Quipment, Boordcomputer Taxi, BCT

Flinke kapitaalinjectie voor BCT-leverancier Quipment

Quipment heeft een flinke kapitaalinjectie ontvangen van een particuliere investeerder. Het werkkapitaal dat hiermee beschikbaar is gekomen wordt aangewend om productie en uitleveringen van de Quipment BCT binnen enkele weken fors op te voeren. “Hiermee heeft de directie van Quipment de continuïteit ook op langere termijn gewaarborgd”, licht Olof Dieckhaus, directeur Quipment toe.

Op donderdag 24 oktober is de overeenkomst gesloten waarbij een nieuwe kapitaalkrachtige investeerder in Quipment heeft geïnvesteerd. Om welke partij het gaat, wordt niet vermeld. “Verdere financiële details van deze miljoenentransactie worden niet bekendgemaakt”, aldus Dieckhaus.

BCT

Door het uitstel van de bct-inbouwplicht tot j1 juli 2014 in verband met de DigiNotar kwestie (de oorspronkelijke leverancier van BCT gerelateerde certificaten) en buitengewoon hoge certificeringseisen zijn leveranciers geconfronteerd met doorlopende kosten enerzijds en teruglopende omzetten anderzijds.

Dieckhaus: “Ook zijn de ontwikkelkosten bij alle partijen hoger uitgevallen. Dat zorde voor financiële druk.”

Vermogen

Ondanks het feit dat Quipment de afgelopen jaren als enige leverancier van boordcomputer oplossingen een positief eigen vermogen had en winstgevend was vond de directie dat er moest worden gewerkt aan versterking van het vermogen. Door de kapitaalinjectie is dit doel bereikt.

“
Quipment is er in geslaagd een nieuwe investeerder aan te trekken die bereid is langdurig samen te werken. In de huidige marktsituatie is financierbaarheid voor veel taxibedrijven een uitdaging”, zegt Dieckhaus. “Daarom zal er ook een lease-oplossing worden geintroduceerd onder zeer gunstige acceptatievoorwaarden in samenwerking met de investeerder.”

Mobile Chauffeursportaal

Tijdens de jaarlijkse Taxi Expo (25 en 26 oktober) zal Quipment aanwezig zijn. Hier zullen naast de diverse uitvoeringen van de Quipment BCT ook een aantal nieuwe oplossingen, waaronder het Mobile Chauffeursportaal, getoond worden. Met het Mobile Chauffeursportaal is het mogelijk voor chauffeurs om hun rittenstaten op te vragen via hun smartphone of tablet. Dieckhaus: “We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten voor de Taxi Expo.”

Quipment levert boordcomputeroplossingen voor iedere taxionderneming. Voor ondernemers met of zonder personeel, centrale en voor de straattaxi. “Door alles in eigen hand te houden, wordt de hoogst mogelijke kwaliteit van BCT producten en dienstverlening gegarandeerd”, aldus Dieckhaus. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Flinke kapitaalinjectie voor BCT-leverancier Quipment”

Taxi Volendam|24.10.13|22:52

Dat is wat taxi ondernemers ook goed kunnen gebruiken,een kapitaalinjectie van een particulier.De banken staan niet te trappelen om geld te verstrekken voor een BCT. Integendeel, nu 60% van de bedrijven in de rode cijfers zit is een bct financiering niet haalbaar. Zolang het kosten baten plaatje en noodzaak voor aanschaf BCT niet positief is wat o.a in het Actal rapport te lezen is, lukt dat niet.