FlixBus
bio-LNG

FlixBus en Shell starten samenwerking om alternatieve brandstoffen te ontwikkelen

Beide bedrijven hebben als doel zo'n vijftig FlixBussen uit te rusten met bio-LNG-technologie Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media

Shell en FlixBus zijn een langetermijnpartnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen op langeafstandsbussen. Volgens het busbedrijf is deze samenwerking ‘bijzonder strategisch’ voor beide ondernemingen, omdat zij naar eigen zeggen samen willen bouwen aan de infrastructuur die nodig is om het bus-wagenpark uitstootvrij te maken.

Volgens FlixBus zal het eerste gezamenlijke project de ontwikkeling en invoering van bio-LNG voor de busvloot van FlixBus bevorderen. De twee bedrijven zeggen zich ten doel te hebben gesteld binnen twee jaar tot wel vijftig FlixBussen uit te rusten met bio-LNG-technologie.

Investeren in alternatieve brandstoffen

Met deze samenwerking zeggen Flix en Shell te willen investeren in de ontwikkeling en levering van alternatieve brandstoffen zoals bio-LNG, HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën), biobrandstoffen, alsook waterstof en elektriciteit voor toekomstgerichte langeafstandsbusdiensten.

“Shell en Flix zetten zich in om de toekomst van mobiliteit op een duurzame manier vorm te geven. Met deze samenwerking zetten we een mijlpaal voor meer duurzame mobiliteit en het uitstootvrij maken van langeafstandsbusdiensten”, zegt Sönke Kleymann, directeur van euroShell Deutschland GmbH & Co KG, over de samenwerking.

Groene mobiliteitsoplossingen

“Mensen willen reizen en het is onze missie om hun reizen zo duurzaam mogelijk te maken door slimme en groene mobiliteitsoplossingen aan te bieden”, voegt Fabian Stenger, COO van Flix SE, daaraan toe. “Vooral biogas houdt een grote belofte in, omdat het niet alleen de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert, maar ook organisch afval recycleert. We zijn vastbesloten om deze technologie in ons netwerk in te voeren omdat het onze doelstelling op lange termijn is om CO2-neutraal te worden en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor toekomstige generaties.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FlixBus en Shell starten samenwerking om alternatieve brandstoffen te ontwikkelen | TaxiPro
FlixBus
bio-LNG

FlixBus en Shell starten samenwerking om alternatieve brandstoffen te ontwikkelen

Beide bedrijven hebben als doel zo'n vijftig FlixBussen uit te rusten met bio-LNG-technologie Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media

Shell en FlixBus zijn een langetermijnpartnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen op langeafstandsbussen. Volgens het busbedrijf is deze samenwerking ‘bijzonder strategisch’ voor beide ondernemingen, omdat zij naar eigen zeggen samen willen bouwen aan de infrastructuur die nodig is om het bus-wagenpark uitstootvrij te maken.

Volgens FlixBus zal het eerste gezamenlijke project de ontwikkeling en invoering van bio-LNG voor de busvloot van FlixBus bevorderen. De twee bedrijven zeggen zich ten doel te hebben gesteld binnen twee jaar tot wel vijftig FlixBussen uit te rusten met bio-LNG-technologie.

Investeren in alternatieve brandstoffen

Met deze samenwerking zeggen Flix en Shell te willen investeren in de ontwikkeling en levering van alternatieve brandstoffen zoals bio-LNG, HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën), biobrandstoffen, alsook waterstof en elektriciteit voor toekomstgerichte langeafstandsbusdiensten.

“Shell en Flix zetten zich in om de toekomst van mobiliteit op een duurzame manier vorm te geven. Met deze samenwerking zetten we een mijlpaal voor meer duurzame mobiliteit en het uitstootvrij maken van langeafstandsbusdiensten”, zegt Sönke Kleymann, directeur van euroShell Deutschland GmbH & Co KG, over de samenwerking.

Groene mobiliteitsoplossingen

“Mensen willen reizen en het is onze missie om hun reizen zo duurzaam mogelijk te maken door slimme en groene mobiliteitsoplossingen aan te bieden”, voegt Fabian Stenger, COO van Flix SE, daaraan toe. “Vooral biogas houdt een grote belofte in, omdat het niet alleen de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert, maar ook organisch afval recycleert. We zijn vastbesloten om deze technologie in ons netwerk in te voeren omdat het onze doelstelling op lange termijn is om CO2-neutraal te worden en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor toekomstige generaties.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.