wordt meer gekeken naar wat wél mogelijk is in plaats van iemand standaard af te wijzen wanneer diegene niet het gewenste aantal uren of dagen beschikbaar is.”

Taxiwerq ‘puzzelt’ nu meer met verschillende chauffeurs om ervoor te zorgen dat aangesloten taxibedrijven hun planning makkelijker rond kunnen krijgen. “Als een chauffeur drie dagen in de week het leerlingenvervoer wil rijden en de andere chauffeur twee dagen, maken we hier vaker een ‘koppel’ van. We proberen hier dus met een creatieve blik te kijken.”

Aandeel afvallers of ongeschikte kandidaten minder groot

Smale stelt dat klanten blij zijn met chauffeurs die voor een paar dagen een oplossing bieden, hoe graag Taxiwerq het ook voor elkaar wil krijgen dat een busje de hele week door één persoon wordt bemand. “We worden de laatste tijd heel veel benaderd voor specifieke vacatures. Om deze reden is er voor werkgevers op onze website een formulier aangemaakt waar zij hun wens kunnen invullen. Wij kunnen geen gouden bergen beloven maar zijn zeker in staat om samen met onze klanten te kijken hoe we de druk bij hen iets weg kunnen nemen.”

Taxiwerq hoopt dat er met de vernieuwde website meer geschikte kandidaten reageren op de vacatures. “Waar eerder op meerdere plekken vacatures te vinden waren en iedereen hier zomaar op reageerde, is er nu een centrale plaats waar duidelijk benoemd staat wat de functie inhoudt. Dit moet voorkomen dat mensen met verkeerde verwachtingen solliciteren en dan later toch afhaken.” Het aantal sollicitanten ligt hierdoor volgens Smale lager, maar het aandeel afvallers of ongeschikte kandidaten is ook minder groot.

1250 kandidaten alleen via UWV

Afgelopen week is ook de samenwerkingsovereenkomst van Taxiwerq met UWV opnieuw verlengd voor 36 maanden. “Veel werkzoekenden melden zich bij het UWV, maar zij kunnen niet iedereen bedienen. Daarom werken we samen. Op het moment dat zij iemand hebben die geschikt is voor taxiwerk of specifiek interesse heeft in de branche, gaat deze persoon bij ons de molen in.” Van 2014 tot 2021 zijn er op die manier 1250 kandidaten opgeleid, aldus Smale. “De verwachting is dat hier komende drie jaar opnieuw jaarlijks 200 mensen bijkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.