Onderzoek naar Henk ten Cate wegens investering in Tinker

2017-04-25 07:56:07 Al-Jazira's Dutch coach Henk ten Cate (L) looks on during their AFC Champions League group B football match between Qatar's Lekhwiya and UAE's Al-Jazira on April 25, 2017, at the Mohammed Bin Zayed stadium in Abu Dhabi. / AFP PHOTO / NEZAR BALOUT

Het onderzoek naar wanbeleid bij taxidienst Tinker Travel richt zich mede op voetbaltrainer Henk ten Cate. Hij blijkt degene te zijn die onlangs voor 1 miljoen euro in Tinker investeerde. Hij wordt tevens door een deel van de aandeelhouders persoonlijk aansprakelijk gesteld middels een juridische procedure. De voetbaltrainer, die eerder deze week de baan van bondscoach van het Nederlands elftal misliep, ontkent de beschuldigingen en voelt zich juist misleid door Tinker. 

Foto: ANP

TaxiPro berichtte vorige week over de financiële problemen bij Tinker, een online platform dat vraag en aanbod in betaalbare luchthaventransfers bij elkaar brengt. Donderdagavond werd bekend dat er een onderzoek wordt gestart naar mogelijk wanbeleid bij Tinker. Er zijn in het verkennend onderzoek van afgelopen week namelijk sterke signalen in die richting waargenomen.

De onderzoekers stellen onder meer dat in november 2016 een in het buitenland wonende Nederlander als ‘informal investor’ besloot “in Tinker te participeren en daarmee Tinker te zullen financieren. Daarna is Tinker in een soort achtbaan terechtgekomen, met een bijna onafwendbaar faillissement als resultaat.”

Misleid door Tinker Travel

Die informal investor blijkt nu dus Henk ten Cate te zijn, zo meldt de NOS. De voetbaltrainer ontkent niet dat hij voor een miljoen euro in Tinker heeft geïnvesteerd, maar noemt het onderzoek dat nu tegen hem is ingesteld wel een “schandelijke actie”. Hij voelt zich juist misleid door Tinker Travel. “Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald.”

Een deel van de aandeelhouders vermoedt juist dat Ten Cate het bedrijf met opzet failliet wil laten gaan, om daarna met de verkoop van de kennis van het bedrijf vele miljoenen op te strijken. Dat wordt door de voetbaltrainer ontkend. Hij heeft op zijn beurt een claim tegen de leiding van Tinker ingediend, omdat het bedrijf na zijn instappen een tekort van zo’n 2,5 miljoen euro bleek te hebben. Een deel van de aandeelhouders heeft advocaat Oscar Hammerstein in de arm genomen om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de ontstane problemen.

Formeel niet failliet

Die zijn er voor Tinker door deze laatste ontwikkeling wederom niet kleiner op geworden. Donderdagavond werd bekend dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf. Dat onderzoek is ook bedoeld om te bekijken of er nog een reanimatie mogelijk is, want Tinker Travel is formeel nog niet failliet. Maar het bedrijf heeft een spoor van schulden en ontevreden vervoerders en klanten nagelaten. De betrokkenheid van een bekende voetbaltrainer zal de zaak alleen maar verder in de publiciteit brengen. Het wordt hoe langer, hoe moeilijker om de veroorzaakte schade nog te repareren.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Onderzoek naar Henk ten Cate wegens investering in Tinker”

Ludo Van den Brande|29.04.17|16:10

het was nog niet erg genoeg !

Onderzoek naar Henk ten Cate wegens investering in Tinker | TaxiPro

Onderzoek naar Henk ten Cate wegens investering in Tinker

2017-04-25 07:56:07 Al-Jazira's Dutch coach Henk ten Cate (L) looks on during their AFC Champions League group B football match between Qatar's Lekhwiya and UAE's Al-Jazira on April 25, 2017, at the Mohammed Bin Zayed stadium in Abu Dhabi. / AFP PHOTO / NEZAR BALOUT

Het onderzoek naar wanbeleid bij taxidienst Tinker Travel richt zich mede op voetbaltrainer Henk ten Cate. Hij blijkt degene te zijn die onlangs voor 1 miljoen euro in Tinker investeerde. Hij wordt tevens door een deel van de aandeelhouders persoonlijk aansprakelijk gesteld middels een juridische procedure. De voetbaltrainer, die eerder deze week de baan van bondscoach van het Nederlands elftal misliep, ontkent de beschuldigingen en voelt zich juist misleid door Tinker. 

Foto: ANP

TaxiPro berichtte vorige week over de financiële problemen bij Tinker, een online platform dat vraag en aanbod in betaalbare luchthaventransfers bij elkaar brengt. Donderdagavond werd bekend dat er een onderzoek wordt gestart naar mogelijk wanbeleid bij Tinker. Er zijn in het verkennend onderzoek van afgelopen week namelijk sterke signalen in die richting waargenomen.

De onderzoekers stellen onder meer dat in november 2016 een in het buitenland wonende Nederlander als ‘informal investor’ besloot “in Tinker te participeren en daarmee Tinker te zullen financieren. Daarna is Tinker in een soort achtbaan terechtgekomen, met een bijna onafwendbaar faillissement als resultaat.”

Misleid door Tinker Travel

Die informal investor blijkt nu dus Henk ten Cate te zijn, zo meldt de NOS. De voetbaltrainer ontkent niet dat hij voor een miljoen euro in Tinker heeft geïnvesteerd, maar noemt het onderzoek dat nu tegen hem is ingesteld wel een “schandelijke actie”. Hij voelt zich juist misleid door Tinker Travel. “Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald.”

Een deel van de aandeelhouders vermoedt juist dat Ten Cate het bedrijf met opzet failliet wil laten gaan, om daarna met de verkoop van de kennis van het bedrijf vele miljoenen op te strijken. Dat wordt door de voetbaltrainer ontkend. Hij heeft op zijn beurt een claim tegen de leiding van Tinker ingediend, omdat het bedrijf na zijn instappen een tekort van zo’n 2,5 miljoen euro bleek te hebben. Een deel van de aandeelhouders heeft advocaat Oscar Hammerstein in de arm genomen om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de ontstane problemen.

Formeel niet failliet

Die zijn er voor Tinker door deze laatste ontwikkeling wederom niet kleiner op geworden. Donderdagavond werd bekend dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf. Dat onderzoek is ook bedoeld om te bekijken of er nog een reanimatie mogelijk is, want Tinker Travel is formeel nog niet failliet. Maar het bedrijf heeft een spoor van schulden en ontevreden vervoerders en klanten nagelaten. De betrokkenheid van een bekende voetbaltrainer zal de zaak alleen maar verder in de publiciteit brengen. Het wordt hoe langer, hoe moeilijker om de veroorzaakte schade nog te repareren.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Onderzoek naar Henk ten Cate wegens investering in Tinker”

Ludo Van den Brande|29.04.17|16:10

het was nog niet erg genoeg !