Start Wijkhopper. Foto: Stroomlijn

Wijkhopper Stroomlijn officieel van start

Start Wijkhopper. Foto: Stroomlijn

In Dordrecht en Papendrecht rijdt sinds maandag de elektrische Wijkhopper namens Stroomlijn. Deze dienst is bedoeld om kortere ritten te verzorgen die nu nog vooral door de Drechthopper worden gereden. Later gaat de Wijkhopper ook in de andere Drechtsteden rijden.

Vorig jaar werd er in Dordrecht en Sliedrecht een pilot gedraaid met de nieuwe vervoersdienst. Gebruikers konden vooral de kortere wachttijden, minder omrijden en kortere ritten waarderen. Ongeveer een jaar geleden werd daarom besloten dat de Wijkhopper een permanent karakter zou krijgen. Met deze aanvullende dienst denkt Stroomlijn de oplossing te hebben gevonden voor de kortere ritten in de eigen wijk, waarmee de Drechthopper dus ook wordt ontlast.

Toen vorig jaar duidelijk werd dat de Wijkhopper een vervolg zou krijgen, werd ook aangegeven dat er voor het besturen van de elektrische voertuigen geen taxipapieren vereist zijn. De ritten werden gereden door chauffeurs van de door Stroomlijn gecontracteerde vervoerders, maar het is dus ook mogelijk om vrijwilligers achter het stuur te zetten. Stroomlijn-directeur Lisette de Lijster de Raadt benadrukte destijds echter al dat taxichauffeurs vervangen door vrijwilligers niet de insteek is.

Taxibedrijven en vrijwilligers

“We gaan voor de Wijkhopper samenwerken met de taxibedrijven en eventueel met vrijwilligers uit de wijken zelf. Maar ook met Baanbrekend Drechtsteden, zodat mensen kunnen doorstromen naar betaald werk, bijvoorbeeld op de taxi of in het openbaar vervoer. Het zal dus echt een mix worden van taxichauffeurs, doorstromers en vrijwilligers.”

Maandag werd dus het startsein gegeven voor deze nieuwe dienst. Dat werd gedaan door mobiliteitswethouders van Dordrecht en Papendrecht, waar de Wijkhopper nu al in bepaalde gebieden rijdt. De andere steden in het werkgebied van Stroomlijn volgen later. Dat zal gefaseerd gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wijkhopper Stroomlijn officieel van start | TaxiPro
Start Wijkhopper. Foto: Stroomlijn

Wijkhopper Stroomlijn officieel van start

Start Wijkhopper. Foto: Stroomlijn

In Dordrecht en Papendrecht rijdt sinds maandag de elektrische Wijkhopper namens Stroomlijn. Deze dienst is bedoeld om kortere ritten te verzorgen die nu nog vooral door de Drechthopper worden gereden. Later gaat de Wijkhopper ook in de andere Drechtsteden rijden.

Vorig jaar werd er in Dordrecht en Sliedrecht een pilot gedraaid met de nieuwe vervoersdienst. Gebruikers konden vooral de kortere wachttijden, minder omrijden en kortere ritten waarderen. Ongeveer een jaar geleden werd daarom besloten dat de Wijkhopper een permanent karakter zou krijgen. Met deze aanvullende dienst denkt Stroomlijn de oplossing te hebben gevonden voor de kortere ritten in de eigen wijk, waarmee de Drechthopper dus ook wordt ontlast.

Toen vorig jaar duidelijk werd dat de Wijkhopper een vervolg zou krijgen, werd ook aangegeven dat er voor het besturen van de elektrische voertuigen geen taxipapieren vereist zijn. De ritten werden gereden door chauffeurs van de door Stroomlijn gecontracteerde vervoerders, maar het is dus ook mogelijk om vrijwilligers achter het stuur te zetten. Stroomlijn-directeur Lisette de Lijster de Raadt benadrukte destijds echter al dat taxichauffeurs vervangen door vrijwilligers niet de insteek is.

Taxibedrijven en vrijwilligers

“We gaan voor de Wijkhopper samenwerken met de taxibedrijven en eventueel met vrijwilligers uit de wijken zelf. Maar ook met Baanbrekend Drechtsteden, zodat mensen kunnen doorstromen naar betaald werk, bijvoorbeeld op de taxi of in het openbaar vervoer. Het zal dus echt een mix worden van taxichauffeurs, doorstromers en vrijwilligers.”

Maandag werd dus het startsein gegeven voor deze nieuwe dienst. Dat werd gedaan door mobiliteitswethouders van Dordrecht en Papendrecht, waar de Wijkhopper nu al in bepaalde gebieden rijdt. De andere steden in het werkgebied van Stroomlijn volgen later. Dat zal gefaseerd gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.