Carlo Cahn
Video

KNV in TaxiPro TV: ‘Grootste wens is normale omzetten in 2022’

Foto: KNV

Brancheorganisatie KNV ging 2021 hoopvol in, net als veel taxi- en touringcarondernemers. Hoewel er geen einde aan de coronacrisis is gekomen en het water bij veel bedrijven aan de lippen staat, blijft directeur Carlo Cahn optimistisch. Zijn grootste wens is dat er in 2022 weer normale omzetten gereden kunnen worden. 

Dit zei hij tijdens een interview in TaxiPro TV, waarbij stil werd gestaan bij de hoogte- en dieptepunten die de branche in 2022 heeft meegemaakt. Onder meer het personeelstekort kwam aan bod, dat het afgelopen jaar is uitgegroeid tot een groter probleem. “In het touringcarvervoer konden hierdoor in de maanden augustus en september bepaalde ritten niet uitgevoerd worden en zorgvervoerders hebben momenteel de grootst mogelijke moeite om hun ritten gepland te krijgen“, aldus Cahn.

Volgens de KNV-directeur is het belangrijk dat hier open over wordt gesproken tussen vervoerders, opdrachtgevers, klanten, ouders en reizigers. “Het is belangrijk dat iedereen snapt dat vervoerders niks liever doen dan alle ritten uitvoeren conform afspraak. Die boodschap zou echt onder de aandacht gebracht moeten worden.”

Imago van de sector verbeteren

Zijn verwachting is dat de taxi- en touringcarbranche de komende jaren nog moet dealen met het chauffeurstekort. Er is volgens Cahn namelijk geen snelle oplossing voor dit probleem. “Je zult ervoor moeten zorgen dat de zij-instroom in orde komt en dat jongere mensen kiezen voor het vak.” Om dit te bewerkstelligen moet er naar zijn idee gewerkt worden aan het imago van de sector en van de beroepen taxi- en touringcarchauffeur. “Dit moet komende jaren gebeuren.”

Momenteel is er in de sector sprake van een bepaalde moedeloosheid, vertelt hij. “Vooral omdat het perspectief ontbreekt. Waar is de uitgang uit de coronacrisis? Dit werkt door bij de ondernemers, wie we ook spreken.” Zij vragen zich volgens Cahn af of er in 2022 nog gerekend moet worden op lockdowns. “Niemand die het precies kan zeggen, niemand die een glazen bol heeft.” KNV heeft in ieder geval de plannen voor 2022 al klaarliggen. En niet enkel op het gebied van corona.

Kijk het hele interview met Carlo Cahn hier terug:

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

KNV in TaxiPro TV: ‘Grootste wens is normale omzetten in 2022’ | TaxiPro
Carlo Cahn
Video

KNV in TaxiPro TV: ‘Grootste wens is normale omzetten in 2022’

Foto: KNV

Brancheorganisatie KNV ging 2021 hoopvol in, net als veel taxi- en touringcarondernemers. Hoewel er geen einde aan de coronacrisis is gekomen en het water bij veel bedrijven aan de lippen staat, blijft directeur Carlo Cahn optimistisch. Zijn grootste wens is dat er in 2022 weer normale omzetten gereden kunnen worden. 

Dit zei hij tijdens een interview in TaxiPro TV, waarbij stil werd gestaan bij de hoogte- en dieptepunten die de branche in 2022 heeft meegemaakt. Onder meer het personeelstekort kwam aan bod, dat het afgelopen jaar is uitgegroeid tot een groter probleem. “In het touringcarvervoer konden hierdoor in de maanden augustus en september bepaalde ritten niet uitgevoerd worden en zorgvervoerders hebben momenteel de grootst mogelijke moeite om hun ritten gepland te krijgen“, aldus Cahn.

Volgens de KNV-directeur is het belangrijk dat hier open over wordt gesproken tussen vervoerders, opdrachtgevers, klanten, ouders en reizigers. “Het is belangrijk dat iedereen snapt dat vervoerders niks liever doen dan alle ritten uitvoeren conform afspraak. Die boodschap zou echt onder de aandacht gebracht moeten worden.”

Imago van de sector verbeteren

Zijn verwachting is dat de taxi- en touringcarbranche de komende jaren nog moet dealen met het chauffeurstekort. Er is volgens Cahn namelijk geen snelle oplossing voor dit probleem. “Je zult ervoor moeten zorgen dat de zij-instroom in orde komt en dat jongere mensen kiezen voor het vak.” Om dit te bewerkstelligen moet er naar zijn idee gewerkt worden aan het imago van de sector en van de beroepen taxi- en touringcarchauffeur. “Dit moet komende jaren gebeuren.”

Momenteel is er in de sector sprake van een bepaalde moedeloosheid, vertelt hij. “Vooral omdat het perspectief ontbreekt. Waar is de uitgang uit de coronacrisis? Dit werkt door bij de ondernemers, wie we ook spreken.” Zij vragen zich volgens Cahn af of er in 2022 nog gerekend moet worden op lockdowns. “Niemand die het precies kan zeggen, niemand die een glazen bol heeft.” KNV heeft in ieder geval de plannen voor 2022 al klaarliggen. En niet enkel op het gebied van corona.

Kijk het hele interview met Carlo Cahn hier terug:

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.