Taxi Nuis
Open house

Wmo-vervoer Smallingerland naar Kijlstra en Taxi Nuis

Taxi Nuis en Kijlstra Personenvervoer worden voor de komende jaren verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer in Smallingerland. Foto: Shutterstock/Ronald Wilfred Jansen

Kijlstra Personenvervoer en Taxi Nuis zijn vanaf 1 april verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo-vervoer in Smallingerland. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. De overeenkomst loopt door tot 31 december 2027.

De aanbesteding werd gedaan via het open house-concept: elk taxibedrijf dat aan de gestelde voorwaarden voldoet kan meedoen, waarna de reizigers zelf hun vervoerder kunnen kiezen. De prijs speelde daarom geen enkele rol: de gemeente had deze namelijk zelf al vooraf vastgesteld.

Voor Kijlstra Personenvervoer betekent het binnenslepen van de opdracht vooral een verlenging van de werkzaamheden. In 2020 werd het Wmo-vervoer ook al aan het vervoersbedrijf uit Drachten gegund. “De continu├»teit van onze organisatie wordt hiermee gewaarborgd. Daar zijn we heel blij mee”, zegt Kijlstra-directeur Rudy Verwoert.

Voor Taxi Nuis is deze opdracht wel nieuw. Zij nemen het stokje over van Taxicentrale Waaksma.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wmo-vervoer Smallingerland naar Kijlstra en Taxi Nuis | TaxiPro
Taxi Nuis
Open house

Wmo-vervoer Smallingerland naar Kijlstra en Taxi Nuis

Taxi Nuis en Kijlstra Personenvervoer worden voor de komende jaren verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer in Smallingerland. Foto: Shutterstock/Ronald Wilfred Jansen

Kijlstra Personenvervoer en Taxi Nuis zijn vanaf 1 april verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo-vervoer in Smallingerland. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. De overeenkomst loopt door tot 31 december 2027.

De aanbesteding werd gedaan via het open house-concept: elk taxibedrijf dat aan de gestelde voorwaarden voldoet kan meedoen, waarna de reizigers zelf hun vervoerder kunnen kiezen. De prijs speelde daarom geen enkele rol: de gemeente had deze namelijk zelf al vooraf vastgesteld.

Voor Kijlstra Personenvervoer betekent het binnenslepen van de opdracht vooral een verlenging van de werkzaamheden. In 2020 werd het Wmo-vervoer ook al aan het vervoersbedrijf uit Drachten gegund. “De continu├»teit van onze organisatie wordt hiermee gewaarborgd. Daar zijn we heel blij mee”, zegt Kijlstra-directeur Rudy Verwoert.

Voor Taxi Nuis is deze opdracht wel nieuw. Zij nemen het stokje over van Taxicentrale Waaksma.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.