Politie

Snorder aangehouden in Breda

Politie. Foto: ProMedia (Thom Mandos)

De politie heeft afgelopen zondag in Breda een man aangehouden die op dat moment een illegale taxirit aan het rijden was. Het ging om een ritje van 40 euro van Breda naar Dongen, dat de 53-jarige man met zijn privé-auto en zonder de juiste papieren aan het uitvoeren was.

Agenten zagen op zondag 1 april om 03.20 uur in de binnenstad van Breda een Ford Mondeo rijden waarvan ze vermoedden dat het een snorder kon zijn. Zo was de kentekenplaat met touwtjes aan de auto bevestigd. Daarop besloten de agenten de auto aan te houden.

Dat gebeurde tot enige opluchting van de 20-jarige passagier. Die was bij het uitgaansgebied door de snorder aangesproken met het aanbod hem voor 40 euro naar Dongen te vervoeren. Pas in de auto zag de man dat er geen taximeter aan boord was.

Al langer in beeld

Onderzoek door de politie wees uit dat de bestuurder eigenlijk aan geen enkele regel voor taxivervoer voldeed. Blauwe kentekenplaten waren niet op de Ford Mondeo aanwezig. Ook beschikte de man niet over een taxivergunning of chauffeurskaart. De man was bij de politie al langer in beeld als mogelijke snorder in het centrum van Breda. Nu is hij dus voor dat vergrijp aangehouden. Hijzelf is vastgezet en zijn auto is in beslag genomen.

Van de 40 euro die de snorder dacht te verdienen, is hij nu een veelvoud kwijt aan de boete. Illegaal taxivervoer is goed voor een boete van 4.300 euro. Daarnaast krijgen gesnapte snorders een last onder dwangsom opgelegd van 10.000 euro. Deze uitgestelde boete wordt bij een herhaling van de overtreding binnen twee jaar alsnog geïnd.

Lees ook: ‘Alle bouwstenen voor Bredase taxiverordening zijn er’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Snorder aangehouden in Breda”

Wim van Soest|05.04.18|11:48

Dan woord het tijd dat ze in Beverwijk komen controleren,hier rijden er 4 al jaren rond zonder dat er op gereageerd word.

Wim van Soest|05.04.18|11:52

Dan woord het tijd dat ze in Beverwijk komen controleren,hier rijden er al 4 jaren in de rond.
De ILT heeft kentekens en doet er helemaal niks aan.

Dave Lorwa|06.04.18|11:36

@Wim van Soest, Deze top actie was het werk van de Politie en niet het ILT.

Dave Lorwa|06.04.18|11:36

Deze top actie was het werk van de Politie en niet het ILT.