noodweer

Verkeer kan veel last hebben van noodweer

DEN HAAG – Het noodweer dat woensdagmiddag en -avond over het land trekt, kan veel overlast veroorzaken voor het verkeer.

Met name motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden, zo meldt de ANWB woensdag op de website. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om tijdens de buien niet de weg op te gaan.

Vanuit het zuidwesten trekken ’s middags zware regen- en onweersbuien over Nederland, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten aldus het KNMI. Deze kunnen gepaard gaan met zware tot zeer zware windstoten van 120 kilometer per uur.

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur.

Vooral in het oosten en noordoosten kunnen de buien veel overlast veroorzaken. Lokaal kan er heel veel regen vallen, tot wel 50 millimeter. ”Dat is heel veel; dan moet je bijna je auto aan de kant zetten”, aldus een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.