Taxiwerq, leerlingenvervoer

Gestel bezuinigt op leerlingenvervoer en laat kinderen fietsen

Foto aangeleverd door Taxiwerq

De gemeente Sint-Michielsgestel krijgt steeds meer leerlingen die afhankelijk zijn van taxivervoer zover om de fiets te pakken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Om de kosten verder te drukken, wil de gemeente in de volgende jaren meer leerlingen omkrijgen. 

De leerlingen die van het taxivervoer afstappen kunnen van de gemeente een elektrische fiets krijgen of budget voor het openbaar vervoer, meldt De Gelderlander. Deze aanpak slaat volgens wethouder Lianne van der Aa aan. Door hiermee door te gaan kan er volgend jaar 24.000 euro bespaard worden, oplopend tot bijna 46.000 euro in 2025. De bezuiniging wordt belangrijk geacht omdat er vanuit Den Haag kleinere budgetten worden vrijgegeven voor de jeugdzorg en Wmo.

De Aa benadrukt wel dat het gaat om een individuele aanpak. Samen met de ouders en de leerlingen zelf worden er gesprekken gevoerd over wat er kan en mogelijk is. Een voordeel voor de gemeente is dat een fiets een eenmalige investering is, terwijl de kosten voor het taxivervoer steeds terugkeren. 

Groeiende aantal 70-plussers

Volgens de wethoudster blijft het taxivervoer wel bestaan voor de leerlingen die door omstandigheden of beperkingen niet in staat is om met het OV of de fiets te reizen. Een andere zorg die de gemeente op zich af ziet komen is het groeiende aantal 70-plussers. Dit gaat mogelijk gepaard met een toename op het Wmo-vervoer. Ook hier moet een oplossing worden bedacht binnen de beperkte budgetten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gestel bezuinigt op leerlingenvervoer en laat kinderen fietsen | TaxiPro
Taxiwerq, leerlingenvervoer

Gestel bezuinigt op leerlingenvervoer en laat kinderen fietsen

Foto aangeleverd door Taxiwerq

De gemeente Sint-Michielsgestel krijgt steeds meer leerlingen die afhankelijk zijn van taxivervoer zover om de fiets te pakken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Om de kosten verder te drukken, wil de gemeente in de volgende jaren meer leerlingen omkrijgen. 

De leerlingen die van het taxivervoer afstappen kunnen van de gemeente een elektrische fiets krijgen of budget voor het openbaar vervoer, meldt De Gelderlander. Deze aanpak slaat volgens wethouder Lianne van der Aa aan. Door hiermee door te gaan kan er volgend jaar 24.000 euro bespaard worden, oplopend tot bijna 46.000 euro in 2025. De bezuiniging wordt belangrijk geacht omdat er vanuit Den Haag kleinere budgetten worden vrijgegeven voor de jeugdzorg en Wmo.

De Aa benadrukt wel dat het gaat om een individuele aanpak. Samen met de ouders en de leerlingen zelf worden er gesprekken gevoerd over wat er kan en mogelijk is. Een voordeel voor de gemeente is dat een fiets een eenmalige investering is, terwijl de kosten voor het taxivervoer steeds terugkeren. 

Groeiende aantal 70-plussers

Volgens de wethoudster blijft het taxivervoer wel bestaan voor de leerlingen die door omstandigheden of beperkingen niet in staat is om met het OV of de fiets te reizen. Een andere zorg die de gemeente op zich af ziet komen is het groeiende aantal 70-plussers. Dit gaat mogelijk gepaard met een toename op het Wmo-vervoer. Ook hier moet een oplossing worden bedacht binnen de beperkte budgetten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.