NYC-Cab, taxi, New York

Studenten bezorgen taxichauffeurs die ritten weigeren boete

Een groot deel van de taxichauffeurs in New York weigert ritten aan te nemen naar wijken als Brooklyn, Queens en de Bronx. Honderden van hen wacht nu een fikse boete, dankzij het werk van studenten. Zij waren ingezet door de Taxi en Limousine Commissie (TLC), die de regels handhaaft voor taxichauffeurs.

Er zijn 361 boetes uitgedeeld, van 500 dollar per stuk.

Taxichauffeur

New Yorkse taxichauffeurs moeten elke rit aannemen. Ritten naar bepaalde wijken worden echter gemeden, omdat het daar voor de chauffeurs moeilijker is om een nieuwe klanten te vinden voor een volgende rit. Dat meldt de Amerikaanse krant Daily News New York.

De studenten deden mee aan de undercoveroperatie, die was ingezet door de TLC omdat de chauffeurs steeds gemakkelijker inspecteurs in burger konden herkennen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Studenten bezorgen taxichauffeurs die ritten weigeren boete”

bolleero|15.12.11|15:14

dat zouden ze hier in nederland ook moeten doen als er door stroming is van taxi ritten is de stemming ook beter