Witteveen, taxicentrale, Urk, leerlingenvervoer, aanbesteding

Taxi Witteveen wint aanbesteding leerlingenvervoer Urk

URK – Taxicentrale Witteveen voert de komende drie jaar opnieuw het leerlingenvervoer in de gemeente Urk uit. Van de vier inschrijvers op de Europese aanbesteding had het bedrijf de economisch meest voordelige inschrijving.

Dagelijks maken bijna 250 leerlingen vanuit Urk gebruik van de regeling leerlingenvervoer. Hiervan worden ongeveer 220 leerlingen vervoert per taxi, het zogenaamd aangepast vervoer. Dit vervoer wordt vanaf 2007 voor de gemeente Urk uitgevoerd door Taxicentrale Witteveen te Lemmer. Het huidige contract met deze taxivervoerder loopt per 1 augustus 2011 af.

Europese aanbesteding

In januari 2011 is de Europese aanbesteding gepubliceerd en op 18 maart 2011 bleek dat vier bedrijven hadden ingeschreven om het leerlingenvervoer Urk te mogen verzorgen; winnaar is Witteveen. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van 3 jaar, tot 1 augustus 2014.

In de afgelopen maand hebben stagiaires van de gemeente Urk een enquête gehouden onder de ouders, van wie een kind gebruik maakt van het leerlingenvervoer. Zij hebben bijna 100 ouders gevraagd naar hun oordeel over het leerlingenvervoer. Daarbij is gevraagd of men tevreden was over het vervoer, het contact met de vervoerder en met de gemeente.

Het gemiddelde cijfer dat door de ouders is gegeven voor de uitvoering van het leerlingenvervoer bedraagt een 7,6, zo meldt de gemeente.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.