FlixBus. Afbeelding van SofieLayla Thal via Pixabay
Touringcar

Moederbedrijf FlixBus overweegt dit jaar nog beursgang

Een FlixBus op de autoweg in Duitsland. Foto: Pixabay/SofieLayla Thal

Het moederbedrijf van FlixBus, aanbieder van lange busreizen, overweegt dit jaar nog de beurs van Frankfurt op te gaan. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat Flix in gesprek is met banken, die het bedrijf waarderen op ongeveer 4 miljard euro.

Flix-topman André Schwämmlein meldde eerder deze maand al, dat het bedrijf “ontspannen” was over een mogelijke beursgang en de juiste omstandigheden zou afwachten. Dit deelde hij mede tijdens de publicatie van de jaarcijfers eerder deze maand. Volgens Bloomberg zijn er nog geen definitieve besluiten genomen door het bedrijf.

Recordomzet

Vorig jaar boekte Flix een recordomzet van 1,5 miljard euro, een stijging van 185 procent ten opzichte van 2021. Daarbij zegt het bedrijf winstgevend te zijn, gecorrigeerd voor rentekosten, belasting, afboekingen en afschrijvingen.

Ruim 60 miljoen mensen maakten afgelopen jaar gebruik van de bussen van bijvoorbeeld FlixBus en de treinen van treintak FlixTrain. Het bedrijf is actief in veertig landen, waaronder de Verenigde Staten. Daar opereert het onder de naam Greyhound, bekend van de iconische, grijze bussen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: ANP/BLOOMBERG

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.