Uber
Onderzoek

TU Delft: platforms als Uber gedijen bij sociaaleconomische ongelijkheid

Uber-achtige platforms gedijen volgens de onderzoekers het best in steden waar veel sociaaleconomische ongelijkheid heerst. Foto: Shutterstock

Platforms die taxiritten aanbieden, zoals Uber en Bolt, hebben baat bij sociaaleconomische ongelijkheid. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft, dat recent is gepubliceerd in het academische tijdschrift Nature Scientific Reports. Volgens de studie functioneren dergelijke platforms het beste in steden zoals Johannesburg of Rio de Janeiro, waar veel sociaaleconomische ongelijkheid heerst, en juist minder in steden als Amsterdam.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.