PVV, Kamerlid, De Mos

PVV: Gebruik veel vaker Mystery Guests tegen snorders

De PVV wil dat de minister harder optreedt tegen snorders. Er moet extra prioriteit bij de IVW komen voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests. Zo kunnen illegale taxichauffeurs opgespoord worden. De partij heeft daartoe de minister dinsdag opgeroepen.

De taxibranche wordt nog steeds overspoeld door duizenden illegale chauffeurs. Alleen al in Amsterdam zijn er al tussen de 500 en 1500 actief, zo schat Richard van der Veen van TCA. Maar in vrijwel alle steden in Nederland zijn deze snorders actief.

Illegale taxichauffeur

Zondagochtend veroorzaakte een illegale taxichauffeur in het Brabantse Loon op Zand een ongeluk waarbij een van de passagiers om het leven kwam. Deze snorder, een 23-jarige militair uit Terneuzen van Turske komaf, had bovendien teveel gedronken.

Schriftelijke vragen van het lid De Mos (PVV) aan de Minister van Infrastructuur & Milieu over het bericht in het AD: “Taxirijdersbond: Honderden illegale taxi’s in Nederland”.

  1. Bent u bekend met het bericht in het AD: “Taxirijdersbond: Honderden illegale taxi’s in Nederland”(1) en zo ja kunt u aangeven hoe het mogelijk is dat zelfs na inwerkingtreding van de nieuwe taxiwet het nog moeilijk is om deze illegale chauffeurs op te sporen?
  2. Kunt u aangeven hoeveel Mystery guests (Motie de Mos 31521-27) er momenteel per gemeente en in het bijzonder in Amsterdam actief zijn en deelt u de mening dat er onvoldoende capaciteit is wat de handhaving betreft om illegale taxirijders aan te pakken?
  3. Bent u bereid om extra prioriteit bij de inspectie te geven voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests, die als kerntaak hebben het opsporen van deze illegale chauffeurs?
Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

15 reacties op “PVV: Gebruik veel vaker Mystery Guests tegen snorders”

Duco Douwstra|13.12.11|17:39

Het is toch niet zo moeilijk, om de auto van snorders in beslag te nemen. Waarom lukken simpele dingen niet gewoon. Komen beleidsmakers telkens uit een ei, vraag ik mij steeds weer af. Snorders zijn er toch niet sinds gisteren. Of hebben al die “TOP” ambtenaren in al die jaren nog steeds geen afdoende maatregel kunnen bedenken, of moeten dan eerst de TOP salarissen nog verder omhoog, zodat ze nog verder van de realiteit komen te staan. Waarom noemen ze sukkels toch steeds TOP bestuurders?

Hans|14.12.11|02:24

Mijn ervaring is dat de lokale snorders alleen bekenden rijden, en dus niet zomaar voor komen rijden als een vreemde belt.

Ook moet er voor zover ik weet getuigen zijn, dus er moet zwart op wit komen, door klanten, dat zijn tegen betaling vervoerd zijn. En als je netjes elke zaterdag voor een grijpstuiver thuisgebracht word kan ik me enigzins voorstellen dat je dat niet snel doet.

ZZP|15.12.11|10:38

Het intrekken van je WP2000 vergunning is uiteraard een stuk makkelijker… Snorders hebben nooit prioriteit gehad bij het IVW…. Hoop dat dat nu eens gaat veranderen.

Bollebas|15.12.11|10:45

Natuurlijk de dader is een Turk (die waarschijnlijk €5000,- bij elkaar wil verdienen om zijn militaire dienst wil afkopen) en PVV komt meteen in actie… dit is overigens wel de eerste keer dat ik met de PVV eens ben… Snorders zijn vaak ex taxichauffeurs die te dom zijn om hun bekwaamheidsdiploma te halen… oppakken, zijn auto vernietigen en voor de krijgsraad met die vent…

Graig|15.12.11|10:47

allen !

Kijk hier nog eens naar aub !
http://www.bndestem.nl/regio/breda/9096970/Snorders–We-pesten-hem-eigenlijk-gewoon-weg.ece

Op dit moment zijn wij van Peutax Breda ook bezig met een regionale aktie ¨Rij Alcohol Vrij¨ Dit in samenwerking met AB-Inbev, Gemeente Breda, Veilig Verkeer Nederland MW-Brabant en Politie Breda. Neem gerust een kijkje op http://www.facebook.com/rijalcoholvrij

Groet Graig

E.Muileman|15.12.11|11:31

Het hoeft volgens mij allemaal niet zo moeilijk te zijn op snorders op te zoeken.
Als ik op marktplaats het woord taxi in voer , komen er verschillende aanbiedingen voorbij van zogenaamde taxi chauffeurs die tegen zeer lage tarieven rijden.
Als men nou eens begint om deze mensen door te lichten, zet iemand aan een pc en laat ze hun bellen, makkelijker kan niet !

Hans|15.12.11|11:33

Even rondspeuren op internet naar snorders (o.a. via marktplaats?) en aanpakken die handel; het is pure broodroof.

Tca|15.12.11|12:13

Bollebas,

Hoe dom kan je zijn (5000 euro verdienen) het is een militair uit Terneuzen!!!! Dat ligt in Zeeland!! weet je nog…
En Duco, de Top mensen ? hebben die zich ooit druk gemaakt voor het wel en wee van de taxi chauffeurs. En al zouden ze de autos afpakken, het zijn meestal autos van een paar honderd euro dus ze zijn zo weer actief. En eerlijk is eerlijk de meeste snorders in A.dam rijden rond in Zuid-oost waar geen taxi wil rijden, (het is te gevaarlijk) Het is een gebed zonder end.

Ronnie|15.12.11|13:16

Het speelt echt niet alleen in de steden. Ook hier op het platteland zijn volop snorders met oude wagens, campers, busjes met grijs kenteken etc. actief. De snorders zijn hartstikke fout, maar wat ik mis in het verhaal: hun klanten. Snorders plegen broodroof, vergelijk het met diefstal. Maar zonder helers heeft diefstal weinig zin en zonder klanten kan de snorder ook niet bestaan. Niet alleen de topambtenaar, maar ook de zwarte klant is schuldig. Die ook aanpakken dus, anders houdt het nooit op.

taxi frans|15.12.11|17:24

Rond 2003 vertelde een rvi ambtenaar dat het aanbieden van taxi door snorders al strafbaar gesteld was, heel simpel, dat telefoonnummer bellen en op het moment dat hij voor rijdt hem alles af nemen, auto maar ook de telefoon, zeker weten binnen 3 weken geen enkele snorder meer.

taxi frans|15.12.11|17:36

Er is toch zoveel heisa in de taxibranche, veroorzaker is de staat zelf, hoe men het ook draait en keert men komt altijd uit op het begrip straattaxi, dit is maar 7 % van het geheel, men zou haast zeggen dat de overheid haar eigen belangen aan het beschermen is en zich schuldig maakt aan kartelvorming in de branche, zullen we effe, treintaxi, streektaxi, vom-taxi, zone taxi, lijn taxi, ziekevervoer, schoolvervoer, contractvervoer en nu ben ik er minstens 10 vergeten, 93 % dicteerd de staat zelf.

Ruud|20.12.11|17:05

Ik heb niet zoveel last van die snorders. Ik heb meer last van legale taxi’s op het CS die korte ritten weigeren of woekerprijzen vragen en asociale taxi’s die op het Leidseplein ervoor zorgen dat de taxi enkel maar in een negatief daglicht blijft staan.

En als iemand zich voor 2 tientjes door een snorder vanaf Amsterdam naar Zaandam laat rijden, laat maar gaan. Die persoon zou anders toch met de nachtbus gaan. :)

fred|29.12.11|23:54

jammer hoor zo moeilijk is het niet op het leidseplein op de hoek van het amirican staan de ronselaars,auto,s staan op de leidse kade,ook worden aut,s bij het nieuwe theater op de marnixstraat geparkeerd op de STOEP de snorder loot naar de standplaats en nog geen 2 minuten is hij terug met zijn vrachtje,dus het is niet moeilijk om een snorder te pakken maar de GEMEENTE en POLITIE willen gewoon NIET,het is TE VEEL WERK,vergeet niet het zijn AMBTENAREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonieme oudere chauffeur|16.01.12|20:20

De situatie terug brengen naar 2000 met iedere provincie een ambtenaar die zich bezig houdt met specifiek taxizaken.
die weet wat er speelt en kan vervolgens samen met politie en ivw maatregelen gaan verzinnen voor een lokale markt.
Dwazen in Den Haag denken al 12 jaar dat elke regio dezelfde maatregelen moet hebben.
In de kleinere steden hebben we dik geld ingeleverd met die vaste 2 km zone.
Hufters!!!!!

koos|24.01.12|02:24

Wat een gedoe over snorders, de wet moeten ze aanpakken, en laten we eerlijk zijn, welke chauffeur heeft al iets in het zwart laten doen in zijn huis, sorry maar dat is ook broodroof, of de chauffeurs die door de week taxi rijden en in het weekend, aan het bestraten zijn, allemaal broodroof En alle maatregelen van het rijk hebben niks opgeleverd, snorren is zwartwerken en mag niet, bied hun bv een huurtaxi aan. ben van mening dat de taxi kapot gaat door de regelgeving en niet door de snorders