Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Touringcars in protest voor versoepeling coronaregels

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Tientallen touringcars reden gisteren naar het Malieveld in Den Haag om versoepeling van de coronaregels af te dwingen. De ondernemers snappen niet waarom de vliegtuigen en OV-bussen vol met passagiers mogen terwijl hun bussen voor hooguit een kwart gevuld mogen zijn. Er werd namens de sector een manifest aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economisch Zaken.

Door de coronacrisis staat de Nederlandse touringcarvloot als maanden stil tijdens wat eigenlijk het hoogseizoen moet zijn. De steunmaatregelen van de overheid volstaan niet om te overleven; recent pleitte de sector al voor een aanvullend steunpakket van 240 miljoen euro. Enig perspectief op een rendabele bedrijfsvoering is er ook niet. De sector ontwikkelde een protocol voor veilig vervoer met maximaal dertig mensen aan boord. Maar de autoriteiten keurden dat af en stellen dat er gehandhaafd wordt op het naleven van de 1,5 meter-regels. Dat betekent in de praktijk dat er per touringcar maar zo twaalf tot vijftien mensen mogen meereizen.

Luchtzuiveringstechniek

De laatste tijd maakt Busvervoer Nederland zich namens de leden vooral kwaad over het feit dat voor vliegtuigen en OV-voertuigen geen maximum aantal reizigers telt, terwijl in touringcars met minstens dezelfde veiligheidsmaatregelen wel 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Volgens Busvervoer Nederland en de RAI Vereniging maken moderne touringcars gebruik van geavanceerde luchtzuiveringstechniek, waardoor in combinatie met aanvullende coronamaatregelen passagiers veilig vervoerd kunnen worden. Daarom zouden voor touringcars, vliegtuigen en OV-bussen dezelfde regels moeten gelden.

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcars in protest voor versoepeling coronaregels | TaxiPro
Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Touringcars in protest voor versoepeling coronaregels

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Tientallen touringcars reden gisteren naar het Malieveld in Den Haag om versoepeling van de coronaregels af te dwingen. De ondernemers snappen niet waarom de vliegtuigen en OV-bussen vol met passagiers mogen terwijl hun bussen voor hooguit een kwart gevuld mogen zijn. Er werd namens de sector een manifest aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economisch Zaken.

Door de coronacrisis staat de Nederlandse touringcarvloot als maanden stil tijdens wat eigenlijk het hoogseizoen moet zijn. De steunmaatregelen van de overheid volstaan niet om te overleven; recent pleitte de sector al voor een aanvullend steunpakket van 240 miljoen euro. Enig perspectief op een rendabele bedrijfsvoering is er ook niet. De sector ontwikkelde een protocol voor veilig vervoer met maximaal dertig mensen aan boord. Maar de autoriteiten keurden dat af en stellen dat er gehandhaafd wordt op het naleven van de 1,5 meter-regels. Dat betekent in de praktijk dat er per touringcar maar zo twaalf tot vijftien mensen mogen meereizen.

Luchtzuiveringstechniek

De laatste tijd maakt Busvervoer Nederland zich namens de leden vooral kwaad over het feit dat voor vliegtuigen en OV-voertuigen geen maximum aantal reizigers telt, terwijl in touringcars met minstens dezelfde veiligheidsmaatregelen wel 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Volgens Busvervoer Nederland en de RAI Vereniging maken moderne touringcars gebruik van geavanceerde luchtzuiveringstechniek, waardoor in combinatie met aanvullende coronamaatregelen passagiers veilig vervoerd kunnen worden. Daarom zouden voor touringcars, vliegtuigen en OV-bussen dezelfde regels moeten gelden.

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.