MaaS app

Twentse reis-app GOAN! gelanceerd voor Regiotaxi-reizigers

Foto Dylan

In Twente is de app GOAN! gelanceerd. Het gaat om een Mobility as a Service (MaaS)-pilot die eerder al van start zou gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Voor nu is de app beschikbaar voor de 5.500 Regiotaxi-reizigers. Later dit jaar wordt de dienst over heel Twente uitgerold. 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s hebben samen zeven MaaS-pilots opgezet. MaaS Twente is een van deze landelijke pilots. Qarin Tranzer heeft als MaaS-dienstverlener de Twentse inschrijving gewonnen en mag de pilot gaan uitvoeren. Paul Pietersen van Qarin Tranzer is blij dat nu eindelijk zo ver is. “We hebben de app samen gemaakt met acht Twentse gemeenten. GOAN! is de nieuwe manier van reizen voor alle Twentenaren, met speciale opties voor Regiotaxi-gebruikers.”

De reis-app geeft mensen zelf de mogelijkheid om te kiezen hoe ze reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer. “De app geeft reizigers voor alle reizen een advies op maat. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming.”

In eerste instantie wordt de nieuwe reis-app dus gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers uit de acht deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Zij krijgen van ons allemaal een uitnodiging om de app te downloaden”, vertelt wethouder Anja Prins namens de deelnemende gemeenten. Er zal worden bekeken wat deze groep reizigers vindt van de app. “Met deze opmerkingen gaan we aan de slag om de app te finetunen en nóg beter te maken.”

Test met studenten

In april testten zes studenten de GOAN!-app al uit voor het plannen en boeken van verschillende reizen. Er werden in totaal 85 reizen met de bus en de trein geboekt. Zij kregen hierbij de opdracht om onderweg hun ervaringen en screenshots te delen met de app-ontwikkelaar. Er wordt gesteld dat de studenten positief waren over het gemak van het instellen van de app, het plannen van reizen en het scannen van tickets bij de NS-poortjes. Ook leverde de test feedback en suggesties op voor de verdere verbetering van de app.

Op 16 september zullen Paul Pietersen en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, de eerste ervaringen van deze MaaS-pilot delen op het Nationaal Congres Contractvervoer. Meld je nu aan voor deelname en maak gebruik van een aantrekkelijke vroegboekkorting

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Twentse reis-app GOAN! gelanceerd voor Regiotaxi-reizigers | TaxiPro
MaaS app

Twentse reis-app GOAN! gelanceerd voor Regiotaxi-reizigers

Foto Dylan

In Twente is de app GOAN! gelanceerd. Het gaat om een Mobility as a Service (MaaS)-pilot die eerder al van start zou gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Voor nu is de app beschikbaar voor de 5.500 Regiotaxi-reizigers. Later dit jaar wordt de dienst over heel Twente uitgerold. 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s hebben samen zeven MaaS-pilots opgezet. MaaS Twente is een van deze landelijke pilots. Qarin Tranzer heeft als MaaS-dienstverlener de Twentse inschrijving gewonnen en mag de pilot gaan uitvoeren. Paul Pietersen van Qarin Tranzer is blij dat nu eindelijk zo ver is. “We hebben de app samen gemaakt met acht Twentse gemeenten. GOAN! is de nieuwe manier van reizen voor alle Twentenaren, met speciale opties voor Regiotaxi-gebruikers.”

De reis-app geeft mensen zelf de mogelijkheid om te kiezen hoe ze reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer. “De app geeft reizigers voor alle reizen een advies op maat. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming.”

In eerste instantie wordt de nieuwe reis-app dus gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers uit de acht deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Zij krijgen van ons allemaal een uitnodiging om de app te downloaden”, vertelt wethouder Anja Prins namens de deelnemende gemeenten. Er zal worden bekeken wat deze groep reizigers vindt van de app. “Met deze opmerkingen gaan we aan de slag om de app te finetunen en nóg beter te maken.”

Test met studenten

In april testten zes studenten de GOAN!-app al uit voor het plannen en boeken van verschillende reizen. Er werden in totaal 85 reizen met de bus en de trein geboekt. Zij kregen hierbij de opdracht om onderweg hun ervaringen en screenshots te delen met de app-ontwikkelaar. Er wordt gesteld dat de studenten positief waren over het gemak van het instellen van de app, het plannen van reizen en het scannen van tickets bij de NS-poortjes. Ook leverde de test feedback en suggesties op voor de verdere verbetering van de app.

Op 16 september zullen Paul Pietersen en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, de eerste ervaringen van deze MaaS-pilot delen op het Nationaal Congres Contractvervoer. Meld je nu aan voor deelname en maak gebruik van een aantrekkelijke vroegboekkorting

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.