tijdelijke, taxipas, Chauffeurskaart, BCT, Kiwa

Kiwa geeft 9.100 Tijdelijke Chauffeurskaarten BCT uit

Maar liefst 9.100 taxichauffeurs hebben de afgelopen week een Tijdelijke Chauffeurskaart BCT ontvangen van Kiwa Register. Het gaat om chauffeurs die ruim op tijd de omwisseling hebben aangevraagd, maar door technische problemen bij Kiwa nog geen kaart hebben ontvangen. Taxichauffeurs die nog helemaal geen bericht hebben ontvangen, hebben nog tot 1 november de tijd de gratis omwisseling aan te vragen. 

Hiermee komt de teller van het totaal aantal omwisselingen op ruim 44.000. Volgens Kiwa heeft iedere chauffeur die vóór 17 oktober zijn omwisseling heeft aangevraagd een Tijdelijke kaart, een afhaalbericht of een definitieve boordcomputerkaart in zijn bezit.

Inspectie

Kiwa Register heeft met deze maatregel, die in overeenstemming met de Inspectie Leefomgeving en Transport tot stand is gekomen, beoogd chauffeurs en werkgevers zekerheid te bieden. Met de Tijdelijke Chauffeurskaart kunnen chauffeurs na 31 oktober hun beroep blijven uitoefenen. Kiwa Register zal de Tijdelijke Chauffeurskaarten automatisch vervangen voor de definitieve Chauffeurskaart.

Bij het afhalen van de definitieve kaart zullen zowel de Chauffeurspas Taxi als de Tijdelijke Chauffeurskaart BCT moeten worden ingeleverd. Bewaar deze dus goed. Per 1 november vervalt de geldigheid van de huidige  chauffeurspas.

Onhandig formaat

Overigens heeft de Tijdelijke kaart een zeer onhandig formaat. Het is onmogelijk deze in een portemonnee te stoppen. De Tijdelijke kaart is bedoeld in afwachting van een definitieve Chauffeurskaart BCT.

Bart Pals

Lees ook: Kiwa geeft tijdelijke Chauffeurskaart BCT uit wegens technische problemen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Kiwa geeft 9.100 Tijdelijke Chauffeurskaarten BCT uit”

Hans de Jong|25.10.12|22:44

Wanneer stoppen ze in Den Haag met het geloven in de sprookjes van KIWA. Ik heb op 23/07 de eerste keer mijn aanvraag verzonden. Daarna NOG EENS op 30/09 voor de 2e keer. Het resultaat tot op heden: geen kaart, geen tijdelijke kaart, gewoon geen enkele reaktie. Vandaag gaat er nog een aanvraag de deur uit, morgen weer en volgende week gebruik ik mijn vrije dag om het KIWA te bezoeken. Mij sturen ze niet langer met een kluitje in het riet. Het is mijn broodwinning waar ze aan komen.

Jos Dinkelaar|08.11.12|18:11

Het is echt een ongehoorde bende, zelf heb ik 8x gebeld, 2 x via het internet een klacht gemaakt, 1x per brief alles laten weten, ze hebben nimmer mij gebeld of gereageerd! Een bende bij de KIWA!
NA weer een telefoon op 7-11-2012 heb ik eindelijk een tijdelijk pas ontvangen, dus 7 dagen schade geleden omdat ik niet kon werken met de auto taxi pas, ik ga ze aansprakelijk stellen voor mijn schade hierdoor!

Kiwa geeft 9.100 Tijdelijke Chauffeurskaarten BCT uit | TaxiPro
tijdelijke, taxipas, Chauffeurskaart, BCT, Kiwa

Kiwa geeft 9.100 Tijdelijke Chauffeurskaarten BCT uit

Maar liefst 9.100 taxichauffeurs hebben de afgelopen week een Tijdelijke Chauffeurskaart BCT ontvangen van Kiwa Register. Het gaat om chauffeurs die ruim op tijd de omwisseling hebben aangevraagd, maar door technische problemen bij Kiwa nog geen kaart hebben ontvangen. Taxichauffeurs die nog helemaal geen bericht hebben ontvangen, hebben nog tot 1 november de tijd de gratis omwisseling aan te vragen. 

Hiermee komt de teller van het totaal aantal omwisselingen op ruim 44.000. Volgens Kiwa heeft iedere chauffeur die vóór 17 oktober zijn omwisseling heeft aangevraagd een Tijdelijke kaart, een afhaalbericht of een definitieve boordcomputerkaart in zijn bezit.

Inspectie

Kiwa Register heeft met deze maatregel, die in overeenstemming met de Inspectie Leefomgeving en Transport tot stand is gekomen, beoogd chauffeurs en werkgevers zekerheid te bieden. Met de Tijdelijke Chauffeurskaart kunnen chauffeurs na 31 oktober hun beroep blijven uitoefenen. Kiwa Register zal de Tijdelijke Chauffeurskaarten automatisch vervangen voor de definitieve Chauffeurskaart.

Bij het afhalen van de definitieve kaart zullen zowel de Chauffeurspas Taxi als de Tijdelijke Chauffeurskaart BCT moeten worden ingeleverd. Bewaar deze dus goed. Per 1 november vervalt de geldigheid van de huidige  chauffeurspas.

Onhandig formaat

Overigens heeft de Tijdelijke kaart een zeer onhandig formaat. Het is onmogelijk deze in een portemonnee te stoppen. De Tijdelijke kaart is bedoeld in afwachting van een definitieve Chauffeurskaart BCT.

Bart Pals

Lees ook: Kiwa geeft tijdelijke Chauffeurskaart BCT uit wegens technische problemen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Kiwa geeft 9.100 Tijdelijke Chauffeurskaarten BCT uit”

Hans de Jong|25.10.12|22:44

Wanneer stoppen ze in Den Haag met het geloven in de sprookjes van KIWA. Ik heb op 23/07 de eerste keer mijn aanvraag verzonden. Daarna NOG EENS op 30/09 voor de 2e keer. Het resultaat tot op heden: geen kaart, geen tijdelijke kaart, gewoon geen enkele reaktie. Vandaag gaat er nog een aanvraag de deur uit, morgen weer en volgende week gebruik ik mijn vrije dag om het KIWA te bezoeken. Mij sturen ze niet langer met een kluitje in het riet. Het is mijn broodwinning waar ze aan komen.

Jos Dinkelaar|08.11.12|18:11

Het is echt een ongehoorde bende, zelf heb ik 8x gebeld, 2 x via het internet een klacht gemaakt, 1x per brief alles laten weten, ze hebben nimmer mij gebeld of gereageerd! Een bende bij de KIWA!
NA weer een telefoon op 7-11-2012 heb ik eindelijk een tijdelijk pas ontvangen, dus 7 dagen schade geleden omdat ik niet kon werken met de auto taxi pas, ik ga ze aansprakelijk stellen voor mijn schade hierdoor!