Hubert Andela. Foto: Bart Maat.

Hubert Andela neemt afscheid van KNV 

Hubert Andela. Foto: Bart Maat.

Hubert Andela zal per 1 juni 2021 de overstap maken van Koninklijk Nederlands Vervoer naar brancheorganisatie ZuivelNL. Hij keert hiermee na vele jaren terug naar zijn roots in de landbouw- en levensmiddelensector. 

Andela begon in april 2004 bij KNV als secretaris van de afdeling Zorgvervoer en Taxi. Sinds januari 2018 is hij ook directeur van de organisatie. Hij omschrijft de zorgvervoer- en taxibranche als zeer divers, wat het werk volgens hem ook uitdagend maakt: “Het ene moment zit je over een ambulancewet na te denken en te praten, en het andere moment ben je in gesprek met de gemeente Amsterdam over het beleid van lokale standplaatsen: zo uiteenlopend is het.” 

Hoewel hij zijn werk nog steeds leuk vindt, is het in zijn ogen goed om na zeventien jaar goed een nieuwe weg in te slaan. De stap naar de landbouw- en levensmiddelensector lijkt geen vreemde keuze te zijn. Naast dat hij opgroeide in een melkveebedrijf, werkte hij namelijk al eerder in deze branche en volgde hij een opleiding tot landbouwkundig ingenieur.

Oog voor het gezamenlijke belang

Het bestuur van KNV Zorgvervoer en Taxi werkt momenteel aan de opvolging van Andela. Zelf geeft hij aan er vertrouwen in te hebben dat het stokje goed over wordt genomen. “Belangrijk is vooral dat je oog hebt voor de verschillen tussen de leden, omdat je te maken hebt met een diverse achterban. Je moet altijd op het gezamenlijke belang focussen, en je ervan bewust zijn dat je een serviceclub bent.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Hubert Andela neemt afscheid van KNV ”

Tjerk Vinckx|22.03.21|21:36

Zij dronken een glas, zij deden een plas en lieten de zaak zoals zij was.

Hubert Andela neemt afscheid van KNV | TaxiPro
Hubert Andela. Foto: Bart Maat.

Hubert Andela neemt afscheid van KNV 

Hubert Andela. Foto: Bart Maat.

Hubert Andela zal per 1 juni 2021 de overstap maken van Koninklijk Nederlands Vervoer naar brancheorganisatie ZuivelNL. Hij keert hiermee na vele jaren terug naar zijn roots in de landbouw- en levensmiddelensector. 

Andela begon in april 2004 bij KNV als secretaris van de afdeling Zorgvervoer en Taxi. Sinds januari 2018 is hij ook directeur van de organisatie. Hij omschrijft de zorgvervoer- en taxibranche als zeer divers, wat het werk volgens hem ook uitdagend maakt: “Het ene moment zit je over een ambulancewet na te denken en te praten, en het andere moment ben je in gesprek met de gemeente Amsterdam over het beleid van lokale standplaatsen: zo uiteenlopend is het.” 

Hoewel hij zijn werk nog steeds leuk vindt, is het in zijn ogen goed om na zeventien jaar goed een nieuwe weg in te slaan. De stap naar de landbouw- en levensmiddelensector lijkt geen vreemde keuze te zijn. Naast dat hij opgroeide in een melkveebedrijf, werkte hij namelijk al eerder in deze branche en volgde hij een opleiding tot landbouwkundig ingenieur.

Oog voor het gezamenlijke belang

Het bestuur van KNV Zorgvervoer en Taxi werkt momenteel aan de opvolging van Andela. Zelf geeft hij aan er vertrouwen in te hebben dat het stokje goed over wordt genomen. “Belangrijk is vooral dat je oog hebt voor de verschillen tussen de leden, omdat je te maken hebt met een diverse achterban. Je moet altijd op het gezamenlijke belang focussen, en je ervan bewust zijn dat je een serviceclub bent.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Hubert Andela neemt afscheid van KNV ”

Tjerk Vinckx|22.03.21|21:36

Zij dronken een glas, zij deden een plas en lieten de zaak zoals zij was.