pensioen, opbouw, geld, administratie

TaxiDesk laat miljoen euro schade achter na doorstart

Het failliete payrollbedrijf T-Desk BV laat een miljoen euro aan oninbare schulden achter. Ex-directeur George Borrius betaalt 36.150 euro voor zijn eigen boedel, bestaande uit een miljoenenomzet. Hierdoor kunnen de schuldeisers fluiten naar hun geld en is TaxiDesk / Borrius Personeelsdiensten in Lelystad als onderdeel van Borrius Beheer BV wel ineens schuldenvrij na de gemaakte doorstart.

Er wordt nog onderzocht of er sprake is van onbehoorlijk bestuur, meldt het voorlopige faillissementsverslag van curator Robert Lonis.

Overname

De overnamesom van 36.000 euro is voor goodwill (onder meer handelsnaam en klantenbestanden). Hiermee haalde TaxiDesk in de periode januari – oktober 2011 een omzet van ruim 3 miljoen euro. In totaal verzorgde het bedrijf de diensten voor een kleine 200 payroll-taxichauffeurs.

Het faillissement was door Pensioenfonds Vervoer aangevraagd, omdat Borrius nog ruim twee ton moest betalen aan wel geïnde, maar niet afgedragen pensioengelden uit 2007-2009. Verder krijgt de fiscus nog ruim 413.000 euro van TaxiDesk en ABN-AMRO heeft een vordering van 273.000 euro. Daarmee komt het schuldentotaal op ruim 913.000 euro.

UWV

Hierbovenop wordt nog een vordering verwacht van het UWV. Die heeft namelijk de loonbetaling van na het faillissement eind november op zich genomen. Die vordering bedraagt naar verwachting nog enkele tonnen.

Alle opbrengsten en bezittingen bij elkaar opgeteld, heeft de curator in totaal 134.000 euro beschikbaar voor alle schuldeisers. Hierdoor ontstaat er onder de streep een tekort van ongeveer 1 miljoen euro aan oninbare schulden (Schuld: 913.000 euro + enkele tonnen UWV).

Curator

De curator heeft nog niet ontdekt waar dat geld gebleven is. TaxiDesk heeft immers wel alle premies en afdrachten gefactureerd bij klanten en ingehouden bij het personeel. Die zijn nu verdwenen, tenzij de curator onbehoorlijk bestuur aan kan tonen. In dat geval kan de schade verhaald worden op eigenaar en bestuurder George Borrius.

Uit het verslag blijkt verder dat TaxiDesk in de jaren 2009 en 2010 op papier een flink verlies leed; 111.000 respectievelijk 280.000 euro. Dat is overigens vrij fors voor een onderneming met een overhead van 1,5 FTE op 200 payrollers. Volgens Borrius is dat verlies veroorzaakt door het hoge ziekteverzuim van de taxichauffeurs, waarvoor hij niet verzekerd was.

Borrius Personeelsdiensten

Borrius Personeelsdiensten / TaxiDesk is na de doorstart verder gegaan met zo’n 70 payroll-chauffeurs, zegt Borrius. Zo heeft onder meer de grootste klant (90 chauffeurs) de samenwerking beëindigd na het faillissement.

De curator verwacht in juni meer duidelijkheid te kunnen geven over de schade-afwikkeling en eventuele aansprakelijkheid.

Bart Pals

Lees ook: TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie

Lees ook: Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “TaxiDesk laat miljoen euro schade achter na doorstart”

Ton|13.03.12|16:24

Dit zijn toch pure oplichtingspraktijken. Kijken wat de rechter hier straks van vind!!

Taximan|13.03.12|17:56

Tsja, kun je toch duidelijk zien dat je als eenmanszaak toch de verkeerde constructie hebt gekozen ….

Rufus Kohn|13.03.12|22:09

Als taxiconsulent heb ik regelmatig in de kantine van werkgevers gezeten die personeel had werken via T-Desk. Als zij een paar dagen griep hadden kregen ze een brief van T-Desk dat zij maar naar het UWV moesten om een ziektewet uitkering aan te vragen. Het lijkt mij daarom wel heel fantasierijk dat Borrius nu de schuld van het faillissement neerlegt bij een hoog ziekteverzuim van de werknemers. Het geld is weg en hij mag nu gewoon door? Ik vind het SCHANDALIG!

SLVH|14.03.12|14:30

Borrius is altijd al een vreemde vogel geweest

geert meulenveld|15.03.12|10:31

hallo het is gewoon schandalig dat je een paar jaat achter bent met pensioenafdrachten dat de bedriven daar zelf ook geen actie ondernomen hebben
maar dat een eigenaar zijn failiette bedrijf weer over kan nemen daar kan ik met de pet niet bij.
wij werken dus maar weer voor niets ik ben er deze keer niet de dupe van

De ziener|15.03.12|10:55

Ik zal je vertellen hoe dit afloopt:
Deze Borrius is niet persoonlijk aansprakelijk te stellen (volgens de curator; volgens alle anderen zou hij het wel moeten zijn). Al die tonnen heeft deze heer netjes doorgesluisd naar ergens prive, maar de curator kan daar natuurlijk niet achter komen.
De enige die zijn centjes dan ook beurt is die curator.
Ook al heeft men enkele jaren geen jaarverslagen ingeleverd bij de KvK zelfs dan is een directeur niet persoonlijk aansprakelijk (uit eigen ervaring).

De ziener|15.03.12|10:57

Mijn verhaaltje was nog niet af:
Waar moet dat naar toe in dit land; als oplichter heb je vrij spel en niemand die daar iets aan doet.
Pas maar op want deze heer Borrius kent het spelletje en waarom zou hij dat niet opnieuw gaan spelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Dus hou hem maar in de gaten UWV, belastingdienst etc.

Beerend Botje|15.03.12|11:10

Weer zon oplichtingsbende doet de taxi branche niet goed Ik begrijp niet waarom die curators en de Fiscus dit niet zien ergens klopt het niet

Taximan|15.03.12|18:57

Als je als eenmanszaak honderd euro belastingachterstand hebt staat er binnen no-time een deurwaarder op de stoep, deze charlatan heeft ruim vier ton belasting achterstand gaat failliet en toverde desalniettemin toch nog zesendertig mille uit een hoge hoed om zo zijn eigen toko weer terug te kopen …..

zjef pineut|27.03.12|04:39

Dit is al een hele ouwe werkgevers truck ( een Nepfaillisement ) dat heb ik 23 jr geleden na 37 jr dienstverband al een keer meegemaakt toen werd het overgenomen door een bedrijven dokter !
Nadat de ondernemer de schulden op laat lopen en de baaten wegsluist naar de bahamas gaat alles vanzelf failliet en is in een keer van alle problemen af en kan weer met een schone lei dezelfde truck herhalen en de werknemers en schuldeisers hebben het nakijken !
Dat dit nog kan anno 2012 ????

Henk Reinders|29.03.12|11:02

Ik snap het niet meer,de boel oplichten en dan als beloning een doorstart maken,en dan op een mooie mannier van de schulden afkomen en dan doen als er niets aan de hand is,het gaat goed met de criminaliteit in nederland als je hier eerlijk probeer te zijn en een goede boekhouding voert en je maak een klein foutje omdat je niet op dfe hoogte bent wordt je gestraft ,zij die de boel belazeren worden Failliet verklaart en gaan dan gewoon weer verder,een schande niet afdragen is volgens mij stelen.

Taximan|31.03.12|12:40

Tsja, de heren Kroymans en Hessing hebben ook gretig gebruik gemaakt van deze lucratieve oplossing van hun schulden probleem ….

zjef pineut|05.04.12|03:23

Borrius speelt met zijn vele B.V”s laat er een klappen en gaat met een van zijn andere verder met een schone lei en een deel van zijn werknemers , wat slim want niemand komt erachter want niemand zoekt het uit

faber|07.04.12|14:22

Tja, ziener ziet het goed.
Maar we kunnen klagen, of het zelf gaan doen……………..
De Nederlandse wet bied de mogelijkheid.
Het is ronduit hufterig, maar persoonlijk heb ik mij er al lang bij neergelegd.
Triest en inderdaad voor de hardwerkende eenmanszaak frustrerend.
Bizarre rechtsongelijkheid.

TaxiDesk laat miljoen euro schade achter na doorstart | TaxiPro
pensioen, opbouw, geld, administratie

TaxiDesk laat miljoen euro schade achter na doorstart

Het failliete payrollbedrijf T-Desk BV laat een miljoen euro aan oninbare schulden achter. Ex-directeur George Borrius betaalt 36.150 euro voor zijn eigen boedel, bestaande uit een miljoenenomzet. Hierdoor kunnen de schuldeisers fluiten naar hun geld en is TaxiDesk / Borrius Personeelsdiensten in Lelystad als onderdeel van Borrius Beheer BV wel ineens schuldenvrij na de gemaakte doorstart.

Er wordt nog onderzocht of er sprake is van onbehoorlijk bestuur, meldt het voorlopige faillissementsverslag van curator Robert Lonis.

Overname

De overnamesom van 36.000 euro is voor goodwill (onder meer handelsnaam en klantenbestanden). Hiermee haalde TaxiDesk in de periode januari – oktober 2011 een omzet van ruim 3 miljoen euro. In totaal verzorgde het bedrijf de diensten voor een kleine 200 payroll-taxichauffeurs.

Het faillissement was door Pensioenfonds Vervoer aangevraagd, omdat Borrius nog ruim twee ton moest betalen aan wel geïnde, maar niet afgedragen pensioengelden uit 2007-2009. Verder krijgt de fiscus nog ruim 413.000 euro van TaxiDesk en ABN-AMRO heeft een vordering van 273.000 euro. Daarmee komt het schuldentotaal op ruim 913.000 euro.

UWV

Hierbovenop wordt nog een vordering verwacht van het UWV. Die heeft namelijk de loonbetaling van na het faillissement eind november op zich genomen. Die vordering bedraagt naar verwachting nog enkele tonnen.

Alle opbrengsten en bezittingen bij elkaar opgeteld, heeft de curator in totaal 134.000 euro beschikbaar voor alle schuldeisers. Hierdoor ontstaat er onder de streep een tekort van ongeveer 1 miljoen euro aan oninbare schulden (Schuld: 913.000 euro + enkele tonnen UWV).

Curator

De curator heeft nog niet ontdekt waar dat geld gebleven is. TaxiDesk heeft immers wel alle premies en afdrachten gefactureerd bij klanten en ingehouden bij het personeel. Die zijn nu verdwenen, tenzij de curator onbehoorlijk bestuur aan kan tonen. In dat geval kan de schade verhaald worden op eigenaar en bestuurder George Borrius.

Uit het verslag blijkt verder dat TaxiDesk in de jaren 2009 en 2010 op papier een flink verlies leed; 111.000 respectievelijk 280.000 euro. Dat is overigens vrij fors voor een onderneming met een overhead van 1,5 FTE op 200 payrollers. Volgens Borrius is dat verlies veroorzaakt door het hoge ziekteverzuim van de taxichauffeurs, waarvoor hij niet verzekerd was.

Borrius Personeelsdiensten

Borrius Personeelsdiensten / TaxiDesk is na de doorstart verder gegaan met zo’n 70 payroll-chauffeurs, zegt Borrius. Zo heeft onder meer de grootste klant (90 chauffeurs) de samenwerking beëindigd na het faillissement.

De curator verwacht in juni meer duidelijkheid te kunnen geven over de schade-afwikkeling en eventuele aansprakelijkheid.

Bart Pals

Lees ook: TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie

Lees ook: Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “TaxiDesk laat miljoen euro schade achter na doorstart”

Ton|13.03.12|16:24

Dit zijn toch pure oplichtingspraktijken. Kijken wat de rechter hier straks van vind!!

Taximan|13.03.12|17:56

Tsja, kun je toch duidelijk zien dat je als eenmanszaak toch de verkeerde constructie hebt gekozen ….

Rufus Kohn|13.03.12|22:09

Als taxiconsulent heb ik regelmatig in de kantine van werkgevers gezeten die personeel had werken via T-Desk. Als zij een paar dagen griep hadden kregen ze een brief van T-Desk dat zij maar naar het UWV moesten om een ziektewet uitkering aan te vragen. Het lijkt mij daarom wel heel fantasierijk dat Borrius nu de schuld van het faillissement neerlegt bij een hoog ziekteverzuim van de werknemers. Het geld is weg en hij mag nu gewoon door? Ik vind het SCHANDALIG!

SLVH|14.03.12|14:30

Borrius is altijd al een vreemde vogel geweest

geert meulenveld|15.03.12|10:31

hallo het is gewoon schandalig dat je een paar jaat achter bent met pensioenafdrachten dat de bedriven daar zelf ook geen actie ondernomen hebben
maar dat een eigenaar zijn failiette bedrijf weer over kan nemen daar kan ik met de pet niet bij.
wij werken dus maar weer voor niets ik ben er deze keer niet de dupe van

De ziener|15.03.12|10:55

Ik zal je vertellen hoe dit afloopt:
Deze Borrius is niet persoonlijk aansprakelijk te stellen (volgens de curator; volgens alle anderen zou hij het wel moeten zijn). Al die tonnen heeft deze heer netjes doorgesluisd naar ergens prive, maar de curator kan daar natuurlijk niet achter komen.
De enige die zijn centjes dan ook beurt is die curator.
Ook al heeft men enkele jaren geen jaarverslagen ingeleverd bij de KvK zelfs dan is een directeur niet persoonlijk aansprakelijk (uit eigen ervaring).

De ziener|15.03.12|10:57

Mijn verhaaltje was nog niet af:
Waar moet dat naar toe in dit land; als oplichter heb je vrij spel en niemand die daar iets aan doet.
Pas maar op want deze heer Borrius kent het spelletje en waarom zou hij dat niet opnieuw gaan spelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Dus hou hem maar in de gaten UWV, belastingdienst etc.

Beerend Botje|15.03.12|11:10

Weer zon oplichtingsbende doet de taxi branche niet goed Ik begrijp niet waarom die curators en de Fiscus dit niet zien ergens klopt het niet

Taximan|15.03.12|18:57

Als je als eenmanszaak honderd euro belastingachterstand hebt staat er binnen no-time een deurwaarder op de stoep, deze charlatan heeft ruim vier ton belasting achterstand gaat failliet en toverde desalniettemin toch nog zesendertig mille uit een hoge hoed om zo zijn eigen toko weer terug te kopen …..

zjef pineut|27.03.12|04:39

Dit is al een hele ouwe werkgevers truck ( een Nepfaillisement ) dat heb ik 23 jr geleden na 37 jr dienstverband al een keer meegemaakt toen werd het overgenomen door een bedrijven dokter !
Nadat de ondernemer de schulden op laat lopen en de baaten wegsluist naar de bahamas gaat alles vanzelf failliet en is in een keer van alle problemen af en kan weer met een schone lei dezelfde truck herhalen en de werknemers en schuldeisers hebben het nakijken !
Dat dit nog kan anno 2012 ????

Henk Reinders|29.03.12|11:02

Ik snap het niet meer,de boel oplichten en dan als beloning een doorstart maken,en dan op een mooie mannier van de schulden afkomen en dan doen als er niets aan de hand is,het gaat goed met de criminaliteit in nederland als je hier eerlijk probeer te zijn en een goede boekhouding voert en je maak een klein foutje omdat je niet op dfe hoogte bent wordt je gestraft ,zij die de boel belazeren worden Failliet verklaart en gaan dan gewoon weer verder,een schande niet afdragen is volgens mij stelen.

Taximan|31.03.12|12:40

Tsja, de heren Kroymans en Hessing hebben ook gretig gebruik gemaakt van deze lucratieve oplossing van hun schulden probleem ….

zjef pineut|05.04.12|03:23

Borrius speelt met zijn vele B.V”s laat er een klappen en gaat met een van zijn andere verder met een schone lei en een deel van zijn werknemers , wat slim want niemand komt erachter want niemand zoekt het uit

faber|07.04.12|14:22

Tja, ziener ziet het goed.
Maar we kunnen klagen, of het zelf gaan doen……………..
De Nederlandse wet bied de mogelijkheid.
Het is ronduit hufterig, maar persoonlijk heb ik mij er al lang bij neergelegd.
Triest en inderdaad voor de hardwerkende eenmanszaak frustrerend.
Bizarre rechtsongelijkheid.