Touringcar
Controle

Politie slingert honderden automobilisten op de bon vanuit touringcar

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De Limburgse politie heeft de afgelopen dagen vanuit een touringcar honderden automobilisten gecontroleerd en op de bon geslingerd. Dat meldt 1Limburg. Vanuit een touringcar controleerde de politie meerdere automobilisten op verschillende overtredingen, zoals bellend rijden. 

Volgens de nieuwswebsite van de regionale omroep heeft de touringcar urenlang op de snelweg gereden. De ritten gingen van Weert naar Maastricht en van Venray naar Heerlen. De touringcar werd daarbij vergezeld door onder andere acht onopvallende politieauto’s. Tijdens de controles slaagde de politie erin meer dan zevenhonderd automobilisten op de bon te slingeren. Zij zaten in veel gevallen bellend of append achter het stuur.

“In een touringcar zit je veel hoger, waardoor je goed naar beneden in de auto’s kan kijken”, legt een woordvoerder van de Limburgse politie uit op de vraag waarom er gekozen is voor deze opzet met de touringcar. “Daardoor kunnen de agenten makkelijker overtredingen constateren. Daarnaast rijdt een touringcar harder dan een vrachtwagen, maar worden we tegelijkertijd gepasseerd door verschillende personenauto’s. Hierdoor kunnen we veel controleren.”

Onopvallend

“Daarnaast is deze opzet met de touringcar ook onopvallend”, legt de politiewoordvoerder verder uit. “Door onopvallend te zijn kunnen we meer uitrichten. Als mensen ons zien aankomen, gooien ze vaak snel hun telefoon op de grond. Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren.”

De politie spreekt dan ook over een geslaagde actie. “Dit gaan we zeker vaker doen. Niet omdat we dat leuk vinden, maar om een stukje bewustwording te creëren. Als je mensen erop wijst, komt dat vaak beter bij hen binnen dan als je enkel een bekeuring stuurt”, besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Politie slingert honderden automobilisten op de bon vanuit touringcar”

Rens Nijskens|23.09.22|14:17

Een lage manier van opsporing. Goed, er rijden dagelijks veel mensen met een telefoon in hun hand om te appen of te bellen.
Daarintegen zie ik mensen in hun auto: boterhammen eten, koffie finken, dames zich al rijdend opmaken, haren kammen, heren zich zitten te scheren, brieven lezen, krant lezen, roken en ga zo nog ffe door. Dat mag wel? Dan moet je dat ook strafbaar stellen!

Ton van Dalfsen|26.09.22|22:15

Wat dacht je van de Tesla’s
Aantal maanden geleden zag ik een tesla rijder heerlijk zijn lunch verorberen zonder zijn handen aan het stuur. Sja. zelfrijdend? ook dat kan storingen veroorzaken? en dan ben je te laat om in te grijpen.

Politie slingert honderden automobilisten op de bon vanuit touringcar | TaxiPro
Touringcar
Controle

Politie slingert honderden automobilisten op de bon vanuit touringcar

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De Limburgse politie heeft de afgelopen dagen vanuit een touringcar honderden automobilisten gecontroleerd en op de bon geslingerd. Dat meldt 1Limburg. Vanuit een touringcar controleerde de politie meerdere automobilisten op verschillende overtredingen, zoals bellend rijden. 

Volgens de nieuwswebsite van de regionale omroep heeft de touringcar urenlang op de snelweg gereden. De ritten gingen van Weert naar Maastricht en van Venray naar Heerlen. De touringcar werd daarbij vergezeld door onder andere acht onopvallende politieauto’s. Tijdens de controles slaagde de politie erin meer dan zevenhonderd automobilisten op de bon te slingeren. Zij zaten in veel gevallen bellend of append achter het stuur.

“In een touringcar zit je veel hoger, waardoor je goed naar beneden in de auto’s kan kijken”, legt een woordvoerder van de Limburgse politie uit op de vraag waarom er gekozen is voor deze opzet met de touringcar. “Daardoor kunnen de agenten makkelijker overtredingen constateren. Daarnaast rijdt een touringcar harder dan een vrachtwagen, maar worden we tegelijkertijd gepasseerd door verschillende personenauto’s. Hierdoor kunnen we veel controleren.”

Onopvallend

“Daarnaast is deze opzet met de touringcar ook onopvallend”, legt de politiewoordvoerder verder uit. “Door onopvallend te zijn kunnen we meer uitrichten. Als mensen ons zien aankomen, gooien ze vaak snel hun telefoon op de grond. Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren.”

De politie spreekt dan ook over een geslaagde actie. “Dit gaan we zeker vaker doen. Niet omdat we dat leuk vinden, maar om een stukje bewustwording te creëren. Als je mensen erop wijst, komt dat vaak beter bij hen binnen dan als je enkel een bekeuring stuurt”, besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Politie slingert honderden automobilisten op de bon vanuit touringcar”

Rens Nijskens|23.09.22|14:17

Een lage manier van opsporing. Goed, er rijden dagelijks veel mensen met een telefoon in hun hand om te appen of te bellen.
Daarintegen zie ik mensen in hun auto: boterhammen eten, koffie finken, dames zich al rijdend opmaken, haren kammen, heren zich zitten te scheren, brieven lezen, krant lezen, roken en ga zo nog ffe door. Dat mag wel? Dan moet je dat ook strafbaar stellen!

Ton van Dalfsen|26.09.22|22:15

Wat dacht je van de Tesla’s
Aantal maanden geleden zag ik een tesla rijder heerlijk zijn lunch verorberen zonder zijn handen aan het stuur. Sja. zelfrijdend? ook dat kan storingen veroorzaken? en dan ben je te laat om in te grijpen.