Politie

Dronken bestuurder taxi met vuurwapen aangehouden

Politie. Foto: ProMedia (Thom Mandos)

In Amsterdam heeft de politie naar eigen zeggen afgelopen weekend een taxichauffeur aangehouden voor rijden onder invloed, het bezit van een vuurwapen én rijden zonder rijbewijs.

De zaak kwam aan het rollen toen agenten geschreeuw hoorden vanuit een parkeergarage aan de Amstelstraat. Dat gebeurde op zondagochtend rond 05.30 uur. In de garage zagen de agenten een taxi staan waarvan de chauffeur mogelijk bij een ruzie betrokken was. In de auto zagen de agenten een vuurwapen, waarna de chauffeur meteen werd aangehouden. Bij die aanhouding raakte één van de agenten lichtgewond.

Rijbewijs

Wat er in de garage precies is gebeurd, moet nader onderzoek uitwijzen. De man wordt vooralsnog van maar liefst drie zaken verdacht. De agenten namen waar dat hij dronken was en over een vuurwapen beschikte. Ook had hij geen geldig rijbewijs op het moment van de aanhouding. Daarmee is de kans zeer gering dat hij wel over geldige papieren beschikte om een taxi te mogen besturen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

2 reacties op “Dronken bestuurder taxi met vuurwapen aangehouden”

Aristides Garcia|27.12.18|13:33

Geen taxichauffeur maar een UBER!!!

Roopish Hoelas|04.01.19|08:02

Graag duidelijk vermelden dat het hier om een uber chauffeur gaat en niet een taxi chauffeur. Als er iets slechts gebeurd is het altijd een taxi chauffeur en geen uber. Waarom durft men het beestje niet bij zijn naam te noemen? De politie maakt hier geen onderscheid tussen maar dat moet wel degelijk gemaakt worden, als uber en de klanten van uber dat wel doen. Ze zeggen dat je beter een uber kunt nemen dan een taxi omdat de taxi duurder is, je opgelicht wordt door een taxi chauffeur, etc.