Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Man veroordeeld voor aanranden taxichauffeur op de snelweg

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een man die onder invloed was van alcohol heeft een jonge vrouwelijke taxichauffeur aangerand tijdens een rit op de snelweg. De rechtbank heeft hem hiervoor een taakstraf en een schadevergoeding opgelegd. 

Tijdens een taxirit in de nacht van 6 op 7 december 2019 heeft de man de chauffeur meerdere keren naar zich toegetrokken en herhaaldelijk over haar bedekte borst gewreven. Ze zou 130 kilometer per uur rijden toen dit gebeurde. Hij pakte haar bij haar kin en nek vast en trok haar naar zich toe. De vrouw stelt dat ze hier niet op kon reageren omdat ze op de snelweg reden en het hard regende.

Ze gaf aan zich daardoor machteloos en bang te voelen. Verschillende getuigenverklaringen van collega’s bevestigen dit. Zo stelde een collega dat het slachtoffer haar belde toen het ongeval had plaatsgevonden. Ze zou paniekerig en zenuwachtig overkomen en had duidelijk hulp nodig. Een andere collega gaf aan dat de chauffeur bij terugkomst op het werk aangaf dat ze betast was en ze aan haar gezicht kon zien dat het serieus was. Zo trilden haar handen en lip en leek het huilen haar nader te staan dan het lachen.

Geen DNA aangetroffen

De man ontkent dat hij de chauffeur zou hebben betast en wijst op DNA-onderzoek dat is uitgevoerd. Hieruit bleek dat er geen DNA van de hem op het shirt van de chauffeur te vinden was. Ook gaf hij aan dat hij het zich zou kunnen herinneren als hij iemand bij de borsten zou hebben vastgepakt.

Voor het geval dat de rechtbank wel van oordeel zou zijn dat er voldoende bewijs aanwezig is voor de betasting, stelde de raadsman van de verdachte alvast dat er geen sprake zou zijn geweest van opzet. De man zou de chauffeur dan per ongeluk hebben aangeraakt omdat hij met handen en voeten spreekt.

De rechtbank verwierp dit door te stellen dat er bij vijf keer over de borst wrijven geen sprake meer kan zijn van toevallige aanraking. Ook werd duidelijk gemaakt dat het ontbreken van DNA niet automatisch betekent dat de man zich niet schuldig heeft gemaakt aan deze handelingen. Niet elke aanraking zou namelijk een bruikbaar spoor met een goed DNA-profiel opleveren.

Angst en onrust op het werk

Het voorval heeft het veiligheidsgevoel van de chauffeur beschadigd. Ze gaf aan bang te zijn geworden om ’s nachts taxiritten uit te voeren. Daarbij heeft het voor onrust gezorgd onder haar collega taxichauffeurs. Dit wordt de verdachte aangerekend door de rechtbank. De officier van justitie vorderde een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar.

Bij het vaststellen van de op te leggen straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het tijdsverloop en het feit dat de verdachte nog niet eerder veroordeeld is geweest voor soortgelijke strafbare feiten. Daarom heeft hij geen gevangenisstraf gekregen, maar enkel een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de man de materiële schade met betrekking tot het shirt en misgelopen inkomsten van die nacht betalen. In totaal gaat het om 138,50 euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Man veroordeeld voor aanranden taxichauffeur op de snelweg”

Ali Ates|24.08.21|18:09

Ik vind de schade vergoeding belachelijk klein bedrag mag wel 10x€138.50 .
Niet dat geld haar angst voor goed gaat weghalen, maar is beledigendlaag bedrag voor aanranding op snelheid .

Man veroordeeld voor aanranden taxichauffeur op de snelweg | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Man veroordeeld voor aanranden taxichauffeur op de snelweg

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een man die onder invloed was van alcohol heeft een jonge vrouwelijke taxichauffeur aangerand tijdens een rit op de snelweg. De rechtbank heeft hem hiervoor een taakstraf en een schadevergoeding opgelegd. 

Tijdens een taxirit in de nacht van 6 op 7 december 2019 heeft de man de chauffeur meerdere keren naar zich toegetrokken en herhaaldelijk over haar bedekte borst gewreven. Ze zou 130 kilometer per uur rijden toen dit gebeurde. Hij pakte haar bij haar kin en nek vast en trok haar naar zich toe. De vrouw stelt dat ze hier niet op kon reageren omdat ze op de snelweg reden en het hard regende.

Ze gaf aan zich daardoor machteloos en bang te voelen. Verschillende getuigenverklaringen van collega’s bevestigen dit. Zo stelde een collega dat het slachtoffer haar belde toen het ongeval had plaatsgevonden. Ze zou paniekerig en zenuwachtig overkomen en had duidelijk hulp nodig. Een andere collega gaf aan dat de chauffeur bij terugkomst op het werk aangaf dat ze betast was en ze aan haar gezicht kon zien dat het serieus was. Zo trilden haar handen en lip en leek het huilen haar nader te staan dan het lachen.

Geen DNA aangetroffen

De man ontkent dat hij de chauffeur zou hebben betast en wijst op DNA-onderzoek dat is uitgevoerd. Hieruit bleek dat er geen DNA van de hem op het shirt van de chauffeur te vinden was. Ook gaf hij aan dat hij het zich zou kunnen herinneren als hij iemand bij de borsten zou hebben vastgepakt.

Voor het geval dat de rechtbank wel van oordeel zou zijn dat er voldoende bewijs aanwezig is voor de betasting, stelde de raadsman van de verdachte alvast dat er geen sprake zou zijn geweest van opzet. De man zou de chauffeur dan per ongeluk hebben aangeraakt omdat hij met handen en voeten spreekt.

De rechtbank verwierp dit door te stellen dat er bij vijf keer over de borst wrijven geen sprake meer kan zijn van toevallige aanraking. Ook werd duidelijk gemaakt dat het ontbreken van DNA niet automatisch betekent dat de man zich niet schuldig heeft gemaakt aan deze handelingen. Niet elke aanraking zou namelijk een bruikbaar spoor met een goed DNA-profiel opleveren.

Angst en onrust op het werk

Het voorval heeft het veiligheidsgevoel van de chauffeur beschadigd. Ze gaf aan bang te zijn geworden om ’s nachts taxiritten uit te voeren. Daarbij heeft het voor onrust gezorgd onder haar collega taxichauffeurs. Dit wordt de verdachte aangerekend door de rechtbank. De officier van justitie vorderde een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar.

Bij het vaststellen van de op te leggen straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het tijdsverloop en het feit dat de verdachte nog niet eerder veroordeeld is geweest voor soortgelijke strafbare feiten. Daarom heeft hij geen gevangenisstraf gekregen, maar enkel een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de man de materiële schade met betrekking tot het shirt en misgelopen inkomsten van die nacht betalen. In totaal gaat het om 138,50 euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Man veroordeeld voor aanranden taxichauffeur op de snelweg”

Ali Ates|24.08.21|18:09

Ik vind de schade vergoeding belachelijk klein bedrag mag wel 10x€138.50 .
Niet dat geld haar angst voor goed gaat weghalen, maar is beledigendlaag bedrag voor aanranding op snelheid .