NS waarschuwt voor onvoldoende vervangende bussen

verwijzing NS-bussen op station Utrecht Centraal Foto: ProMedia (YT)

NS adviseert reizigers om het traject tussen Geldermalsen en Utrecht tussen 14 juli en 5 augustus te mijden. Spoorbeheerder ProRail voert in die periode grootschalige werkzaamheden uit op het traject en busbedrijven kunnen onvoldoende bussen leveren voor alternatief vervoer door het landelijke tekort aan chauffeurs.

De NS verwacht dat er vooral in de spits onvoldoende bussen kunnen worden ingezet. Reizigers die toch op pad gaan, krijgen van de NS het advies zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of een omreisroute te gebruiken. “Dit reisadvies geven we tandenknarsend. We moeten eerlijk zijn naar onze reizigers. Als we iedereen gewoon naar het station laten komen, ontstaan er urenlange wachtrijen. Dat kunnen we niet maken”, aldus de NS.

Omreizen

Reizigers die willen omreizen, kunnen dat doen via Breda of Nijmegen. De extra reistijd is één uur. Ook op deze routes kan het drukker zijn dan normaal, mede door extra passagiers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Door de werkzaamheden kunnen de intercity’s tussen Utrecht en Geldermalsen niet rijden. Ook rijden er geen sprinters tussen Houten en Geldermalsen. Reizigers tussen Houten en Utrecht kunnen wel gewoon met de trein reizen.

Staatssecretaris Heijnen

Vorige maand liet staatssecretaris Viviane Heijen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer weten een negatief NS-reisadvies vanwege tekort aan busvervoer “onwenselijk” te vinden. Ze reageerde toen op Kamervragen over de problemen om genoeg bussen te regelen tijdens de spoorwerkzaamheden tussen Meppel en Groningen in mei van dit jaar.

ANP

Lees ook

Heijnen: negatief NS-reisadvies vanwege te weinig vervangende bussen onwenselijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

1 reactie op “NS waarschuwt voor onvoldoende vervangende bussen”

Roel Derckx|08.07.22|10:27

In die periode zijn er echt wel voldoende bussen en chauffeurs te vinden. Maar doordat alle winst verdwijnt in de zakken van de winnaars van de aanbestedingen en die vervolgens touringcarondernemers tarieven bieden die nog niet eens de kosten dekken (zeker met de huidige dieselprijs), ben je als touringcarondernemer gewoonweg gestoord als je nog bussen levert. Laat ze maar fatsoenlijke tarieven bieden, dan vind je echt wel voldoende touringcars.

NS waarschuwt voor onvoldoende vervangende bussen | TaxiPro

NS waarschuwt voor onvoldoende vervangende bussen

verwijzing NS-bussen op station Utrecht Centraal Foto: ProMedia (YT)

NS adviseert reizigers om het traject tussen Geldermalsen en Utrecht tussen 14 juli en 5 augustus te mijden. Spoorbeheerder ProRail voert in die periode grootschalige werkzaamheden uit op het traject en busbedrijven kunnen onvoldoende bussen leveren voor alternatief vervoer door het landelijke tekort aan chauffeurs.

De NS verwacht dat er vooral in de spits onvoldoende bussen kunnen worden ingezet. Reizigers die toch op pad gaan, krijgen van de NS het advies zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of een omreisroute te gebruiken. “Dit reisadvies geven we tandenknarsend. We moeten eerlijk zijn naar onze reizigers. Als we iedereen gewoon naar het station laten komen, ontstaan er urenlange wachtrijen. Dat kunnen we niet maken”, aldus de NS.

Omreizen

Reizigers die willen omreizen, kunnen dat doen via Breda of Nijmegen. De extra reistijd is één uur. Ook op deze routes kan het drukker zijn dan normaal, mede door extra passagiers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Door de werkzaamheden kunnen de intercity’s tussen Utrecht en Geldermalsen niet rijden. Ook rijden er geen sprinters tussen Houten en Geldermalsen. Reizigers tussen Houten en Utrecht kunnen wel gewoon met de trein reizen.

Staatssecretaris Heijnen

Vorige maand liet staatssecretaris Viviane Heijen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer weten een negatief NS-reisadvies vanwege tekort aan busvervoer “onwenselijk” te vinden. Ze reageerde toen op Kamervragen over de problemen om genoeg bussen te regelen tijdens de spoorwerkzaamheden tussen Meppel en Groningen in mei van dit jaar.

ANP

Lees ook

Heijnen: negatief NS-reisadvies vanwege te weinig vervangende bussen onwenselijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

1 reactie op “NS waarschuwt voor onvoldoende vervangende bussen”

Roel Derckx|08.07.22|10:27

In die periode zijn er echt wel voldoende bussen en chauffeurs te vinden. Maar doordat alle winst verdwijnt in de zakken van de winnaars van de aanbestedingen en die vervolgens touringcarondernemers tarieven bieden die nog niet eens de kosten dekken (zeker met de huidige dieselprijs), ben je als touringcarondernemer gewoonweg gestoord als je nog bussen levert. Laat ze maar fatsoenlijke tarieven bieden, dan vind je echt wel voldoende touringcars.