ANP - Taxi's in Eindhoven
Eindhoven

Taxibedrijf Cibatax failliet, wel kans op overname

Taxi's in Eindhoven. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Rob Engelaar

Het Eindhovense taxibedrijf Cibatax is wederom failliet verklaard. Dat meldt Omroep Brabant. Wel hebben zich al een aantal kandidaten gemeld bij curator Matthijs Steenpoorte, die staan te trappelen om het bedrijf over te nemen. De werkzaamheden van Cibatax gaan, ondanks het faillissement, dan ook gewoon door.

“Het aantal ritten is afgenomen, de dieselprijzen zijn enorm gestegen, er is een flink personeelstekort en de marges in de branche zijn klein”, zegt curator Matthijs Steenpoorte over het faillissement tegen Omroep Brabant. Volgens Steenpoorte heeft Cibatax tijdens de coronaperiode belastinguitstel aangevraagd en heeft het Eindhovense taxibedrijf moeite om deze schuld terug te betalen. “Aan het begin van de pandemie zag je een omzetdaling van rond de 80 procent. Daarna is het aantal taxiritten nooit meer op het oude niveau gekomen”, legt de curator uit.

Cibatax is volgens Steenpoorte echter niet het enige bedrijf waarvan hij verwacht dat ze in de toekomst moeite gaan krijgen met het terugbetalen van overheidssteun. “Cibatax draaide geen verlies, maar met al die tegenslagen en de kleine marges is die belastingschuld bijna niet terug te verdienen.” Volgens de lokale omroep hebben inmiddels meerdere partijen zich gemeld bij de curator, die interesse hebben om het Eindhovense taxibedrijf over te nemen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Cibatax failliet is verklaard. In 2015 ging het taxibedrijf voor het eerst failliet. De bewindvoerders die destijds aan het roer stonden, verzochten destijds de rechtbank Oost-Brabant om de surseance van betaling om te zetten in een faillissement. Het was destijds de vraag of het Eindhovense taxibedrijf de salarissen over de maand juni kon betalen.

Ook in 2019 ging het mis. In dat jaar werd Cibatax opnieuw failliet verklaard. Formeel ging het destijds over het failisement van CombiNet Personenvervoer BV, waaronder Cibatax viel. Het Eindhovense taxibedrijf kreeg destijds nog uitstel van betaling om haar schulden weg te werken, maar dat heeft de uitspraak van het faillissement niet kunnen voorkomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxibedrijf Cibatax failliet, wel kans op overname | TaxiPro
ANP - Taxi's in Eindhoven
Eindhoven

Taxibedrijf Cibatax failliet, wel kans op overname

Taxi's in Eindhoven. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Rob Engelaar

Het Eindhovense taxibedrijf Cibatax is wederom failliet verklaard. Dat meldt Omroep Brabant. Wel hebben zich al een aantal kandidaten gemeld bij curator Matthijs Steenpoorte, die staan te trappelen om het bedrijf over te nemen. De werkzaamheden van Cibatax gaan, ondanks het faillissement, dan ook gewoon door.

“Het aantal ritten is afgenomen, de dieselprijzen zijn enorm gestegen, er is een flink personeelstekort en de marges in de branche zijn klein”, zegt curator Matthijs Steenpoorte over het faillissement tegen Omroep Brabant. Volgens Steenpoorte heeft Cibatax tijdens de coronaperiode belastinguitstel aangevraagd en heeft het Eindhovense taxibedrijf moeite om deze schuld terug te betalen. “Aan het begin van de pandemie zag je een omzetdaling van rond de 80 procent. Daarna is het aantal taxiritten nooit meer op het oude niveau gekomen”, legt de curator uit.

Cibatax is volgens Steenpoorte echter niet het enige bedrijf waarvan hij verwacht dat ze in de toekomst moeite gaan krijgen met het terugbetalen van overheidssteun. “Cibatax draaide geen verlies, maar met al die tegenslagen en de kleine marges is die belastingschuld bijna niet terug te verdienen.” Volgens de lokale omroep hebben inmiddels meerdere partijen zich gemeld bij de curator, die interesse hebben om het Eindhovense taxibedrijf over te nemen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Cibatax failliet is verklaard. In 2015 ging het taxibedrijf voor het eerst failliet. De bewindvoerders die destijds aan het roer stonden, verzochten destijds de rechtbank Oost-Brabant om de surseance van betaling om te zetten in een faillissement. Het was destijds de vraag of het Eindhovense taxibedrijf de salarissen over de maand juni kon betalen.

Ook in 2019 ging het mis. In dat jaar werd Cibatax opnieuw failliet verklaard. Formeel ging het destijds over het failisement van CombiNet Personenvervoer BV, waaronder Cibatax viel. Het Eindhovense taxibedrijf kreeg destijds nog uitstel van betaling om haar schulden weg te werken, maar dat heeft de uitspraak van het faillissement niet kunnen voorkomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.