Touringcar

Zwaar ongeluk met Nederlandse touringcar in België

Vanuit de touringcar constateerde de politie heel wat overtredingen.Foto: iStock / Evkaz

In het Oost-Vlaamse Aalteren is in de nacht van dinsdag op woensdag een touringcar van een Nederlands bedrijf op betonnen pijlers gebotst. Daarbij raakten zo’n twintig inzittenden gewond, waarvan twee zwaargewond. Met de bus werd een lijndienst voor een Frans bedrijf uitgevoerd.

Het gaat om een touringcar en chauffeur van Oostenrijk Touringcars uit Diemen, dat in opdracht van het Franse Ouibus een lijndienst tussen Amsterdam en Londen verzorgt. Ter hoogte van Aalteren in Oost-Vlaanderen ging het vannacht rond 02.30 uur mis toen de chauffeur frontaal inreed op een aantal betonnen pijlers, zo meldt het AD. Die pijlers stonden er vanwege werkzaamheden aan de E40.

Arbeids- en rusttijden

Brancheorganisatie Busvervoer Nederland laat weten dat er geen alcohol in het spel was. Ook aan de regels voor arbeids- en rusttijden is voldaan. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De inzittenden vormden een gemêleerd gezelschap en waren onder meer afkomstig uit Sierra Leona, Engeland, Afghanistan, Ierland en Nederland. Onder de gewonden zouden ook enkele Nederlanders zijn. In eerdere berichtgeving werd gesteld dat de chauffeur van de touringcar tot de zwaargewonden zou behoren, maar volgens Busvervoer Nederland lijkt dat bij nader inzien niet het geval te zijn.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “Zwaar ongeluk met Nederlandse touringcar in België”

Pierre van Aert|26.07.18|13:29

De slordigheid en de lamlendigheid waarmee wegwerkzaamheden in België worden aangegeven ( als het al word aangegeven ) verbaast mij nog steeds dat er niet meer ongelukken gebeuren.