FlixBus. Afbeelding van SofieLayla Thal via Pixabay
Feestdagen

FlixBus verwacht recordaantal passagiers in december

Een FlixBus op de autoweg in Duitsland. Foto: Pixabay/SofieLayla Thal

FlixBus verwacht een ongekend einde van het jaar wat betreft het aantal vervoerde personen. De eerste boekingen en trends geven volgens de busvervoerder aan, dat FlixBus naar verwachting meer dan een half miljoen mensen zal vervoeren in december. Dat cijfer ligt volgens hen iets hoger dan dezelfde periode in 2019.

“Een recordaantal mensen zal deze feestdagen met FlixBus reizen”, zegt Fokke Wim Velthuijsen, Benelux Business Development Manager bij FlixBus, daarover. “Deze vraag komt overeen met wat we deze zomer hebben gezien: Belgen en Nederlanders willen nog steeds veel reizen, ondanks de budgettaire beperkingen waarmee velen te maken hebben. De praktische en ecologische aspecten van busreizen worden ook steeds belangrijker voor onze klanten.”

Netwerk aanzienlijk uitgebreid

Om te voldoen aan de vraag, die tijdens de feestdagen het grootst zal zijn, heeft FlixBus zijn netwerk aanzienlijk uitgebreid. De verbindingen met de populairste winterbestemmingen zijn versterkt en het aantal bussen op het Benelux-net is verhoogd tot meer dan 165 per dag (90 in België en 75 in Nederland). De bezettingsgraad van de bus zal de hele maand meer dan 80 procent bedragen.

Recordactiviteit

Deze ontwikkeling sluit volgens FlixBus aan bij het zomerseizoen, toen de busvervoerder ook al een recordactiviteit kende. De inflatie, brandstofprijzen, verstoringen bij andere vervoerders en de wens om verantwoordelijker te reizen door niet de eigen auto te gebruiken, dragen volgens FlixBus bij tot het succes van het busvervoer dit jaar, vooral tijdens de vakantieperiode.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FlixBus verwacht recordaantal passagiers in december | TaxiPro
FlixBus. Afbeelding van SofieLayla Thal via Pixabay
Feestdagen

FlixBus verwacht recordaantal passagiers in december

Een FlixBus op de autoweg in Duitsland. Foto: Pixabay/SofieLayla Thal

FlixBus verwacht een ongekend einde van het jaar wat betreft het aantal vervoerde personen. De eerste boekingen en trends geven volgens de busvervoerder aan, dat FlixBus naar verwachting meer dan een half miljoen mensen zal vervoeren in december. Dat cijfer ligt volgens hen iets hoger dan dezelfde periode in 2019.

“Een recordaantal mensen zal deze feestdagen met FlixBus reizen”, zegt Fokke Wim Velthuijsen, Benelux Business Development Manager bij FlixBus, daarover. “Deze vraag komt overeen met wat we deze zomer hebben gezien: Belgen en Nederlanders willen nog steeds veel reizen, ondanks de budgettaire beperkingen waarmee velen te maken hebben. De praktische en ecologische aspecten van busreizen worden ook steeds belangrijker voor onze klanten.”

Netwerk aanzienlijk uitgebreid

Om te voldoen aan de vraag, die tijdens de feestdagen het grootst zal zijn, heeft FlixBus zijn netwerk aanzienlijk uitgebreid. De verbindingen met de populairste winterbestemmingen zijn versterkt en het aantal bussen op het Benelux-net is verhoogd tot meer dan 165 per dag (90 in België en 75 in Nederland). De bezettingsgraad van de bus zal de hele maand meer dan 80 procent bedragen.

Recordactiviteit

Deze ontwikkeling sluit volgens FlixBus aan bij het zomerseizoen, toen de busvervoerder ook al een recordactiviteit kende. De inflatie, brandstofprijzen, verstoringen bij andere vervoerders en de wens om verantwoordelijker te reizen door niet de eigen auto te gebruiken, dragen volgens FlixBus bij tot het succes van het busvervoer dit jaar, vooral tijdens de vakantieperiode.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.