Omnibuzz-chauffeur

Omnibuzz brengt ouderen zonder wmo-pas gratis naar boosterprik

Foto: Omnibuzz

Ouderen vanaf 65 jaar zonder wmo-indicatie kunnen sinds 1 december 2021 gratis met Omnibuzz naar de locatie waar ze hun boosterprik kunnen halen. Dit hebben de dertig gemeenten die deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz besloten. 

Eerder dit jaar, tijdens de eerste en tweede vaccinatieronde, konden ouderen ook al van het gratis vervoer gebruikmaken. Omnibuzz besloot hier vanaf 1 juli mee te stoppen. De meeste mensen waren toen namelijk al volledig gevaccineerd. Ook bleek dat mensen onder de 65 jaar steeds vaker probeerden ritten te boeken.

In totaal zijn er in het kader van de eerste en tweede prik voor niet-klanten ruim 14.500 ritten uitgevoerd. Het besluit om de ouderen opnieuw gratis te laten reizen met Omnibuzz voor de boosterprik wordt als logisch gezien. De gemeenten willen namelijk dat zoveel mogelijk ouderen in de gelegenheid zijn om de boosterprik te krijgen.

Zo veilig mogelijk

Bovendien stelt Omnibuzz dat de ritten volgens de geldende coronamaatregelen worden verzorgd en dus zo veilig mogelijk. Voor de klanten is het vervoer naar de vaccinatielocatie, net als bij de eerste en tweede vaccinatie, ook weer gratis.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Omnibuzz brengt ouderen zonder wmo-pas gratis naar boosterprik | TaxiPro
Omnibuzz-chauffeur

Omnibuzz brengt ouderen zonder wmo-pas gratis naar boosterprik

Foto: Omnibuzz

Ouderen vanaf 65 jaar zonder wmo-indicatie kunnen sinds 1 december 2021 gratis met Omnibuzz naar de locatie waar ze hun boosterprik kunnen halen. Dit hebben de dertig gemeenten die deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz besloten. 

Eerder dit jaar, tijdens de eerste en tweede vaccinatieronde, konden ouderen ook al van het gratis vervoer gebruikmaken. Omnibuzz besloot hier vanaf 1 juli mee te stoppen. De meeste mensen waren toen namelijk al volledig gevaccineerd. Ook bleek dat mensen onder de 65 jaar steeds vaker probeerden ritten te boeken.

In totaal zijn er in het kader van de eerste en tweede prik voor niet-klanten ruim 14.500 ritten uitgevoerd. Het besluit om de ouderen opnieuw gratis te laten reizen met Omnibuzz voor de boosterprik wordt als logisch gezien. De gemeenten willen namelijk dat zoveel mogelijk ouderen in de gelegenheid zijn om de boosterprik te krijgen.

Zo veilig mogelijk

Bovendien stelt Omnibuzz dat de ritten volgens de geldende coronamaatregelen worden verzorgd en dus zo veilig mogelijk. Voor de klanten is het vervoer naar de vaccinatielocatie, net als bij de eerste en tweede vaccinatie, ook weer gratis.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.