Daklicht

Blowende taxichauffeur van de weg geplukt

Bron: TaxiPro (VK)

De politie in Amsterdam heeft afgelopen weekend een blowende taxichauffeur aangehouden. Bij een voorlopige speekseltest bleek hij inderdaad drugs te hebben gebruikt. Als definitief blijkt dat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat, riskeert hij naast een boete ook maatregelen die het hem onmogelijk maken om al taxichauffeur te werken.

De politie-eenheid Amsterdam Nieuw Zuid-west hield een controle waarbij de taxichauffeur werd aangehouden. Dat kwam niet helemaal uit het niets, want even daarvoor hadden agenten in burger de man op een nabijgelegen parkeerplaats een joint zien rollen en opsteken. Vervolgens stapte hij achter het stuur van zijn taxi en reed hij weg in de richting van de controleplaats.

Bloed afgenomen

Daar moest de taxichauffeur een speekseltest ondergaan. Dat leverde de voorlopige conclusie op dat hij inderdaad drugs in zijn systeem had. De speekseltesten worden sinds kort gebruikt om op een controleplaats al een voorlopige conclusie over het gebruik van drugs te kunnen trekken. Vanwege die uitkomst moes hij mee naar het politiebureau, waar hem bloed werd afgenomen. Het Nationaal Forensisch Instituut zal uitzoeken of en hoeveel drugs de man daadwerkelijk tot zich had genomen.

Chauffeurskaart

Als blijkt dat dit inderdaad meer was dan toegestaan, dan zal de taxichauffeur daar een boete voor krijgen. Omdat hij op het moment dat hij werd betrapt achter het stuur van een taxi zat, wachten hem mogelijk extra maatregelen. Dan kan gedacht worden aan het innemen van zijn chauffeurskaart, al is dat geen beslissing van de politie.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.