Jan de Wit Group

Jan de Wit neemt activiteiten Havi over

De Jan de Wit Group realiseert een doorstart van touringcarbedrijf Havi Travel. Alle vervoersactiviteiten van dat bedrijf zijn overgenomen nadat Havi eerder failliet ging. De curator vindt overigens dat er geen sprake is van een doorstart, omdat er geen bussen en medewerkers zijn overgenomen.

De overnemende partij “integreert per direct de klantenportefeuille van Havi Travel binnen haar eigen onderneming en ziet deze als een waardevolle uitbreiding van haar eigen nationale en internationale orderportefeuille. Jan de Wit Group is tevens de eerste sollicitatiegesprekken gestart met het huidige personeel van Havi Travel”, zo luidt een korte verklaring.

Tubantia citeert curator Eric Poelenije, die de term ‘doorstart’ te sterk vindt. “Want materieel en personeel zijn niet overgenomen”, legt hij uit. De overnemende partij vindt echter dat met het overnemen van de activiteiten en de handelsnaam wel degelijk van een doorstart gesproken mag worden. Poelenije heeft de indruk dat veel van die 170 voormalige Havi-chauffeurs alweer elders aan het werk zijn.

Grotere spelers

De Jan de Wit Group is breed actief als personenvervoerder. Naast touringcar behoren ook taxivervoer, regie en vervoersmanagement tot de activiteiten. De onderneming “bedient alle marktsegmenten van het nationaal en internationaal personenvervoer over de weg” en is daarmee één van de grotere spelers in Nederland. Dat geldt ook voor Havi Travel in de categorie touringcarbedrijven, vooral door de overname van OAD Bus in 2018.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.