BBA, Kupers

Kupers Touringcars neemt BBA Tours over

Bron: BBA Tours Facebook

De bedrijfsactiviteiten van BBA Tours uit Tilburg zijn per 1 januari overgenomen door branchegenoot Kupers Touringcars uit Weert. De vestiging in Tilburg blijft bestaan en de touringcars blijven met het logo van BBA Tours rijden. De overname is onder meer tot stand gekomen omdat bedrijfsfilosofie en verzorgingsgebied van beide ondernemingen goed op elkaar aansluiten.

Kupers was al enige tijd op zoek naar uitbreiding in de richting van Eindhoven en verder in het zuiden van het land. Vorig jaar werd al De Kruyff in Eindhoven overgenomen en de overname van BBA Tours wordt in het kader van dezelfde strategie gedaan. Door de jongste overname ontstaat volgens Kupers één van de grootste touringcarbedrijven. Dat is volgens de directie geen doel op zich, maar wel nodig met het oog op de beperkte marges en benodigde slagkracht in de touringcarbranche.

Gespecialiseerd

BBA Tours is een naam die sinds ruim 30 jaar wordt gevoerd, maar het bedrijf zelf bestaat al bijna 90 jaar. Annie-Vrugt Pereboom is sinds 2005 directrice van de onderneming die zich door de jaren heen onder meer heeft gespecialiseerd in bedrijvenvervoer, dagtochten, leerlingenvervoer, meerdaagse reizen en luchthavenshuttlevervoer. Het huidige touringcarbedrijf heeft een vloot van dertig voertuigen en telt zo’n zestig medewerkers.

90 bussen

Kupers Touringcars is drie jaar later opgericht dan het bedrijf dat nu is overgenomen. Al sinds 1931 is het een familiebedrijf. De vervoerder richt zich vooral op toerisme en werkt daarvoor met verschillende bekende touroperators, waaronder De Jong Intra Vakanties. Ook worden er veel schoolreizen en dagtochten voor groepen verzorgd. Kupers heeft zo’n 90 voertuigen tot zijn beschikking, van midibussen voor 19 personen tot dubbeldekkers die 90 mensen kunnen vervoeren.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.