Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov

Werkstraf geëist voor aanranding taxichauffeuse tijdens rit naar seksclub

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Tijdens een rit van een kroeg naar seksclub de Woeste Hoeve aan de A7 richting Groningen, zou een 43-jarige man de taxichauffeuse die hem vervoerde hebben aangerand. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 100 uur tegen hem.

De chauffeuse was na de rit in de nacht van 6 op 7 december 2019 behoorlijk aangedaan, schrijft de Leeuwarder Courant. Na het ongeval kreeg de coördinator van het taxibedrijf een paniekerig telefoontje waarin het slachtoffer ontdaan vertelde wat haar was overkomen.

De verdachte zou haar verschillende keren naar zich toe hebben getrokken terwijl de taxi over de snelweg reed. Ook pakte hij haar bij haar hoofd en schouder en raakte hij zo’n vijf keer over haar kleding haar borst aan. Omdat de chauffeuse de taxi onder controle moest houden, kon ze weinig doen. Daarbij durfde ze niet te stoppen. Wel stelt ze dat ze verschillende keren aangaf dat de man moest ophouden.

De man zou volgens de chauffeuse met ontblote billen, maar met het kruis bedekt, de taxi zijn ingestapt. Hij ontkende dit niet en gaf aan dat het een ‘waardeloze broek’ was. Verder erkende hij dat hij de chauffeuse had omhelsd, maar gaf hij aan dat hij haar borsten niet had aangeraakt.

Al eerder chauffeuses gestreeld en gekust

Volgens de man zou hij het zich wel herinneren al had hij dit gedaan. Hij legde uit dat hij in het verleden al eens een chauffeuse over haar been had geaaid en een bestuurster van een ander taxibedrijf meermaals een kus op haar wang had gegeven. Wel gaf hij aan dat hij onder invloed was en daardoor geen rem meer had op zijn gedrag.

Officier van justitie Leonie Lübbers spreekt van gedrag waarmee de grens fors is overschreden. Ze is er dan ook van overtuigd dat er sprake is geweest van aanranding. Naast de werkstraf heeft Lübbers een voorwaardelijke celstraf geëist tegen de man, om te voorkomen dat hij opnieuw in de verleiding komt om zulke handelingen te verrichten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Werkstraf geëist voor aanranding taxichauffeuse tijdens rit naar seksclub”

Pierre van Aert|23.07.21|11:41

Wat voor schadevergoeding krijgt de chauffeuse ?
Natuurlijk ook geen bloemetje van de werkgever.
Ook geen permanente blokkade van de werkgever voor de “klant”

Werkstraf geëist voor aanranding taxichauffeuse tijdens rit naar seksclub | TaxiPro
Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov

Werkstraf geëist voor aanranding taxichauffeuse tijdens rit naar seksclub

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Tijdens een rit van een kroeg naar seksclub de Woeste Hoeve aan de A7 richting Groningen, zou een 43-jarige man de taxichauffeuse die hem vervoerde hebben aangerand. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 100 uur tegen hem.

De chauffeuse was na de rit in de nacht van 6 op 7 december 2019 behoorlijk aangedaan, schrijft de Leeuwarder Courant. Na het ongeval kreeg de coördinator van het taxibedrijf een paniekerig telefoontje waarin het slachtoffer ontdaan vertelde wat haar was overkomen.

De verdachte zou haar verschillende keren naar zich toe hebben getrokken terwijl de taxi over de snelweg reed. Ook pakte hij haar bij haar hoofd en schouder en raakte hij zo’n vijf keer over haar kleding haar borst aan. Omdat de chauffeuse de taxi onder controle moest houden, kon ze weinig doen. Daarbij durfde ze niet te stoppen. Wel stelt ze dat ze verschillende keren aangaf dat de man moest ophouden.

De man zou volgens de chauffeuse met ontblote billen, maar met het kruis bedekt, de taxi zijn ingestapt. Hij ontkende dit niet en gaf aan dat het een ‘waardeloze broek’ was. Verder erkende hij dat hij de chauffeuse had omhelsd, maar gaf hij aan dat hij haar borsten niet had aangeraakt.

Al eerder chauffeuses gestreeld en gekust

Volgens de man zou hij het zich wel herinneren al had hij dit gedaan. Hij legde uit dat hij in het verleden al eens een chauffeuse over haar been had geaaid en een bestuurster van een ander taxibedrijf meermaals een kus op haar wang had gegeven. Wel gaf hij aan dat hij onder invloed was en daardoor geen rem meer had op zijn gedrag.

Officier van justitie Leonie Lübbers spreekt van gedrag waarmee de grens fors is overschreden. Ze is er dan ook van overtuigd dat er sprake is geweest van aanranding. Naast de werkstraf heeft Lübbers een voorwaardelijke celstraf geëist tegen de man, om te voorkomen dat hij opnieuw in de verleiding komt om zulke handelingen te verrichten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Werkstraf geëist voor aanranding taxichauffeuse tijdens rit naar seksclub”

Pierre van Aert|23.07.21|11:41

Wat voor schadevergoeding krijgt de chauffeuse ?
Natuurlijk ook geen bloemetje van de werkgever.
Ook geen permanente blokkade van de werkgever voor de “klant”