Juijn

Taxibedrijven ingezet als lokale pakketbezorgdiensten

Bron: GreenStar / Juijn

Retailondernemers kunnen rekenen op hulp van lokale taxibedrijven tijdens de lockdown. Om inwoners te stimuleren om lokaal inkopen te doen, brengen taxi’s namelijk hun bestellingen rond. De vervoerders houden zo bovendien hun voertuigen op de weg nu de vraag is afgenomen. Een win-win situatie. 

Onder andere in de gemeente Dordrecht worden ondernemers gedurende de lockdown op deze manier ondersteund, schrijft RTV Dordrecht. Voor veel retailers is het opzetten van een bezorgdienst namelijk niet mogelijk, waardoor zij zijn aangewezen op click & collect. Om lokaal kopen aantrekkelijker te maken, is er alsnog een bezorgdienst opgezet door de gemeente met de taxi’s van Stam.

Hier is bewust voor gekozen omdat koeriersdiensten het tijdens de feestdagen druk hebben. Het tegenovergestelde geldt voor veel taxibedrijven die vanwege de lockdown hun vraag naar ritten zagen afnemen. Zij krijgen er weer werk bij en zorgen tegelijkertijd voor wat verlichting van de werkdruk bij de pakketbezorgers.

Pijn van de lockdown verzachten

Maar niet alleen ondernemers in Dordrecht worden gesteund. Ook Gorcumse retailondernemers konden in de aanloop naar kerst rekenen op hulp. Zo bracht taxibedrijf Juijn op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 december hun online bestellingen bij de inwoners thuis. De gemeente Gorinchem is dit initiatief gestart om de pijn van de lockdown bij deze ondernemers te verzachten, meldt De Stad Gorinchem. Juijn was direct enthousiast om mee te werken aan dit plan, waardoor het meteen kon worden uitgevoerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxibedrijven ingezet als lokale pakketbezorgdiensten”

John van der Horst|27.12.21|09:49

Houd die taxi er wel rekening mee dat pakketbezorging onder 21% btw valt? Anders komt er wellicht een naheffing….