Boordcomputer Taxi, BCT, Quipment

Quipment-klanten krijgen facturen van Noot Personenvervoer

Diverse Quipment-klanten hebben een brief gehad van Martijn Kersing (directeur Noot Personenvervoer / Miqumi) dat ze de openstaande Quipment-rekening naar hem moeten overmaken. Hij heeft via Miqumi BV pandrecht op de debiteuren-post. Maar zolang een product niet is geleverd, kunnen taxi-ondernemers zich beroepen op het opschortingsrecht. Want het is twijfelachtig of de Quipment-BCT nog geleverd gaat worden na het faillissement.

Zolang er nog veel onduidelijk is, doen taxi-ondernemers er goed aan om de rekening niet te betalen. “Ik heb de brief gestuurd om mijn belangen veilig te stellen en ervoor zorgen dat mensen de facturen niet aan de curator voldoen”, licht Kersing toe. Hij bevestigt dat taxi-ondernemers niet hoeven te betalen voor producten die niet zijn geleverd.

Subsidie

Klanten van Quipment hebben een volmacht getekend zodat de BCT-leverancier de subsidie kan incasseren bij de overheid. Maar die subsidie kan pas geïncasseerd worden zodra het apparaat is ingebouwd en geactiveerd. Dus taxi-ondernemers zonder geactiveerde BCT, behouden waarschijnlijk hun recht op subsidie.

De kans is groot dat het ministerie ervoor zorgt dat de volmacht voor niet-ingebouwde BCT’s nietig wordt verklaard en dat taxi-ondernemers naar een andere leverancier kunnen overstappen. Zeker als Quipment geen doorstart realiseert. Zodat de nieuwe leverancier (Cabman of Taxitronic) dan de subsidie kan verrekenen met de aankoop van de BCT. Voor geactiveerde BCT’s is de subsidie vaak al wel verstrekt.

Doorstart

Overigens is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Quipment, zegt Kersing. “We mikken op een doorstart. Maar dat hebben we niet in eigen hand. Ik heb vanmiddag (donderdag, red.) een afspraak met de curator.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Quipment-klanten krijgen facturen van Noot Personenvervoer”

Rodney Barten|05.06.14|14:13

Belachelijk, alle taxibedrijven en toeleveranciers hun geld kwijt en we gaan gewoon vrolijk weer verder.

Ton van Dalfsen|05.06.14|14:48

Met een faillissement heb je geen pandrecht meer en eigenlijk helemaal geen rechten. Alleen de belastingdienst kan alles. Je hebt niets. alleen een illusie armer en overgeleverd aan de curator.

Paul Dijkhuizen|05.06.14|17:45

Overstappen naar Cabman of Taxitronic?? Gezien dit debacle doe ik voorlopig even helemaal niks meer! Laat eerst de overheid maar eens een goed product realiseren, waar de kinderziektes uit zijn, en die kosten neutraal (dat wil zeggen dat de subsidie even hoog is als het apparaat kost dat wij verplicht worden af te nemen) wordt aangeboden, misschien dat ik dan iets positiever wordt… BCT’s…, het zijn net bestuurders…

Vedat Sezgin|05.06.14|18:25

Men Kersing,

Als u toch bezig bent met factureren naar
Klanten van Quipment kijk ook even naar
Mensen die nog geld moeten krijgen van
Quipment dan.

Ik heb nog twee maanden salaris te goed
van Quipment.

Jan Pastoor|05.06.14|19:23

Faktuurtjes sturen<<<<<???? persoonlijke incasso,s doen we Zelff…

Rodie Van der Steen|06.06.14|12:24

Meneer Dijkhuizen heeft m door !

“Laat eerst de overheid maar eens een goed product realiseren, waar de kinderziektes uit zijn, en die kosten neutraal (dat wil zeggen dat de subsidie even hoog is als het apparaat kost dat wij verplicht worden af te nemen) wordt aangeboden “

Hans Dekker|11.06.14|21:24

Vedat, er zijn ook nog mensen die wat van jou krijgen

Quipment-klanten krijgen facturen van Noot Personenvervoer | TaxiPro
Boordcomputer Taxi, BCT, Quipment

Quipment-klanten krijgen facturen van Noot Personenvervoer

Diverse Quipment-klanten hebben een brief gehad van Martijn Kersing (directeur Noot Personenvervoer / Miqumi) dat ze de openstaande Quipment-rekening naar hem moeten overmaken. Hij heeft via Miqumi BV pandrecht op de debiteuren-post. Maar zolang een product niet is geleverd, kunnen taxi-ondernemers zich beroepen op het opschortingsrecht. Want het is twijfelachtig of de Quipment-BCT nog geleverd gaat worden na het faillissement.

Zolang er nog veel onduidelijk is, doen taxi-ondernemers er goed aan om de rekening niet te betalen. “Ik heb de brief gestuurd om mijn belangen veilig te stellen en ervoor zorgen dat mensen de facturen niet aan de curator voldoen”, licht Kersing toe. Hij bevestigt dat taxi-ondernemers niet hoeven te betalen voor producten die niet zijn geleverd.

Subsidie

Klanten van Quipment hebben een volmacht getekend zodat de BCT-leverancier de subsidie kan incasseren bij de overheid. Maar die subsidie kan pas geïncasseerd worden zodra het apparaat is ingebouwd en geactiveerd. Dus taxi-ondernemers zonder geactiveerde BCT, behouden waarschijnlijk hun recht op subsidie.

De kans is groot dat het ministerie ervoor zorgt dat de volmacht voor niet-ingebouwde BCT’s nietig wordt verklaard en dat taxi-ondernemers naar een andere leverancier kunnen overstappen. Zeker als Quipment geen doorstart realiseert. Zodat de nieuwe leverancier (Cabman of Taxitronic) dan de subsidie kan verrekenen met de aankoop van de BCT. Voor geactiveerde BCT’s is de subsidie vaak al wel verstrekt.

Doorstart

Overigens is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Quipment, zegt Kersing. “We mikken op een doorstart. Maar dat hebben we niet in eigen hand. Ik heb vanmiddag (donderdag, red.) een afspraak met de curator.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Quipment-klanten krijgen facturen van Noot Personenvervoer”

Rodney Barten|05.06.14|14:13

Belachelijk, alle taxibedrijven en toeleveranciers hun geld kwijt en we gaan gewoon vrolijk weer verder.

Ton van Dalfsen|05.06.14|14:48

Met een faillissement heb je geen pandrecht meer en eigenlijk helemaal geen rechten. Alleen de belastingdienst kan alles. Je hebt niets. alleen een illusie armer en overgeleverd aan de curator.

Paul Dijkhuizen|05.06.14|17:45

Overstappen naar Cabman of Taxitronic?? Gezien dit debacle doe ik voorlopig even helemaal niks meer! Laat eerst de overheid maar eens een goed product realiseren, waar de kinderziektes uit zijn, en die kosten neutraal (dat wil zeggen dat de subsidie even hoog is als het apparaat kost dat wij verplicht worden af te nemen) wordt aangeboden, misschien dat ik dan iets positiever wordt… BCT’s…, het zijn net bestuurders…

Vedat Sezgin|05.06.14|18:25

Men Kersing,

Als u toch bezig bent met factureren naar
Klanten van Quipment kijk ook even naar
Mensen die nog geld moeten krijgen van
Quipment dan.

Ik heb nog twee maanden salaris te goed
van Quipment.

Jan Pastoor|05.06.14|19:23

Faktuurtjes sturen<<<<<???? persoonlijke incasso,s doen we Zelff…

Rodie Van der Steen|06.06.14|12:24

Meneer Dijkhuizen heeft m door !

“Laat eerst de overheid maar eens een goed product realiseren, waar de kinderziektes uit zijn, en die kosten neutraal (dat wil zeggen dat de subsidie even hoog is als het apparaat kost dat wij verplicht worden af te nemen) wordt aangeboden “

Hans Dekker|11.06.14|21:24

Vedat, er zijn ook nog mensen die wat van jou krijgen