Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Houden taxi- en tourondernemers het hoofd nog boven water?

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

De lockdown die zaterdag is afgekondigd is opnieuw een tegenslag voor de taxi- en touringcarbranche. Tot dusver heeft de coronacrisis niet geleid tot veel faillisementen. Maar hoe lang lukt het ondernemers nog om het hoofd boven water te houden? 

De weinige boekingen die touringcarbedrijven al hadden, zijn veelal geannuleerd vanwege de nieuwe lockdown. Hele wagenparken staan, tenzij er werknemersvervoer en vervangend vervoer voor het OV is, stil. Hetzelfde geldt voor de consumententaxi’s. Door de sluiting van restaurants en andere uitgaansgelegenheden resteert er nog maar weinig vervoer. De gevolgen van de lockdown voor het wmo-vervoer moeten nog blijken.

De vraag hoe lang bedrijven het nog in deze situatie kunnen volhouden leeft in ieder geval meer en meer. Inmiddels is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek gestart naar de financiële positie van taxichauffeurs en taxiondernemingen in de opstap- en bestelmarkt in relatie tot corona.

Brancheverenging KNV blijft zich inspannen om de steunpakketten voor touringcarvervoer en het consumententaxivervoer te verbeteren en te continueren. Directeur Carlo Cahn durft geen uitspraken te doen over in hoeverre de nieuwe lockdown tot faillisementen gaat leiden. Het valt de brancheorganisatie wel op dat de krimp in zowel materieel als personeel doorzet, vertelt hij in TaxiPro TV.

Steun is pleister op de wonden

“In de touringcarsector zijn vorig jaar zijn er drie- á vierhonderd bussen weggedaan en het vertrekkende personeel blijft in zowel de touringcar- als taxibranche groeien”, aldus Cahn. Hoewel de krimp dus doorzet, heeft hij hoop dat bedrijven met de steun van de overheid door kunnen blijven gaan. “Het is een schrale troost, een pleister op de wonden. Maar het heeft er tot nu toe voor gezorgd dat veel bedrijven door de crisis heenkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Houden taxi- en tourondernemers het hoofd nog boven water?”

Jan de Waal|25.12.21|16:17

Ik gelukkig wel ik ben geboren met een waterhoofd

Houden taxi- en tourondernemers het hoofd nog boven water? | TaxiPro
Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Houden taxi- en tourondernemers het hoofd nog boven water?

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

De lockdown die zaterdag is afgekondigd is opnieuw een tegenslag voor de taxi- en touringcarbranche. Tot dusver heeft de coronacrisis niet geleid tot veel faillisementen. Maar hoe lang lukt het ondernemers nog om het hoofd boven water te houden? 

De weinige boekingen die touringcarbedrijven al hadden, zijn veelal geannuleerd vanwege de nieuwe lockdown. Hele wagenparken staan, tenzij er werknemersvervoer en vervangend vervoer voor het OV is, stil. Hetzelfde geldt voor de consumententaxi’s. Door de sluiting van restaurants en andere uitgaansgelegenheden resteert er nog maar weinig vervoer. De gevolgen van de lockdown voor het wmo-vervoer moeten nog blijken.

De vraag hoe lang bedrijven het nog in deze situatie kunnen volhouden leeft in ieder geval meer en meer. Inmiddels is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek gestart naar de financiële positie van taxichauffeurs en taxiondernemingen in de opstap- en bestelmarkt in relatie tot corona.

Brancheverenging KNV blijft zich inspannen om de steunpakketten voor touringcarvervoer en het consumententaxivervoer te verbeteren en te continueren. Directeur Carlo Cahn durft geen uitspraken te doen over in hoeverre de nieuwe lockdown tot faillisementen gaat leiden. Het valt de brancheorganisatie wel op dat de krimp in zowel materieel als personeel doorzet, vertelt hij in TaxiPro TV.

Steun is pleister op de wonden

“In de touringcarsector zijn vorig jaar zijn er drie- á vierhonderd bussen weggedaan en het vertrekkende personeel blijft in zowel de touringcar- als taxibranche groeien”, aldus Cahn. Hoewel de krimp dus doorzet, heeft hij hoop dat bedrijven met de steun van de overheid door kunnen blijven gaan. “Het is een schrale troost, een pleister op de wonden. Maar het heeft er tot nu toe voor gezorgd dat veel bedrijven door de crisis heenkomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Houden taxi- en tourondernemers het hoofd nog boven water?”

Jan de Waal|25.12.21|16:17

Ik gelukkig wel ik ben geboren met een waterhoofd