Ghielen Touringcarbedrijf

Touringcarbedrijf Ghielen doet proef met dagtochten

Foto: Ghielen

Touringcarbedrijf Ghielen gaat na vijftien maanden zonder dagtochten of meerdaagse reizen van start met zogenaamde try-out dagtochten. Als de reizen goed verlopen wil het bedrijf ze vaker gaan organiseren.

Dagelijks staat nog steeds het grootste deel van de touringcars van Ghielen stil op het bedrijfsterrein in Beringe, terwijl ze normaal rond deze tijd volop zouden moeten rijden. Omdat de vraag vanuit de klanten steeds groter werd, heeft het bedrijf nu besloten om twee try-out dagtochten te gaan organiseren.

Jos Schoonheim, commercieel manager bij Ghielen, legt uit dat het gaat om dagtochten met een grote touringcar. “We geven dertig personen de mogelijkheid om te touren met een gids door De Peel en Zuid-Limburg. Mensen hoeven tijdens de rit de bus niet uit en krijgen van ons te eten en te drinken aangeboden.” 

Angst wegnemen

Met de dagtochten hoopt Ghielen de angst om te reizen met de touringcar door corona helemaal weg te nemen. “Door te laten zien dat het veilig kan, hopen we hen weer vaker de bus in te krijgen.” Zo wordt er onder andere gewerkt met gezondheidsverklaringen, mondkapjes en andere hygiënemaatregelen. Daarbij worden er anders dan de toegestane 45 personen, maar dertig personen toegelaten.

Meteen animo

De eerste rit door De Peel zal woensdag 19 mei plaatsvinden en woensdag 26 mei wordt de reis door Zuid-Limburg georganiseerd. Afgelopen donderdag heeft het bedrijf de tochten aangekondigd in een nieuwsbrief. “We kregen al meteen telefoontjes van mensen die zich wilden aanmelden. Er zijn nog wat plekken vrij, maar ik heb zeker het idee dat we beide bussen vol krijgen. Dat is heel fijn.” 

Schoonheim stelt dat zijn bedrijf wel reizen heeft georganiseerd voor dit jaar, maar minder dan normaal. “Eerst willen wij met deze reizen mensen over de streep trekken om aan te tonen dat het allemaal goed kan gaan. Dan kunnen we hopelijk weer meer gaan organiseren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcarbedrijf Ghielen doet proef met dagtochten | TaxiPro
Ghielen Touringcarbedrijf

Touringcarbedrijf Ghielen doet proef met dagtochten

Foto: Ghielen

Touringcarbedrijf Ghielen gaat na vijftien maanden zonder dagtochten of meerdaagse reizen van start met zogenaamde try-out dagtochten. Als de reizen goed verlopen wil het bedrijf ze vaker gaan organiseren.

Dagelijks staat nog steeds het grootste deel van de touringcars van Ghielen stil op het bedrijfsterrein in Beringe, terwijl ze normaal rond deze tijd volop zouden moeten rijden. Omdat de vraag vanuit de klanten steeds groter werd, heeft het bedrijf nu besloten om twee try-out dagtochten te gaan organiseren.

Jos Schoonheim, commercieel manager bij Ghielen, legt uit dat het gaat om dagtochten met een grote touringcar. “We geven dertig personen de mogelijkheid om te touren met een gids door De Peel en Zuid-Limburg. Mensen hoeven tijdens de rit de bus niet uit en krijgen van ons te eten en te drinken aangeboden.” 

Angst wegnemen

Met de dagtochten hoopt Ghielen de angst om te reizen met de touringcar door corona helemaal weg te nemen. “Door te laten zien dat het veilig kan, hopen we hen weer vaker de bus in te krijgen.” Zo wordt er onder andere gewerkt met gezondheidsverklaringen, mondkapjes en andere hygiënemaatregelen. Daarbij worden er anders dan de toegestane 45 personen, maar dertig personen toegelaten.

Meteen animo

De eerste rit door De Peel zal woensdag 19 mei plaatsvinden en woensdag 26 mei wordt de reis door Zuid-Limburg georganiseerd. Afgelopen donderdag heeft het bedrijf de tochten aangekondigd in een nieuwsbrief. “We kregen al meteen telefoontjes van mensen die zich wilden aanmelden. Er zijn nog wat plekken vrij, maar ik heb zeker het idee dat we beide bussen vol krijgen. Dat is heel fijn.” 

Schoonheim stelt dat zijn bedrijf wel reizen heeft georganiseerd voor dit jaar, maar minder dan normaal. “Eerst willen wij met deze reizen mensen over de streep trekken om aan te tonen dat het allemaal goed kan gaan. Dan kunnen we hopelijk weer meer gaan organiseren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.