Bovo Tours. Foto: Bovotours.nl

Bovo Tours failliet

Kort nadat Bovo Tours uitstel van betaling kreeg, is het touringcarbedrijf uit Roelofarendsveen failliet verklaard. De onderneming zou al een aantal jaren met oplopende verliezen te kampen hebben gehad.

Op maandag 19 november kreeg Bovo Tours, bestaande uit diverse BV’s, uitstel van betaling toegekend. Een bedrijf hoeft dan een tijdlang niet aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, zodat er regelingen kunnen worden getroffen met bijvoorbeeld schuldeisers. Surseance van betaling wordt vaak gevolgd door een faillissement. In dit geval gebeurde dat al na een dag.

Doorstart

De NOS weet op zijn site te melden dat Bovo al jaren met oplopende tekorten heeft te maken, onder meer omdat de marges in het touringcarvervoer zeer gering zijn. De directie van het bedrijf ziet geen mogelijkheden om de neergaande lijn om te buigen. De komende tijd moet blijken of er een doorstart kan worden gemaakt. Bovo Tours heeft zo’n zeventig touringcars en er werken ongeveer zestig mensen in vaste dienst. De komende dagen wordt het lopende vervoer in elk geval nog uitgevoerd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.