Bolt samenwerking Shell

Samenwerking Bolt en Shell voor laden elektrische taxi’s is rond

persbericht Bolt

Bolt heeft officieel de handen ineengeslagen met energiebedrijf Shell. Chauffeurs die rijden voor het taxiplatform kunnen daardoor tegen een gunstig tarief hun elektrische voertuigen opladen bij een van de Shell Recharge laadpunten in Nederland. De samenwerking is een volgende stap voor Bolt in de missie om in 2025 alle chauffeurs volledig emissievrij te laten rijden.

County manager Lars Speekenbrink stelde in een eerder interview met TaxiPro al dat het bedrijf in onderhandeling is met grote partijen over samenwerkingen om de kosten van het elektrisch rijden voor chauffeurs te reduceren. De samenwerking met Shell is nu dus rond. Bolt-chauffeurs kunnen hierdoor tegen gunstige prijzen hun voertuig snelladen, wat elektrisch rijden gestimuleerd.

Speekenbrink is enthousiast over de samenwerking. “Steeds meer grote steden willen mobiliteitshubs buiten de ring vestigen met meer plaats voor elektrisch rijden. Door de samenwerking met Shell is er nu ook voor personenvervoer steeds meer reden om voor een emissievrij alternatief te kiezen. De landelijke dekking van snelladers zorgt ervoor dat chauffeurs snel weer door kunnen. Een mooie stap naar ons langetermijndoel van emissievrij rijden in 2025.“

Binnen twintig minuten weer onderweg

Het netwerk aan Shell-laadpunten telt inmiddels meer dan 200 snelladers. De 175 kW-snelladers zorgen ervoor dat chauffeurs binnen twintig minuten weer onderweg zijn. Door de landelijke dekking is er altijd een laadplek in de buurt. “De elektrificatie van het zakelijke vervoer zit in een versnelling”, stelt Aysun Akik, General Manager Shell Fleet Solutions Europe. “Met ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen werken wij samen met onze klanten aan het realiseren van emissiedoelstellingen op zowel korte als lange termijn. We zijn dan ook blij dat we samen met Bolt kunnen bijdragen aan een stap in de verduurzaming van de taxibranche.”

Bolt prioriteert en support het emissievrij rijden niet alleen onder chauffeurs, maar ook onder gebruikers. Zo kan er in de app gekozen worden voor een elektrische rit en kunnen mensen zo volledig elektrisch naar zijn of haar bestemming gebracht worden. Op dit moment zijn er in het netwerk van Bolt vijfhonderd elektrische voertuigen beschikbaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Samenwerking Bolt en Shell voor laden elektrische taxi’s is rond | TaxiPro
Bolt samenwerking Shell

Samenwerking Bolt en Shell voor laden elektrische taxi’s is rond

persbericht Bolt

Bolt heeft officieel de handen ineengeslagen met energiebedrijf Shell. Chauffeurs die rijden voor het taxiplatform kunnen daardoor tegen een gunstig tarief hun elektrische voertuigen opladen bij een van de Shell Recharge laadpunten in Nederland. De samenwerking is een volgende stap voor Bolt in de missie om in 2025 alle chauffeurs volledig emissievrij te laten rijden.

County manager Lars Speekenbrink stelde in een eerder interview met TaxiPro al dat het bedrijf in onderhandeling is met grote partijen over samenwerkingen om de kosten van het elektrisch rijden voor chauffeurs te reduceren. De samenwerking met Shell is nu dus rond. Bolt-chauffeurs kunnen hierdoor tegen gunstige prijzen hun voertuig snelladen, wat elektrisch rijden gestimuleerd.

Speekenbrink is enthousiast over de samenwerking. “Steeds meer grote steden willen mobiliteitshubs buiten de ring vestigen met meer plaats voor elektrisch rijden. Door de samenwerking met Shell is er nu ook voor personenvervoer steeds meer reden om voor een emissievrij alternatief te kiezen. De landelijke dekking van snelladers zorgt ervoor dat chauffeurs snel weer door kunnen. Een mooie stap naar ons langetermijndoel van emissievrij rijden in 2025.“

Binnen twintig minuten weer onderweg

Het netwerk aan Shell-laadpunten telt inmiddels meer dan 200 snelladers. De 175 kW-snelladers zorgen ervoor dat chauffeurs binnen twintig minuten weer onderweg zijn. Door de landelijke dekking is er altijd een laadplek in de buurt. “De elektrificatie van het zakelijke vervoer zit in een versnelling”, stelt Aysun Akik, General Manager Shell Fleet Solutions Europe. “Met ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen werken wij samen met onze klanten aan het realiseren van emissiedoelstellingen op zowel korte als lange termijn. We zijn dan ook blij dat we samen met Bolt kunnen bijdragen aan een stap in de verduurzaming van de taxibranche.”

Bolt prioriteert en support het emissievrij rijden niet alleen onder chauffeurs, maar ook onder gebruikers. Zo kan er in de app gekozen worden voor een elektrische rit en kunnen mensen zo volledig elektrisch naar zijn of haar bestemming gebracht worden. Op dit moment zijn er in het netwerk van Bolt vijfhonderd elektrische voertuigen beschikbaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.