RMC Amsterdam taxi

Gemeente Amsterdam gunt AOV opnieuw aan RMC

Foto: aangeleverd door RMC

Het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in de gemeente Amsterdam is opnieuw gegund aan RMC. Al sinds medio 2017 neemt het bedrijf dit vervoer voor haar rekening en dit zal met deze gunning nog zeker vier jaar zo blijven.

Het huidige contract met RMC eindigt op 1 augustus dit jaar. Het nieuwe contract gaat op diezelfde datum in. Nieuw voor RMC is dat het bedrijf dan ook reizigers met een zwaardere beperking en de gebruikers van de Regiotaxi in Weesp zullen gaan vervoeren. In totaal gaat het om zo’n 50.0000 pashouders. Ten slotte is ook de het aannemen en plannen van de ritten en het gezamenlijk met de gemeente optimaliseren van het AOV onderdeel van de opdracht.

Vier doelen vastgesteld

De gemeente is in mei 2021 een marktconsultatie gestart voor het AOV. Hiervoor is ook een toekomstvisie geformuleerd, met als speerpunten innovatie en duurzaamheid. Een aantal doelen werden vastgesteld, waaronder ervoor zorgen dat Amsterdammers met een beperking zich niet belemmerd voelen door de vervoersmogelijkheden in hun dagelijks leven.

Verder wil de gemeente dat er een gedragsverandering plaatsvindt bij mensen met een mobiliteitsbeperking. Het doel is dat zij minder vaak gebruik gaan maken van het AOV en vaker van het OV en andere vormen van het vervoer. Tot slot wil de gemeente dat de kosten van het vervoer binnen de begroting blijven, ondanks de stijgende vraag of groeiende doelgroep.

Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding is RMC als winnaar uit de bus gekomen. Na een vaste looptijd van vier jaar kan de opdrachtgever het contract nog eenmaal met twee jaar verlengen tot uiterlijk augustus 2028.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Amsterdam gunt AOV opnieuw aan RMC | TaxiPro
RMC Amsterdam taxi

Gemeente Amsterdam gunt AOV opnieuw aan RMC

Foto: aangeleverd door RMC

Het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in de gemeente Amsterdam is opnieuw gegund aan RMC. Al sinds medio 2017 neemt het bedrijf dit vervoer voor haar rekening en dit zal met deze gunning nog zeker vier jaar zo blijven.

Het huidige contract met RMC eindigt op 1 augustus dit jaar. Het nieuwe contract gaat op diezelfde datum in. Nieuw voor RMC is dat het bedrijf dan ook reizigers met een zwaardere beperking en de gebruikers van de Regiotaxi in Weesp zullen gaan vervoeren. In totaal gaat het om zo’n 50.0000 pashouders. Ten slotte is ook de het aannemen en plannen van de ritten en het gezamenlijk met de gemeente optimaliseren van het AOV onderdeel van de opdracht.

Vier doelen vastgesteld

De gemeente is in mei 2021 een marktconsultatie gestart voor het AOV. Hiervoor is ook een toekomstvisie geformuleerd, met als speerpunten innovatie en duurzaamheid. Een aantal doelen werden vastgesteld, waaronder ervoor zorgen dat Amsterdammers met een beperking zich niet belemmerd voelen door de vervoersmogelijkheden in hun dagelijks leven.

Verder wil de gemeente dat er een gedragsverandering plaatsvindt bij mensen met een mobiliteitsbeperking. Het doel is dat zij minder vaak gebruik gaan maken van het AOV en vaker van het OV en andere vormen van het vervoer. Tot slot wil de gemeente dat de kosten van het vervoer binnen de begroting blijven, ondanks de stijgende vraag of groeiende doelgroep.

Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding is RMC als winnaar uit de bus gekomen. Na een vaste looptijd van vier jaar kan de opdrachtgever het contract nog eenmaal met twee jaar verlengen tot uiterlijk augustus 2028.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.