Wet werk en zekerheid, website, www.mijnwerkenzekerheid.nl

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid

De overheid heeft een website gelanceerd om zowel werkgevers als werknemers te informeren over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Een deel van de nieuwe regels gaat in per 1 juli 2015. Door de Wet werk en zekerheid worden de mogelijkheden om lang op tijdelijke contracten te werken beperkt. Ook wordt een transitievergoeding ingevoerd.

Op de website: www.mijnwerkenzekerheid.nl is alle informatie te vinden omtrent de nieuwe regels. Ook zijn er tools beschikbaar zodat mensen meer persoonlijke informatie op maat kunnen krijgen. Zodat duidelijk wordt wat de nieuwe regels voor hen betekenen.

Campagne

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zal in de campagne gebruik gemaakt worden van radiospotjes, Social Media en online advertenties. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zo gaan elkaar opvolgende tijdelijke contracten over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Nu is dat nog na drie jaar. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers te lang op tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werken waar het om structurele werkzaamheden gaat.

Transitievergoeding

Mensen met een tijdelijk contract krijgen ook recht op een zogenoemde transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Door de combinatie van de transitievergoeding en het bekorten van de termijn waarna een vast contract ontstaat, wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen eerder vast aan te nemen.

Het ontslagrecht is aangepast, zodat het eenduidiger en vooral ook eerlijker wordt. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Ook bij ontslag zullen mensen recht hebben op een transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan als je wordt ontslagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid”

Ben de Ruiter|09.06.15|06:40

waarom moeten ze dit lanceren het is helemaal in het voordeel van de werkgever en niks geen zekerheid voor werknemers alleen maar onzekerheid dank je Ascher

Paul van den Beuken|12.06.15|13:29

Met ons limousineverhuurbedrijf hebben wij een sterk wisselend aantal ritten per maand. Het is erg seizoensgebonden. Het risico van in vaste dienst nemen is te groot. Voor ALLE chauffeurs is het limorijden niet het hoofdinkomen. Wij willen flexibiliteit en werken daarom uitsluitend met ZZP-ers en Payroll. Nu moet / ga ik de Payrollers 6 maanden niet laten werken om een vast dienstverband te voorkomen. Jammer, zowel ik als onze Payrollchauffeurs willen dit beiden niet. Is er andere oplossing ?

Paul Dijkhuizen|12.06.15|18:24

Mooi hè, ze lanceren een website en starten een campagne, wel drie (3!) weken voordat de regels ingaan! Waarom moeten zulke omvangrijke plannen toch altijd met zoveel haast ingevoerd worden?

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid | TaxiPro
Wet werk en zekerheid, website, www.mijnwerkenzekerheid.nl

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid

De overheid heeft een website gelanceerd om zowel werkgevers als werknemers te informeren over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Een deel van de nieuwe regels gaat in per 1 juli 2015. Door de Wet werk en zekerheid worden de mogelijkheden om lang op tijdelijke contracten te werken beperkt. Ook wordt een transitievergoeding ingevoerd.

Op de website: www.mijnwerkenzekerheid.nl is alle informatie te vinden omtrent de nieuwe regels. Ook zijn er tools beschikbaar zodat mensen meer persoonlijke informatie op maat kunnen krijgen. Zodat duidelijk wordt wat de nieuwe regels voor hen betekenen.

Campagne

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zal in de campagne gebruik gemaakt worden van radiospotjes, Social Media en online advertenties. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zo gaan elkaar opvolgende tijdelijke contracten over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Nu is dat nog na drie jaar. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers te lang op tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werken waar het om structurele werkzaamheden gaat.

Transitievergoeding

Mensen met een tijdelijk contract krijgen ook recht op een zogenoemde transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Door de combinatie van de transitievergoeding en het bekorten van de termijn waarna een vast contract ontstaat, wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen eerder vast aan te nemen.

Het ontslagrecht is aangepast, zodat het eenduidiger en vooral ook eerlijker wordt. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Ook bij ontslag zullen mensen recht hebben op een transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan als je wordt ontslagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid”

Ben de Ruiter|09.06.15|06:40

waarom moeten ze dit lanceren het is helemaal in het voordeel van de werkgever en niks geen zekerheid voor werknemers alleen maar onzekerheid dank je Ascher

Paul van den Beuken|12.06.15|13:29

Met ons limousineverhuurbedrijf hebben wij een sterk wisselend aantal ritten per maand. Het is erg seizoensgebonden. Het risico van in vaste dienst nemen is te groot. Voor ALLE chauffeurs is het limorijden niet het hoofdinkomen. Wij willen flexibiliteit en werken daarom uitsluitend met ZZP-ers en Payroll. Nu moet / ga ik de Payrollers 6 maanden niet laten werken om een vast dienstverband te voorkomen. Jammer, zowel ik als onze Payrollchauffeurs willen dit beiden niet. Is er andere oplossing ?

Paul Dijkhuizen|12.06.15|18:24

Mooi hè, ze lanceren een website en starten een campagne, wel drie (3!) weken voordat de regels ingaan! Waarom moeten zulke omvangrijke plannen toch altijd met zoveel haast ingevoerd worden?